۳۵ درصد از جرایم مجرمان در تلگرام رخ می دهد

خبرگزاری شبستان:رییس پلیس فتا با بیان اینکه ۳۵ درصد از جرایم مجرمان در تلگرام رخ می دهد، گفت: توزیع و فروش مواد مخدر در فضای مجازی ۶۲ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدکمال هادیان‌فر، رییس پلیس فتا امروز در حاشیه همایش روسای پلیس آگاهی فرماندهان انتظامی استان های سراسر کشور با اشاره به حمله سایبری به مرکز آمار ایران گفت: در تاریخ 4/3/95 ما یک حمله را از سه کشور رصد کردیم که تمرکز این حمله با IPR‌ کشور عربستان بوده است که سایت مرکز آمار ایران را مورد هدف قرار داده بودند. نوع حمله یک حمله دیفیس بوده، حمله دیفیس از نظر فنی صاحب ارزش نمی باشد.

 

وی ادامه داد: عنوان هکر دا اس است ولی در شبکه های اجتماعی به عنوان داعش از آن یاد شده است، این موضوع هیچ ارتباطی به داعش ندارد و هکر سابقه دار بوده است که از طریق پلیس فتا شناسایی شده و مرکز ملی کمیسیون عالی امنیت پلیس فتا را مسئول پیگیری انتخاب کرد.

 

وی ادامه داد: ما IPR‌ را به پلیس اینترپل و پلیس سایبری عربستان ارسال و در حال پیگیری هستیم چون کار، کار مجرمانه ای است.

 

رییس پلیس فتا ادامه داد: اینکه کشور عربستان پشت این ماجرا باشد هیچ دلیلی برایش وجود ندارد و صرفا یک کار مجرمانه ای است که از سمت 2-3 هکری که در این حوزه فعالیت داشتند، اتفاق افتاده است.

 

وی با بیان اینکه 8 سایت از تاریخ 4/3 تا 8/3 مورد حمله واقع شدند، افزود: به 2 تا از سایت ها حمله دیتاس شده است که منشاش داخلی بود که در این رابطه نیز هکرها شناسایی شدند و اقدامات را برای دستگیری آنها انجام دادیم و 6 تا از سایت ها نیز توسط همین گروه مورد حمله دیتاس واقع شدند.

 

سردار هادیان فر در ادامه تصریح کرد: تنها اتفاقی که در این حمله رخ داد پنجره لوگو و پنجره اصلی جابجایی عکس صورت گرفته بود، سامانه های ما امنیتی هستند، هیچ اطلاعاتی مورد سرقت واقع نشد و با اقدامات خوبی که با هماهنگی دستگاه های ذیربط اعمال شد بلافاصله سایت ها به شرایط عادی خود بازگشته و به خدمات دهی خود ادامه داده است.

 

وی خاطرنشان کرد: دلیل این حمله یک ضعف امنیتی بود که همان مرحله اول شناسایی شد و به صاحبان سایت ها و سامانه هایی که از این ضعف برخوردار بودند، تذکرات لازم داده شد و موضوع نیز مرتفع شد.

 

سردار هادیان فر با بیان اینکه هیچ کار سازمان یافته ای از سمت کشور در این حوزه صورت نگرفته است، اظهار کرد: ما گزارشی از پلیس عربستان یا کشورهای دیگر در این زمینه دریافت نکردیم احتمال دارد هکرها اقدام احساسی در این رابطه انجام داده باشند و یا IPR داخل ما را زامبیا کرده باشند و حمله ای صورت گرفته باشد.

 

وی با اشاره به میزان جرایم در شبکه های مجازی بیان کرد: فضای مجازی در عین فرصت هایی که برای کشورها ایجاد می کند تهدیدات و آسیب هایی نیز برای آنها به دنبال دارد. رشد استفاده از تجهیزات و ابزارهای نوین در کشور ما بالا است مانند تلگرام که مردم بیشترین استفاده را از آن می کنند. متاسفانه تاکنون هم کشور ما موفق به انتقال سرورهای اصلی تلگرام به کشور نشده است. اقدامات مجرمانه ای در این فضاها صورت می گیرد و تقریبا 35 درصد از جرایمی که مردم به پلیس فتا ارجاع می دهند مربوط به تلگرام می باشد.

 

سردار هادیان فر ادامه داد: میزان جرم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 47.5 درصد افزایش داشته است.

 

رییس پلیس فتا گفت: طبق آمار 23 میلیون کاربر در شبکه های اجتماعی عضو هستند ولی به طور فعال حدود 15 میلیون نفر از این فضا استفاده می کنند.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر توزیع و مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در شبکه های اجتماعی اظهار کرد: برخورد با تولید، مصرف، آموزش و فروش مواد مخدر در فضای مجازی یکی از اقداماتی است که ما در تعامل با پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام می دهیم.

 

وی ادامه داد: پلیس فتا کلیه اقدامات مربوط به این حوزه را در شبکه های اجتماعی رصد می کند، این گروه شناسایی و بلافاصله برای دستگیری و اقدام بعدی برای تشکیل پرونده به پلیس مواد مخدر ارجاع داده می شود.

 

وی با بیان اینکه پلیس مبارزه با مواد مخدر اقدامات خوبی در این راستا انجام داده است، افزود: تقریبا حدود 62.5 درصد میزان این جرایم نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و اقدامات و تلاش بسیار خوبی در این بخش با هماهنگی هایی که با دستگاه قضایی صورت گرفته، انجام شده است.

 

 

 

 

کد خبر 547330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha