به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، محمدرضا سوقندی افزود: ارسال آثار به این جشنواره ادامه دارد و این تعداد آثار رسیده تاکنون دریافت شده است.
وی، مهلت ارسال آثار به جشنواره امسال را اول تیرماه بیان کرد و گفت: جشنواره داستان رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیتهای فرهنگی، ادبی مذهبی مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین به ویژه حضرت امام رضا (علیه السلام)، گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی، هنری در زمینه سیره، شخصیت و معارف حضرت امام رضا(علیه السلام) و کمک به انتشار گسترده تر آن بر اساس محورها و موضوعات داستان سبک زندگی امام رضا (علیه السلام)، روایتهای تاریخی مرتبط با ایشان، تأثیر فرهنگ رضوی در زندگی مردم، ارتباط معنوی با امام رضا (علیه السلام)، خاندان امام رضا (علیه السلام) و اصحاب و یاران ایشان، وقف وواقفان رضوی و سایر موارد مرتبط برگزار می شود.
سوقندی با اشاره به بخش ویژه جشنواره اظهار داشت: انتخاب یک حدیث از حضرت امام رضا (علیه السلام) با موضوعات مورد نیاز روز جامعه مبتنی بر سیره رضوی به عنوان محتوای معرفتی در راستای سبک زندگی اسلامی با رویکرد اقتصاد مقاومتی به عنوان بخش ویژه تعیین شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: این جشنواره در گروههای سنی نوجوان ١٢ تا ١٨ سال، جوان ١٩ تا ٢٩ سال و بزرگسال ٣٠ سال به بالا در سه بخش داستان کوتاه، داستان بلند که این بخش به صورت دوسالانه و در سال ٩٦ برگزار خواهد شد و داستان کوتاه کوتاه که این بخش نیز با عنوان مسابقه اینترنتی برای همه گروههای سنی برگزار می شود انجام خواهد شد.
وی با اشاره به شرایط و مقررات جشنواره دوازدهم داستان رضوی گفت: دبیرخانه آثار را تنها از طریق پست الکترونیک اعلام شده در فراخوان دریافت خواهد کرد، کلیه آثار باید در نرم افزار word ، قلم nazanin فونت ١٤ ارسال شوند، شرکت کنندگان باید به همراه آثار یک قطعه عکس ٤*٣ و سوابق ادبی خود را در قالب فرمتی که پیوست فراخوان است ارسال نمایند، استفاده از منابع معتبر و ذکر آنها از جمله نقاط قوت آثار می باشد که در داوری لحاظ خواهد شد، پرداختن به موضوعات ابتکاری و نو در اولویت است و کلیه حقوق معنوی آثار در اختیار دبیرخانه جشنواره می باشد از جمله این شرایط است.
وی افزود: آثار ارسالی می بایست در سایر جشنواره ها و دوره های قبلی این جشنواره حائز رتبه نشده باشند، مالکیت اثر می بایست متعلق به شرکت کننده باشد، هر شرکت کننده در هر بخش می تواند حداکثر پنج اثر ارسال نماید و هزینه ایاب و ذهاب، اسکان و پذیرایی در طول برگزاری جشنواره به عهده دبیرخانه جشنواره بوده و به برگزیدگان در مرحله پایانی متناسب با موقعیت محل سکونتشان کمک هزینه سفر پرداخت خواهد شد از دیگر شرایط و مقررات جشنواره مذکور است.
وجود نقد یکی از اصول پیشرفت و شکوفایی هنر تئاتر است
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان سمنان، وجود نقد آثار را یکی از اصول پیشرفت دانست و گفت: بهترین مراحل شکوفایی تئاتر در دوره هایی شکل گرفته که نقد را جدی گرفته اند و از دریچه آن می توان روز به روز شاهد آثاری قوی تر بود.
سیما رجبی در آیین اختتامیه جشنواره استانی نمایشنامه نویسی و نمایشنامه خوانی در تالار مجتمع فرهنگی هنری مهر شاهرود با بیان اینکه تاریخ بشر با نمایش آغاز شده است، اظهار داشت: این هنر همچنان مورد توجه است و آموزش های غیرمستقیم تأثیر بیشتری نسبت به سخنرانی و برخی کلاس های آموزشی دارد.
وی با بیان اینکه انجام کارهای فرهنگی و هنری نیازمند سال ها تلاش و ممارست است، گفت: ١٢ سال پیش به این نتیجه رسیدیم که استان سمنان در زمینه داستان نویسی دارای ضعف است و اکنون با گذشت چندین سال از برگزاری جشنواره رضوی شاهد شکوفایی و بروز استعدادهای بسیاری هستیم.
رجبی با تاکید بر اینکه این جشنواره به عنوان حرکتی هنری در تقویم شهرستان شاهرود ثبت می شود افزود: فعالیت های فرهنگی نه تنها به واسطه مسائل اقتصادی بلکه با مشارکت فعالان هر حوزه شکل می گیرد.
وی افزود: در هنر نمایش نامه نویسی نیز نویسندگان می توانند باعث شکوفایی آن شوند.
معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اعلام حمایت این اداره کل از آثار منتخب جشنواره یادآور شد: این آثار به زودی برای چاپ در یک مجموعه حمایت شده و در جشنواره بعدی به شرکت کنندگان اهدا می شوند.
در آیین اختتامیه این جشنواره که یکشنبه شب در شاهرود برگزار شد سه اثر بچه های پارک، نشانه های بی پایان و مورچه ها از بین هفت اثر راه یافته به مرحله نهایی بدون ترتیب اولویت به عنوان آثار برتر شناخته شدند.
استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی برای ارائه لباس فرم مدارس مورد تاکید قرار گرفت
در نشست کارگروه مد و لباس استان سمنان بر ضرورت استفاده از توان تولیدکنندگان این استان برای تولید و ارائه لباس فرم مدارس تاکید شد.
در این نشست در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برگزار شد نمایندگانی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان دانش آموزی، اتاق اصناف و ... حضور داشتند.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این نشست با تاکید بر لزوم ساماندهی و استفاده از سبک زندگی اسلامی بر ارائه مدل های متناسب برای لباس فرم دانش آموزی اعم از دختران و پسران تاکید کرد.
سیما رجبی با اشاره به توان بالای استان سمنان در بخش تولید البسه و وجود اتحادیه ها و صنوف مرتبط گفت: استفاده از توان داخلی برای تولید لباس فرم دانش آموزان در داخل این استان در راستای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه های استان سمنان باید در داخل استان هزینه شود خاطرنشان کرد: از طریق اداره کل آموزش و پرورش مدیران مدارس باید مکلف به استفاده از تولید کنندگان داخلی برای تولید و تامین لباس فرم مدارس شوند.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: این امر در قالب مصوات نشست های قبلی کارگروه مد و لباس به دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
رییس سازمان دانش آموزی استان سمنان نیز در این نشست، بر طبق دستور وزیر آموزش و پرورش این سازمان را مکلف به اجرای طرح و ارائه لباس فرم مدارس با همکاری صنوف و اتحادیه ها دانست و گفت: برای استفاده از فرم و رنگ مناسب برای لباس فرم مدارس باید شوی لباس و نیز کتابی از انواع فرم لباس مدارس برگزار و تولید و ارائه شود.
عامریان، شمار دانش آموزان این استان را قریب ١٢٠ هزار نفر بیان کرد و گفت: وجود این تعداد دانش آموز ظرفیت بسیار مناسبی برای استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی است تا لباس فرم مدارس در این استان تولید و ارائه شود.
در این نشست در خصوص چگونگی استفاده از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی برای ارائه مدل ها و رنگ های مناسب برای تولید و ارائه لباس فرم دانش آموزان مدارس این استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نظر شما