یک پُک سیگار/ نوجوانانی که سیگار را نماد بزرگی خود می دانند

خبرگزاری شبستان: امروزه گرایش نوجوانان و جوانان به استعمال سیگار افزایش یافته و به معضلی تبدیل شده است چراکه آن را نماد بزرگی و آقایی خود می دانند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دوران نوجوانی و جوانی سنین بسیار حساسی است که خانواده بایستی بدان توجه ویژه داشته باشد زیرا در صورت عدم توجه به جوانان در این سن، ناهنجاری های اجتماعی دامن گیر آنان می‌شود.

 

در سنین نوجوانی، فرد احساس به دیده شدن دارد و سعی می‌کند از بزرگسالان تقلید کرده تا خود را بزرگ جلوه دهد و گرایش به دخانیات را سمبل بزرگی و آقایی خود تلقی می کند.

 

وی سیگار را نماد بزرگی و آقایی خود می داند و میل به استفاده از سیگار در این سنین افزایش می یابد و در کوچه و خیابان شاهد استعمال سیگار و قلیان توسط جوانان و نوجوان هستیم.

دوران جوانی طلایی ترین و ناب ترین دوران زندگی هر فردی است که متاسفانه برخی از جوانان این لحظات ناب را به بطالت و گرایش انواع مواد سپری می کنند.

 

هر ساله برای مبارزه با این بلای خانمان سوز، برنامه ها و همایش های مختلفی جهت جلوگیری و ریشه کنی آن برگزار می شود. آیا بهتر نیست به جای برگزاری همایش ها، از دوران ابتدایی آگاهی لازم را به کودکان در مدارس داد و با برگزاری کلاس های آموزشی و حرفه ای در بخش های مختلف صنعت و .... جوانان را از بیکاری به سمت انواع تولیدات گرایش دهیم تا بر اثر بیکاری به سمت برنامه های ناهنجار جامعه گرایش نداشته باشند.

 

امروز (11 خرداد) روز جهانی بدون دخانیات نام گذاری شده است گزارشی تهیه شده که با هم می خوانیم:

 

جلوگیری از دخانیات در جامعه در حد حرف باقی مانده است

ش.ر یکی از شهروندان رشت که در پارک قدس مشغول بازی با فرزند خردسالش بود اظهار کرد: گرایش جوانان و نوجوان درجامعه به سمت انواع مواد مخدر و سیگار افزایش یافته است.

 

وی با بیان اینکه بیکاری و مشکلات اقتصادی سبب گرایش جوانان و نوجوانان به سمت انواع مواد مخدر شده است گفت: مسئولان امر در آموزش و پرورش بایستی  برنامه ریزی دقیق داشته و از این معضل اجتماعی جلوگیری کنند.

 

ش.ر اذعان کرد: پیشگیری و جلوگیری از گرایش جوانان به سمت انواع دخانیات در حد یک حرف باقی مانده و متاسفانه استعمال سیگار و قلیان در اماکن عمومی به تفریحی برای جوانان و حتی خانواده ها تبدیل شده است.

بانوی خانه داری رشتی افزود: هر وقت که به پارک قدس رشت برای تفریح می آییم با جوانان در سنین 13 تا 18سال برخورد می کنم که مشغول کشیدن سیگار هستند که این جای بسی تاسف است که در این سنین جوانان بجای تفریح سالم عمر خود را اینگونه سپری می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: خانواده نقش ارزنده ای در پیگیری و جلوگیری از روند گرایش جوان به انواع مواد دارد چرا که بامخالفت و سرگرم کردن جوان به سمت انواع مشاغل خانگی یا صنعتی می توان از بروز چنین معضل اجتماعی جلوگیری کرد.

 

ش.ر اذعان کرد: هر ساله برحسب آمار و گزارش های ارائه شده روند گرایش به انواع دخانیات در جامعه رو به افزایش است.

 

گرایش به دخانیات دامن گیر سنین پایین جامعه شده است

ف.ن یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد رشت اظهار کرد: برخی از دانشجویان متاسفانه به سمت دخانیات گرایش داشته و عمر گرانبهای خود را که بایستی صرف تحقیق و پژوهش شود به سمت انواع بطالت ها گرایش داده اند.

 

وی اذعان کرد: بر اساس آمار رسیده برخی از نوجوانان در سنین 14 تا 15 سال به سمت انواع مواد مخدر و دخانیات رفته‌اند که این جای تاسف دارد و زیبنده ایران اسلامی نیست.

 

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی رشت گفت: نبود نظارت و عدم توجه به نوجوانان در دوران ابتدایی و سنین پایین زمینه ارتکاب به انواع مواد را در جوانان فراهم کرده است.

 

وی تصریح کرد: با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در مدارس ابتدایی و راهنمایی، دبیرستان می توان از روند رو به رشد این بلای خانمان سوز جلوگیری کرد.

ف.ن افزود: برپای همایش ها و جشنواره ها و .... پاسخگویی جامعه در زمینه جلوگیری از انواع موا مخدر و دخانیات نخواهد بود.

 

وی اضافه کرد: برگزاری چنین همایش های فقط پول کشور را هدر می دهد چرا که خود جوان و نوجوان در این همایش ها حضور ندارند.

 

دانشجوی دانشگاه آزاد رشت اظهار کرد: برنامه های در این زمینه باید تدوین و اجرایی شود که جنبه عمومی داشته و در مدارس کشور اجرایی شود نه اینکه در حد حرف باقی بماند و هر ساله شاهد گسترش گرایش جوانان به سمت انواع مواد مخدر از جمله سیگار و ... هستیم.

 

ف. ن خاطرنشان کرد: از سنین پایین خانواده ها و اولیاء مدارس باید به جوان و نوجوان توجه ویژه داشته باشند خصوصا پدر و مادر وقت بیشتری را برای تفریح نوجوان اختصاص دهند.

 

وی با تاکید بر اینکه امروزه مادر و پدر هر دو شاغل هستند گفت: بدین سبب یکی از دغدغه های نوجوان نبود تفریحات مناسب در کنار خانواده است این خود زمینه گرایش به انواع مواد و دوست ناباب را برای جوانان فراهم خواهد کرد.

 

دانشجوی دانشگاه آزاد رشت اظهار کرد: اگر در دوران کودکی به فرزندان توجه شود و جوان به سمت مساجد و محافل انس با قرآن و دیگر برنامه های فرهنگی هدایت شود هیچ گاه معتاد نخواهد شد.

 

ف. ن گفت: اگر توجه کنیم بشتر جوانان و نوجوانانی که به سمت انواع مواد مخدر رفته اند هیچ گاه گرایش به سمت مسجد نداشته اند و یا کارهای فرهنگی انجام نمی‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه گرایش به دخانیات دیگر ناهنجاری‌ها را در جامعه فراهم خواهد کرد افزود: دزدی، بزهکاری، انواع جنایت‌ها و .... ریشه اصلی آن گرایش به دخانیات و انواع مواد مخدر است.

 

برای ریشه کنی دخانیات و انواع مواد مخدر و در کنارش انواع جنایت ها و ناهنجاری‌ ها بایستی در جامعه مسئولان امر برنامه ای مدون را تدوین و اجرایی کنند و فقط به برگزاری جلسه و همایش بسنده نکنند چرا که گرایش به دخانیات دیگر معضلات جامعه را فراهم خواهد کرد این بلای خانمان سوز که دامن گیر بیشتر نوجوانان در سنین پایین شده است، نیازمند برنامه ای نوین برای جلوگیری از این معضل اجتماعی است.

 

توجه به اوقات فراغت نوجوانان،جوانان و حمایت جوانان در ایجاد اشتغال و جلوگیری از بیکاری، توجه والدین به فرزندان از مقوله های مهم در جلوگیری از ترویج این معضل اجتماعی است.

 

کد خبر 547757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha