خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: استرالیا کشوری توسعه یافته با اقتصاد متکی بر بازرگانی و کشاورزی است. در میان قابل زندگیترین شهرهای جهان در سال ۲۰۰۸ به گزارش اکونومیست، ملبورن دوم، پرت چهارم، آدلید هفتم و سیدنی نهم بود. محصولات اصلی استرالیا نیشکر، پنبه، غلات و گوشت است. این کشور معادن فراوانی دارد. شرکای بازرگانی استرالیا بیشتر چین، ژاپن و کره جنوبی در آسیا و نیز ایالات متحده آمریکا هستند.
بنا بر گزارش بانک جهانی، این کشور در سال ۲۰۰۵، از نظر تولید ناخالص داخلی یا GDP در رده پانزدهم جهان قرار داشتهاست و نیز بر اساس گزارش برنامه توسعه سازمان ملل متحد، استرالیا از نظر شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۰۶ سومین کشور توسعه یافته دنیا به حساب میآید.
بنابراین گزارش، روابط ایران و استرالیا از سال ۱۹۵۶ پایهریزی شد و تا امروز ادامه یافته است. این روابط از ابتدا بر محوریت برقراری تجارت و روابط اقتصادی شکل گرفته است و عامل اقتصادی همواره مهمترین رکن ادامه این رابطه به حساب میآمده است. علیرغم اینکه دو کشور بعد از انقلاب اسلامی ایران اختلاف نظرهای اساسی در خصوص دیپلماسی خارجی پیدا کردهاند، ولی دو طرف به موجب منفعتی که از ادامه تجارت دوجانبه نصیبشان میشد، همواره سعی کردند مرزهایی بین روابط سیاسی و اقتصادی شکل دهند. استرالیا به ایران به چشم یک بازار فروش بزرگ گندم، فراوردهای دامی و تولیدات خود مینگریسته و ایران نیز همواره از کیفیت کالاهای وارداتی استرالیا رضایتمند بوده است. هر دو کشور مبادلات تجاری و اقتصادی بسیاری با یکدیگر داشته و دارند و به تازگی نیز همکاریهای علمی بین ایران و استرالیا در زمینه آب افزایش یافته است.
این گزارش می افزاید: پاون در این زمینه به نقل از رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در دیدار با پال فلی، سفیر استرالیا در ایران نوشته است: "شباهتهای زیادی از نظر اقلیمی بین کشور ایران و استرالیا وجود دارد که میتوان درخصوص رویکرد وزارت نیرو در مدیریت منابع آب از تجربیات کشور استرالیا استفاده کرد. برای ما ثابت شده که با منابع آبی محدودی که در اختیار داریم در آینده با مشکلات آبی مواجه خواهیم شد. در حال حاضر 90 درصد تولید کشاورزی کشور از طریق کشت آبی تأمین میشود و این تهدید بالقوهای است که آسیب جدی به محیط زیست و منابع آبی وارد خواهد کرد.
کشور ما دارای متخصصین طراز بالا در زمینه آبی است و از سوی دیگر کشور استرالیا نیز دارای متخصصان با تجربهای در این زمینه است، در آینده نزدیک نشستهای مشترکی بین متخصصان موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو و موسسه تحقیقات علمی آب کشور استرالیا برگزار خواهد شد تا راههای همکاری علمی بین دو کشور در زمینه آب بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. بخشی از کارهای مشترک را میتوان از طریق دو موسسه تحقیقاتی آب ایران و استرالیا ادامه دهیم و چنانچه استرالیا تمایل داشته باشد میتواند در فاینانس پروژههای آبی ایران نیز شرکت کند."
نظر شما