به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، دومین جلسه بحث و بررسی پیرامون نحوه همکاری با هلدینگها و شرکتهای هتل ساز خارجی با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سعید شیرکوند معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان و مدیران عامل گروههای هتل های هما، پارسیان، کوثر، لاله، اسپیناس و شرکت ایرانگردی و جهانگردی روز سه شنبه 11 خرداد ماه برگزار شد.
معاون رئیس جمهور در این نشست با بیان اینکه، حضور سرمایه گذاران خارجی در بخش گردشگری کشور وارد فاز اجرایی و عملیاتی شده است، تصریح کرد: در ماههای اخیر گروههای سرمایه گذار از کشورهای مختلف برای حضور در بازار گردشگری ایران اعلام آمادگی کرده اند، با توجه به این حجم استقبال، باید آمادگی لازم را برای مواجهه با این شرایط داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در پی تماس با هلدینگ های بزرگ دنیا، ما برای ورود سرمایه گذاران خارجی در بخش گردشگری کشور اعلام آمادگی کردیم و بسیاری از این شرکتها در زمان کوتاهی به این تماس ها پاسخ مثبت دادند و برای احداث هتل در کشورمان اعلام آمادگی کردند.
سلطانی فر با بیان اینکه گروه هتلهای اشتایگن برگر، به عنوان اولین گروه پس از مطالعات و بررسی های لازم، متعهد به ساخت 10 هتل در کشور شدند، اضافه کرد: نشست های ما در این حوزه به صورت جزئی با هلدینگ هایی که اعلام آمادگی کرده اند آغاز می شود و پس از آن همایش بزرگ سرمایه گذاری گردشگری ایران با حضور هلدینگ های داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به حضور وزیر گردشگری ترکیه در کشورمان و برگزاری جلسات برای توسعه گردشگری ایران و ترکیه، اضافه کرد: برگزاری تورهای تلفیقی میان دو کشور و احداث 10 هتل در نقاط مختلف ایران از جمله مواردی است که در دیدار با مسئولین گردشگری کشور ترکیه مورد توافق قرار گرفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر رونق گردشگری در ایران، ادامه داد: براساس بررسی ها و مطالعات موسسات و نشریات معتبر داخلی و خارجی، بازار گردشگری ایران با رونق و خیز ویژه ای مواجه خواهد شد، با توجه به ظرفیتهایی که در حوزه فرهنگی-تاریخی، مذهبی-زیارتی، جاذبه های طبیعی و پتانسیلهای بخش گردشگری سلامت، رشد صنعت گردشگری را در کشور شاهد خواهیم بود.
وی رفع مشکلات و موانع بخش گردشگری را از جمله برنامه های این سازمان برای توسعه این حوزه دانست و افزود: مطالعه بازار گردشگری ایران توسط گروههای مختلف سرمایه گذاران خارجی آغاز شده است، این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تشکیل ستادی، مدیریت و ساماندهی، حل مشکلات و موانع، حمایت ها، تعاملات و ارتباطات این گروهها را آغاز کرده است.
سلطانی فر با اشاره به اینکه حضور سرمایه گذاران خارجی نیازمند، برنامه ریزی و ساماندهی است، اضافه کرد: در 5 محور تامین زمین، مشارکت شهرداری ها، همکاری مسکن و شهرسازی، تامین زمین در مناطق نمونه گردشگری مصوب و مشارکت بخش خصوصی باید برنامه ریزی های مورد نیاز را آغاز کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام این خبر که در حال حاضر بیش از 800 هتل و هتل آپارتمان در سراسر کشور در دست ساخت است، ادامه داد: حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور یک فرصت و موقعیت ویژه است که باید با همکاری و همفکری از آن بهره مند شویم.
معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امکان اجرای 3 مدل مشارکت و همکاری سرمایه گذاران خارجی برای حضور در بازار گردشگری ایران قابل بررسی است، افزود: طراحی یک فرمول مشخص برای حضور سرمایه گذاران خارجی و مشارکت با بخشهای مختلف گردشگری در بازار گردشگری ایران لازم و ضروری است.
در ادامه این جلسه مدیران عامل گروههای هتلهای داخلی به ابراز پیشنهادات و نظرات خود در این حوزه پرداختند.
مدیرعامل سازمان سیاحتی کوثر در این جلسه با بیان اینکه برگزاری این جلسات، گام مثبت و جدی در توسعه صنعت گردشگری استف تاکید کرد: پروژه هایی که طرح توجیهی و عملیاتی دارند باید در مشارکت با سرمایه گذاران خارجی مطرح و اجرایی شوند.
حمید کشایی ادامه داد: سرمایه گذاران خارجی باید با افراد و گروههایی که در حوزه هتلداری فعالیت دارند وارد مشارکت شوند.
وی تصریح کرد: حضور هلدینگ های هتل سازی مطرح دنیا که توان مالی مناسب و همچنین اعتبار بین المللی دارند، موجب رشد و رونق صنعت گردشگری کشور می شود.
همچنین مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در این جلسه، عدم وجود مطالعات اقتصادی پروژه ها را عمده ترین مانع حضور سرمایه گذاران خارجی دانست و تاکید کرد: برای حضور سرمایه گذاران خارجی پروژه های مشخص، تعیین و معرفی شوند.
محسن قریب با بیان اینکه رونق صنعت گردشگری نیازمند عزم عمومی است، اضافه کرد: شرکت ایرانگردی و جهانگردی با یک میلیون متر مربع زمین در استانهای مختلف آماده همکاری و مشارکت با سرمایه گذاران خارجی است.
جمشید حمزه زاده مدیرعامل گروه سرمایه گذاری هتلهای پارس در این جلسه با اشاره به اینکه بسته های سرمایه گذاری باید به صورت مشخص و شفاف تعریف شود، افزود: حضور سرمایه گذاران خارجی در این بخش باید با نظم و ساماندهی همراه باشد.
وی افزود: گروه هتلهای پارس آمادگی مشارکت و همکاری با سرمایه گذاران خارجی را دارد، ما معتقدیم این فعالیتها باید با مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت هتل های بین المللی پارسیان نیز در این نشست با بیان اینکه، صیانت از برند ملی در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: گروه هتلهای پارسیان نیز آمادگی همکاری با سرمایه گذاران خارجی را دارد.
دستجردی ادامه داد: مطالعات ما در شهرهای اهواز و همچنین منطقه چابهار انجام شده است و این مناطق با وجود ظرفیتهای موجود از داشتن هتل های خوب و مناسب بی بهره هستند.
امیری، مدیرعامل شرکت گروه هتلهای اسپیناس در این جلسه با اشاره به اینکه قانون حمایت از سرمایه گذاران خارجی باید مورد توجه و اجرا قرار گیرد، تاکید کرد: بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران خارجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: باید بسته های سرمایه گذاری برای گروههایی که اعلام آمادگی کرده اند آماده شود و زمینه مشارکت این سرمایه گذاران با دست اندرکاران داخلی صنعت گردشگری فراهم شود.
همچنین اصلان زاده مدیرعامل گروه هتلهای هما و حدادی عضو هیات مدیره شرکت توسعه گردشگری ایران در این جلسه بر نقش موثر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ساماندهی حضور سرمایه گذاران خارجی تاکید کردند.
نظر شما