به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، نخستین نشست شورای تبلیغ استان کهگیلویه و بویراحمد شب گذشته(16 خرداد) با حضور نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری، مدیران کل تبلیغات اسلامی، ارشاد اسلامی، صدا و سیما، مدیر حوزه های علمیه استان، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها و رئیس دانشگاه یاسوج، ائمه جمعه برخی از شهرهای استان و رئیس حوزه هنری در دفتر آیت الله سیدعلی اصغر حسینی، امام جمعه مرکز استان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: رویکرد این نشست معطوف به راهکارهایی برای اصلاح امر تبلیغ در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
وی هدف نشست را آسیب شناسی محض ندانست و افزود: همه مسئولان حاضر نگاه آسیب شناسانه به مسائل داشته و اشکالات را می دانند.
آیت الله ملک حسینی، از همه کسانی که در عرصه فرهنگی زحمت کشیده و فعالیت کردند تشکر کرد و اظهار داشت: بدون شک نقش کلیدی و محوری فرهنگ در دست ائمه جمعه و حوزه های علمیه است.
**الیاس چراغزاده، رئیس ستاد اقامه نماز استان کهگیلویه و بویراحمد، هم در این نشست با بیان اینکه حضور روحانیون در بین مردم عشایری به فراموشی سپرده شده، گفت: معمولا روحانیون به منظور تبلیغ و وجوهات بین جامعه عشایری حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه در جامعه کنونی نسبت به حضور روحانیون در جامعه عشایری غفلت صورت گرفته، اظهار داشت: باید با همکاری امور عشایر و سازمان تبلیغات روحانیون به مناطق عشایری اعزام شوند.
چراغزاده، افزود: جامعه عشایری هنوز روحیه میهمان نوازی خود را حفظ کرده و از روحانیون با جان و دل استقبال می کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان کهگیلویه و بویراحمد، غفلت از حضور روحانیون در بین عشایر را مختص به این استان ندانست و گفت: در بسیاری از استان های کشور از این امر غفلت شده و می طلبد در ایام ماه مبارک رمضان مبلغین به این مناطق اعزام شوند.
**حجت الاسلام قاسم مقدم، مسئول حوزه نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست، بحث سکونت را یکی از مشکلات مبلغین دانست و گفت: مبلغین باید از حداقل امکانات اولیه جهت حضور در این استان برخوردار باشند.
**سید محمد یوسف افروغی، امام جمعه بهمئی، هم در این نشست با بیان اینکه مکان های جدیدی در کشور مثل پارک ها برای تبلیغ تعریف شده، گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز این مکان وجود دارد.
افروغی، با بیان اینکه افراد مبلغ باید مسائل فلسفی و ابزار روانشناسی را داشته باشند، افزود: مسجد درمانی یکی از راه های تبلیغ در هر شهرستان و منطقه است.
وی به ظرفیت های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشاره و اظهار داشت: مسئولان ارشاد شهرستان تاکنون فعالیت های خوبی در زمینه های فرهنگی شهرستان انجام داده اند.
امام جمعه بهمئی، با بیان اینکه کانون های فرهنگی و هنری یکی از ظرفیت های خوب فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: با توجه به ارتباط بیشتر نوجوانان و جوانان با این کانون ها، می توان از ظرفیت آنها جهت امر تبلیغ امور دینی بره لازم را داشته باشیم.
**سیدعلی صالح موسوی اعظم، امام جمعه موقت یاسوج هم در این نشست، گفت: یکی از مشکلات ما مربوط جامعه فعلی بوده که باید در این راستا برنامه ریزی لازم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم از عدم حضور برخی روحانیون در نماز جمعه و دیگر فعالیت ها گله مند هستند، اظهار داشت: همه فرصت های تبلیغ مختص به ماه مبارک رمضان نبوده؛ بلکه باید برای دیگر ماهها برنامه ریزی صورت گیرد.
موسوی اعظم، نسبت به تقسیم کار بین روحانیون تاکید و خاطرنشان کرد: روحانیون بر حسب وظیفه ذاتی باید در ایام فراغت فعالیت های فرهنگی و تبلیغی خود را داشته باشند.
امام جمعه موقت یاسوج، تعدد مراکز تصمیم گیری را داری مشکلاتی دانست و خواستار تشکیل شورای راهبردی تبلیغ مد نظر نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
موسوی اعظم، گفت: ما نباید منتظر باشیم که مردم برای تبیین مسائل به ما مراجعه کنند؛ بلکه روحانیون به عنوان مبلغین باید خود به میان مردم رفته و به امر تبلیغ معارف دینی،/ اسلامی و ارزشی بپردازند.
**صفدر پناهی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد، نیز در این نشست، گفت: اعضای شورای راهبردی تبلیغ باید با حکم نماینده ولی فقیه در استان تعیین و دارای اختیارات لازم باشند.
وی یکی از دغدغه های اساسی طلبه ها را آمادگی مکان های تبلیغی دانست و اظهار داشت: اجرای طرح چهره به چهره در امر تبلیغ بسیار موثر است.
پناهی، آسیب شناسی برای عدم استقبال از طلاب را ضروری دانست و افزود: در برخی موارد برخوردهای سلیقه ای صورت می گیرد که باید جلوی این برخوردها گرفته شود.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: اگر سازمان مدیریت و برنامه ریزی، استانداری و دیگر نهادهای فرهنگی بودجه لازم را در اختیار شورای تبلیغ قرار دهند، این طرح یک الی دو سال اجرایی و نتایج آن بررسی می شود.
وی یادآور شد: اگر شورای تبلیغ به صورت صحیح و اصولی فعالیت کرده و احیاء شود، شاهد مشکلات فعلی در سطح جامعه نخواهیم بود.
** محمد جواد جعفری، رئیس حوزه های علمیه خواهران کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست، گفت: اگر شناخت کافی از وضعیت استان نداشته باشیم، نمی توان برنامه ریزی مطلوب و لازم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اداره کل تبلیغات اسلامی و شورای سیاست گذاری ائمه جمعه می توانند اطلس فرهنگی یا تبلیغی را تهیه کنند، افزود: با تهیه این اطلس مشخصات هر شهرستان به همراه مکان های فرهنگی و تبلیغی آن به صورت دقیق مشخص می شود.
جعفری، یادآور شد: با تشکیل شورای راهبردی تبلیغ مسائل و مشکلات شناسایی شده و هر اداره یا نهاد بخشی از کارها را در راستای رفع معضلات و آسیب ها انجام می دهد.
رئیس حوزه های علمیه خواهران کهگیلویه و بویراحمد، گفت: می توان در ذیل شورای راهبردی تبلیغ کمیته های اصناف، روحانیون، خانواده، اسکان و دیگر کمیته ها را پیش بینی کرد تا کمک کار شورا باشند.
نظر شما