به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، 93 اُمین جلسه کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت امروز(17 خرداد) با محوریت بررسی آسیبهای اجتماعی، تکدی گری، کودکان کار با حضور مدیرکل بهزیستی استان، مدیران بهزیستی، اعضای کمیسیون بهداشت، شهردار، مدیران موسسات مردم نهاد و اصحاب رسانه در سالن خزائلی اداره کل بهزیستی گیلان برگزار شد.
فاطمه شیرزاد، رئیس کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت در این جلسه با اشاره به تشکیل بازارچه های خود اشتغالی در سطح شهر گفت: شهردار رشت به شدت پیگیر تشکیل این بازارچه ها بوده تا شاهد کاهش بیکاری و دستفروشی در سطح شهر باشیم.
وی با بیان اینکه شهرداری ها کمک کار دولت در کاهش بیکاری بودند افزود: دولت نیز باید شهرداری ها را در حوزه سلامت و مدیریت شهری حمایت کند.
شیرزاد با اشاره به راه اندازی اداره سلامت در شهرداری رشت تصریح کرد: وجود سیستم سلامت در شهرداری رشت یک امر الزامی است زیرا با شناسایی اقشار آسیب پذیر در راستای توانمندسازی و حمایت از این قشر گام بر می دارد.
شهرداری به تنهایی فرشته نجات شهر نیست
مظفر نیکومنش، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه شعارما محله محوری است گفت: همه اقدامات شورای شهر با این رویکرد انجام می شود و هم اکنون هشت سرای محلات در شهر فعال است.
وی سرای محلات را بهترین مکان برای مشارکت مردم و مدیران دانست و گفت: باید در سرای محلات حضور مردم و مدیران پررنگ باشد و جهت فرهنگ سازی، آموزش و برنامه ریزی از این مکان بهره برد.
نیکومنش راه اندازی سرای محلات به ویژه در مناطق آسیب پذیر را از اقدامات مطلوب شهرداری خواند و گفت: باید فضایی در این محلات برای معلولین ایجاد شود تا از امکانات آموزشی و ورزشی آن بهره برند.
وی در ادامه حضور کودکان کار در چهارراه های شهر را موجب رنجیده شدن احساسات آدمی دانست و گفت: اگر این افراد در مراکز آموزشی حرفه ایی، مشاغلی را بیاموزند آینده خوبی خواهند داشت.
عضو شورای شهر رشت با اشاره به ازدیاد دستفروشان در سطح شهر رشت گفت: روز به روز وضعیت بحرانی تر می شود و و تعطیلی کارخانه ها و کارگاه های تولیدی موجب بیکاری کارگران و و روآوردن آنها به دستفروشی می شود.
وی اضافه کرد: در این راستا در محلات بازارچه هایی تاسیس شده که هر بازارچه 200 تا 300 شغل ایجاد کرده و دستفروشان را ساماندهی می کند.
نیکومنش با بیان اینکه شهرداری به تنهایی فرشته نجات شهر نیست تاکید کرد: مدیران دشتگاه های ذیربط نیز باید وارد میدان شده و همکار و همراه برای داشتن شهری بدون متکدی و کودک کار باشند.
متکدیان شهر رشت ساماندهی می شوند
طیبه بینا، مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری و اداره سلامت شهرداری رشت نیز در این جلسه توجه مدیریت شهری به حوزه سلامت را خیزش بسیار بزرگی در راستای توسعه سلامت شهر دانست و گفت: هم اکنون 8 خانه سلامت در سطح شهر رشت راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: بستر سازی مناسب جهت استفاده معلولان از این اماکن نیز انجام شده است.
بینا از راه اندازی دو مرکز آسیب های اجتماعی در خصوص سندروم دان، ام اس، نابینایان خبر داد و گفت: مرکز کودکان کار نیز در هفته سلامت مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی با اشاره به راه اندازی کانون های سلامت تصریح کرد: هم اکنون 10 کانون سلامت درخانه سلامت و سرای محلات رشت تاسیس شده است.
بینا از اجرای طرح ساماندهی متکدیان با همکاری بهزیستی از ماه آینده خبر داد و گفت: 130 متکدی در شهر رشت شناسایی شده که در پنج منطقه فعالیت می کنند.
در مراکز بهداشتی خدمات کاملا رایگان است.
حجت نجف زاده، رئیس مرکز بهداشت شهرستان رشت نیز در این جلسه با اشاره به گسترش شهر رشت و ازدیاد مشکلات اظهار کرد: 300 واحد بهداشتی درمانی در رشت فعال است که 10 واحد دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد.
وی به تیم سلامت اشاره و بیان کرد: تمام جمعیت تحت نظر تیم سلامت است و کسانی که به این مراکز مراجعه کنند، خدمات دریافت می کنند.
رئیس اداره بهداشت رشت ادامه داد: در مراکز بهداشتی خدمات کاملا رایگان است.
ارتقا یافتگی و بهره وری حداکثری شهر نیازمند بانک اطلاعاتی درست است
محمدعلی ثابت قدم، شهردار رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه تمام موضوعات پیشگیرانه تخلف نیست افزود: اگر پیشگیری صورت نگیرد منجر به تخلف شده و ممکن است جرمی رقم خورد.
وی با بیان اینکه در شهر انسان محور باید توسعه ما نیز انسان محور باشد گفت: باید انسانها را از بدو تولد تا مرگ از فقیر تا غنی از نقطه پائین به بالا برسانیم و این رسالت شهرداری است.
شهردار رشت ادامه داد: این ارتقاء یا انسانی است یا مبتنی بر محله محوری و قاعدتاً انسان ها در آن نقش خواهند داشت.
وی با بیان اینکه نباید دور ریز پول داشته باشیم تصریح کرد: برای ارتقا یافتگی و بهره وری حداکثری نیازمند بانک اطلاعاتی درست هستیم.
ثابت قدم تاکید کرد: اگر مدیریت واحد شهری اتفاق نیفتد در ارتقا یافتگی موفق نخواهیم بود.
وی با اشاره به استراتژی گردشگری شهر رشت افزود: افزایش این مراکز در مقیاس های مختلف موجب ماندگاری مسافر، کاهش هزینه ها و افزایش مشارکت مردم می شود.
شهردار رشت توانمندسازی روانی را بسیار مهم دانست و گفت: با آموزش می توان جامعه را با ضعف هایی که مشغول آن شده، توانمند کنیم.
رسانه ها از انعکاس اخباری که موجب سو استفاده دشمن می شود پرهیز کنند
در پایان شیرزاد با بیان اینکه حوزه مدیریت شهری زیر هجمه های فراوان است و ما با جان از این هجمه ها استقبال می کنیم گفت:زیرا اقداماتی که در راستای خدمت به مردم است هزینه دارد که تقبل کردیم.
وی با اشاره به شهادت شهید جعفری نیا افزود: شهدای مدافع حرم در راستای ارزش ها و امنیت و پاسداری از کیان کشور در صف اول مبارزه هستند.
شیرزاد اضافه کرد: همه ما باید به حرمت خونهای ریخته شده و پاسداشت ارزش ها به هم کمک کرده و از هم حمایت کنیم.
وی از رسانه ها خواست اخباری را که موجب سو استفاده دشمن و دو قطبی شدن جامعه می شود منعکس نکنند و تاکید کرد: انتقادها باید سازنده باشد تا توسعه و اقتدار کشور در سایه همدلی و مشارکت مردم افزایش یابد.
نظر شما