تربیت مدیران آگاه به مبانی مدیریت اسلامی نیاز جامعه امروز است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برای اداره نظام با مدیریت اسلامی باید مدیرانی آگاه به مبانی مدیریت اسلامی و معتقد به آن داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی در دیدار رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور اظهار کرد: هر زمانی که نظامی جدید در کشوری روی کار بیاید، پیاده کردن اهداف و برنامه های آن نظام به دست مدیران صورت می گیرد و هیچگاه تنها یک نفر نمی تواند یک تنه جامعه ای را اداره کند، حتی اگر پیامبر و امام باشد.

وی افزود: پیامبر(ص) با وجود نظام اداری ساده ای در جامعه آن روزگار، افرادی را مامور اداره امور جامعه کرد و به این شکل روند مدیریت اسلامی که به صورت ساده ای آغاز شده بود در دوران خلفا تکمیل و در دوره امام علی(ع) به اوج رسید.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امروز در دولت های سکولار افرادی شبیه به هم سر کار می آیند که اهدافشان واحد و در استای پرکردن جیب خود و کسب منافع مالی است.

وی خاطرنشان کرد: در آمریکا جمهوری خواهان کنار رفتند و دموکرات ها روی کار آمدند و اتفاقا اوباما با شعار اینکه می خواهد رابطه خود را با کشورهای اسلامی ارتقا ببخشد، روی کار آمد ولی دیدیم که کاملا بر عکس ادعاهایش عمل کرد.

 

وی با بیان این جمله که "در این کشورها دعوا بر سر لحاف ملاست"، افزود: آیا هدف انقلاب این بود که شاه را کنار بزند و عده ای دیگر برای استفاده از بیت المال روی کار بیایند و چیزی شبیه آمریکا باشد.

 

رئیس موسسه امام خمینی تصریح کرد: محور همه سخنان امام خمینی (ره) اسلام و اصالت با برقراری احکام اسلامی و نظام اسلامی بود و انقلاب با هدف تغییر ارزش ها و تقویت باورهای دینی مردم شکل گرفت و در نهایت به پیروزی رسید.

 

وی با تاکید بر لزوم پرداخت جدی به مسئله مدیریت اسلامی در کشور، اظهار داشت: در سال های آغازین پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی مجالی برای پرداختن به بحث مدیریت اسلامی به صورت دقیق و علمی فراهم نشد ولی باید در این زمان و از فرصت پیش آمده در راستای تبیین و به کارگیری مدیرت اسلامی در عرصه های مختلف سود برد.

 

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: اگر در موضوع مدیریت اسلامی برنامه ریزی بلند مدت داشته باشیم، می توانیم به موفقیت های چشمگیری در این عرصه برسیم.

وی تصریح کرد: انگیزه برای اجرای فعالیت های بلند مدت در بین مسئولان ضعیف است و برنامه ها تابع اشخاص است به همین علت است که به شوخی یا جدی می گویند وقتی مدیری عوض می شود تا آبدارچی اداره را هم عوض می کند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بعد از جنگ افرادی به تصور اینکه تغییر فرهنگ یعنی اضافه کردن چند آیه و حدیث به کتب ترجمه شده غربی اقداماتی انجام دادند که بسیار سطحی و غیر موثر بود.

 

وی خاطرنشان کرد: تغییر فرهنگ این نیست که در ابتدا و یا انتهای کتاب ترجمه شده آمریکایی چند آیه از قرآن و یا چند حدیث بیاوریم.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به فعالیت تحقیقی خود در این زمینه افزود: در دوران اصلاحات ما به همراه عده ای از بهترین استادان مدیریتی کشور اقداماتی را انجام دادیم اما به دلایلی از جمله سایه افکندن مسائل سیاسی بر مسائل فرهنگی که عمدتا هم از فرهنگ اسلامی بیگانه بود، کار به جایی نرسید، زیرا سیاست ها گو اینکه اسم اسلامی داشت اما محتوای اسلامی نداشت.

وی پرداختن به مدیریت اسلامی را یکی از اصلی ترین کارها در نظام جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم نظام با مدیریت اسلامی اداره شود باید مدیرانی آگاه به مبانی مدیریت اسلامی و معتقد به آن داشته باشیم.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: ما در اسلامی کردن دانشگاه ها و کارهای ریشه ای در خصوص مدیریت اسلامی موفق نبوده ایم و هنوز هم نیستیم.

وی افزود: تدوین طرح میان مدت تربیت مدیران صالح اسلامی ضرورت امروز کشور است و اگر کسی دلسوز است، باید در این زمینه ورود پیدا کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 55003

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha