سبزواری؛ دیده بان انقلاب /کلیات سبزه واری منتشر می شود

خبرگزاری شبستان: اسماعیلی با بیان اینکه سبزواری تنها شاعری است که مقام معظم رهبری مقدمه ای بر دیوان او نوشته اند، گفت: سبزواری در رکاب امام (ره) بود و در مقاطع حساس انقلاب حضور داشت.

رضا اسماعیلی، شاعر و استاد دانشگاه ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت پدر شعر انقلاب اسلامی، حمید سبزواری به خبرنگار شبستان گفت: خدا به ما توفیق دهد که پیرو راه روشن این استاد بزرگوار باشیم. شخصیت استاد حمید سبزواری در دو بخش سلوک اخلاقی و انسانی و سلوک ادبی قابل بحث و بررسی است.

 

اسماعیلی با بیان اینکه سبزواری در همراهی و همدلی با امام (ره) کوتاهی نکرد، عنوان کرد: استاد سبزواری از شاعرانی بود که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به حضرت امام خمینی (ره) لبیک گفت.

 

وی تصریح کرد: در قیام 15 خرداد و در زمانی که کسی جرات نمی کرد به طور صریح شعری در مورد امام (ره) و انقلاب بسراید، سبزواری شعری پرخاشگرانه و اعتراضی در مورد قیام 15 خرداد سرود. شعر او آگاهی بخش و بیدارکننده بود.

 

این شاعر با اشاره به حضور سبزواری در مقاطع حساس انقلاب اسلامی بیان کرد: استاد سبزواری با تعهد و روحیه انقلابی که داشت نهضت امام (ره) را همراهی کرد و در رکاب انقلاب و امام (ره) بودند. سبزه واری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در مسیر ولایت بود.

 

اسماعیلی تعهد و انقلابی گری را از مهمترین خصوصیات اخلاقی حمید سبزواری ذکر کرد و افزود: استاد سبزواری سعی می کرد، دشمن ظالم و یار مظلوم باشد. از هر گوشه ای که صدای مظلومی به گوش می رسید استاد سبزواری با او همنوایی می کرد.

 

این استاد دانشگاه سبزواری را دیده بان انقلاب خواند و گفت: سبزواری از انقلاب دفاع می کرد و پاسدار آرمان های امام (ره) و انقلاب اسلامی بود. در تمام جلسات شعرخوانی که استاد سبزواری را دعوت می کردند به شاعران جوان توصیه می کرد که در مسیر انقلاب و امام (ره) حرکت کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: استاد سبزواری علاوه بر تعهد و برخورداری از روحیه انقلابی گری، سعی می کرد با شاعران جوان حشر و نشر داشته باشد تا چراغ راه آنها باشد. استاد سبزواری آموخته ها را در اختیار شاعران جوان قرار می داد و آنها را راهنمایی می کرد. دست نوازش استاد بالای سر شاعران جوان انقلابی بود و وجود استاد برای این شاعران قوت قلب بود.

 

اسماعیلی اظهار داشت: در حوزه کارنامه ادبی، استاد سبزواری تنها شاعری است که مقام معظم رهبری بر دیوان او مقدمه نوشته اند.

 

این شاعر با بیان اینکه استاد سبزواری با صلابت و استواری قصیده می گفت، عنوان کرد: حمید سبزواری در قصیده به سبک خراسانی شعر می گفت و پیرو اخوان ثالث و فیروزکوهی بود. غزل استاد هم تلفیق سبک هندی و خراسانی است. نکات و دقایق آمیخته با حکمت و آموزه های اخلاقی در آثار استاد سبزواری مشهود است.

 

وی آثار به جا مانده از استاد سبزواری را نوعی سرمایه ارزنده و میراث استاد دانست و افزود: این میراث در کنار ماست. سرود سپید، سرودی دیگر،سورد درد، تو عاشقانه سفر کن و بانگ جرس از جمله آثار استاد سبزواری است. استاد سروده هایی هم دارند که هنوز چاپ نشده است و انشاءالله توسط خانواده ایشان جمع آوری می شود و ما کلیات استاد را در آینده ای نزدیک چاپ می کنیم.

کد خبر 550255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha