به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد کریمی امروز (22 خرداد) در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، اظهار کرد: 85 درصد جمعیت شهرستان سرایان در حوزه کشاورزی و دامداری مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه اولین دشت فوق بحرانی و ممنوعه استان در سرایان وجود دارد، افزود: ۲۵ میلیون متر مکعب مازاد برداشت از سفره های آب زیرزمینی بوده که سال گذشته با نصب کنتورهای هوشمند ۶ میلیون متر مکعب آب مدیریت شد.
فرماندار سرایان با اشاره به اینکه در 40 سال اخیر میزان درجه حرارت یک درجه افزایش یافته است، گفت: میزان بارندگی در ابتدای سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته 31 میلیمتر کاهش داشته است.
کریمی ادامه داد: در حوزه منابع آبی در بازه زمانی 91 تا 95 سطح آبهای زیرزمینی شهرستان 7 متر افت داشته و 25 درصد چاههای کشاورزی مجوز لایروبی و کف شکنی داشته اند.
وی با بیان اینکه 80 درصد چشمهها و 40 درصد قنوات فردوس دچار خشکسالی شده اند، عنوان کرد:همچنین در این مدت افزایش 10 درصدی شوری آب در سرایان را شاهد بوده ایم.
کریمی با اشاره به اینکه 100 درصد قنوات این شهرستان کاهش دبی بین 40 تا 90 درصد دارند، گفت: در ده سال اخیر سطح زیر کشت زراعت از ۱۶ هزار هکتار به هشت هزار هکتار رسیده است..
به گفته وی کاهش عملکرد در سطح، کاهش کیفیت محصول، تغییر الگوی کشت(پنبه و گندم) به پسته و زعفران از جمله اثرات خشکسالی در شهرستان سرایان است.
فرماندار سرایان کاهش شدید تولید محصولات دامی، کاهش شدید تعداد دام به علت افزایش مرگ و میر و نازایی، افزایش کشتار دام، گرانی و بی کیفیت شدن علوفه و خطر افزایش بیماری های مشترک بین انسان و دام را از جمله اثرات خشکسالی در حوزه دام شهرستان سرایان عنوان کرد.
کریمی با اشاره به اینکه در دوره پنج ساله در استان شاهد کاهش 50 درصدی دام در شهرستان سرایان بوده ایم، افزود: در سال گذشته در حوزه منابع آبی، تولیدات گیاهی و تولیدات دامی 22.5 میلیارد تومان خسارت به سرایان وارد شده است.
وی یادآور شد: امسال ۴۸ میلیارد تومان خسارت سرمازدگی در شهرستان سرایان داشتهایم که در کنار این خسارتها باید مهاجرت روستاییان به شهرها بر اثر کاهش تولید را نیز مدنظر قرار گیرد.
فرماندار سرایان با بیان اینکه در یک دوره پنج ساله سالیانه 400 هکتار آبیاری تحت فشار و یک هزار آبیار کم فشار باید انجام شود که نیازمند 54 میلیارد تومان اعتبار است.
کریمی افزود: صد درصد قنوات نیازمند لایروبی هستندکه در سرایان 200 رشته قنات وجود دارد و هز 30 هزار متر لایروبی 4.5 میلیارد تومان هزینه دارد.
نظر شما