به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام حسین قرنی استاد حوزه علمیه شامگاه شنبه 22 خردادماه طی مراسمی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در مهدیه تهران برگزار شد، درباره مراتب روزه، گفت: از نظر فیض کاشانی روزه ماه رمضان به سه مرتبه «روزه عام»، «روزه خاص» و «روزه خاصالخاص» تقسیم میشود.
وی با اشاره به مرتبه نخست روزه، اظهار داشت: کاشانی «روزه عام» را همان میداند که فقها و مراجع تقلید بر اساس آیات قرآن آن را در رساله عملیه خود آن را برای عموم مردم توضیح داده و تشریح کردند.
حجتالاسلام قرنی درباره مرتبه دوم روزه از نظر فیض کاشانی، بیان داشت: مرتبه دوم روزه «صوم خواص» است که در این مرتبه اعضا و جوارح روزهدار همچون چشم، گوش، زبان و دست و پای او از گناه پرهیز کرده و روزه میگیرد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به بیانی از مرحوم فیض کاشانی در کتاب الاحیاء ایشان، عنوان کرد: ایشان دراین کتاب میگوید تعجب میکنم که گفته شود خوردن شربت آبوعسل روزه انسان را باطل میکند اما غیبت که همان خوردن گوشت برادر مرده است سبب ابطال روزه نیست.
وی با اشاره به مرتبه سوم روزهداری از نظر فیض کاشانی، ابراز کرد: این مرتبه را «صوم خاصالخاص» است که دل و قلب انسان نیز روزه میگیرد، یعنی روزهدار در این مرتبه بر در دل خود نشسته و عشق و محبت هیچ کس غیر از خدا را بر دل خود راه نمیدهد.
حجتالاسلام قرنی با اشاره به ارزش نیت در قلب انسان، بیان داشت: برای پذیرش عبادات نیت لازم است که به عنوان مثال در نماز اگر به سهو یا عمد فراموش شود نماز باطل است، چرا که نیت توجه دل به خداوند است این مرتبه از عبادت تمرینی است تا انسان دل خود را مهار کرده و صرفا خدا را در آن جای دهد.
استاد حوزه علمیه در پایان گفت: «روزه خاصالخاص» یا همان «روزه دل و قلب» بر اساس تقوای درونی حاصل میشود که قلب شخص در مسیر کمال بندگی خدا به کسی جز او توجه ندارد.
نظر شما