خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پس از توافق حاصل شده در وین بین ایران و گروه 1+5 شرایطی برای گسترش همکاری اقتصادی ایجاد شده است. کشورهای زیادی از اروپایی تا آسیایی تمایل خود را برای همکاری با ایران و سرمایه گذاری در کشورمان اعلام کرده اند؛ صربستان نیز از جمله کشورهایی است که آمادگی خود را برای همکاری های اقتصادی با کشورمان در بازار کشورهای همسایه ایران اعلام کرده است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از ماگلای ینو، شهردار شهر سوبوتیتسا صربستان در دیدار با محمد جواد ایزدی، رایزن اقتصادی و سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در این باره نوشته است: "ایران کشوری بزرگ با اقتصادی قوی و امکانات گسترده در حوزه های مختلف است. پیشنهاد رایزن اقتصادی و سیاسی ایران برای امضای تفاهم نامه همکاری با ایران و مشارکت در بازار سوم پیشنهاد خوبی است و از آن استقبال می کنیم. پس از ملاقات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در چند ماه گذشته که به دنبال آن همکاری های شهر سوبوتیتسا با ایران وارد مرحله جدیدی شد و همکاری های سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان، شرکت سور «sever» سوبوتیتسا موفق به احیای همکاری های گذشته خود با ایران در زمینه تولید انواع موتورهای برقی و ژنراتورهای تولید برق شد. این شهر علاقمند به پذیرش سرمایه گذاری های خارجی در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی است و مایل هستیم که تا پایان سال جاری میلادی بتوانیم با امضای تقاهم نامه سطح همکاری های شهر سوبوتیستا با ایران را به سطح قابل توجهی افزایش بدهیم."
یادآور می شود: صربستان با نام رسمی جمهوری صربستان، یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگهٔ پانونی و جنوب شبهجزیره بالکان را در برگرفتهاست. این کشور با مجارستان در شمال، رومانی و بلغارستان در خاور، جمهوری مقدونیه و مونتهنگرو در جنوب، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در باختر هممرز است. بلگراد پایتخت این کشور است. برای قرنها، در مرزهای فرهنگی میان شرق و غرب، یک پادشاهی قدرتمند صرب در قرون وسطی –بعدها با نام امپراتوری- بیشتر بالکان را در تصرف داشت. حکومت نوین صربستان در سال ۱۸۱۷ در پی قیام دوم صربها بهوجود آمد. مرزهای امروزی کشور، پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت. در آن زمان صربستان یک واحد فدرال درون جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی شد. صربستان در سال ۲۰۰۶ پس از آنکه مونتهنگرو از اتحاد صربستان و مونتهنگرو جدا شد، دوباره پس از فروپاشی یوگوسلاوی در سال ۱۹۹۰ به وضعیت حکومت منفرد درآمد. در سال ۲۰۰۸، استان خودمختار کوزوو، به صورت یکطرفه از صربستان اعلان استقلال کرد. حکومت صربستان استقلال کوزوو را غیرقانونی دانسته و آن را به رسمیت نمیشناسد. کشورهای دنیا نیز واکنشهای متفاوتی نسبت به این رویداد داشتهاند.
نظر شما