به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی محمدی، استاد حوزه و دانشگاه امروز (27 خرداد) در سخنرانی پس از نماز ظهر و عصر مسجد اعظم قم، عنوان کرد: امروز دهم ماه مبارک رمضان مصادف با سالروز رحلت ام المومنین حضرت خدیجه (س) مادر حضرت فاطمه (س) و ائمه معصومین (ع) و همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) است.
حضرت خدیجه (س) 25 سال زندگی مشترک با پیامبر اسلام (ص) داشتند
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: این بانوی بزرگوار در مظلومیت و غربت به سر می برد و کمتر در تاریخ و منابر از ایشان یاد می شود، در صورتی که رسول خدا (ص) فرمودند که چه کسی مانند خدیجه است و مانند خدیجه دیگر کجاست.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: حضرت رسول خدا (ص) با این که همسران دیگرانی داشته است ولی ایشان نخستین همسر پیامبر اسلام (ص) بودند و به مدت 25 سال زندگی مشترک با رسول گرامی اسلام (ص) داشتند.
وی افزود: پیامبر اسلام (ص) تا زمانی که حضرت خدیجه (س) زنده بودند، همسر دیگری اختیار نکردند و در طول 25 سال همواره تنها همسر پیامبر بودند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: سایر زنان پیامبر (ص) در خوشی پیامبر (ص) و در مدینه بودند، اما این بانوی بزرگوار در دوران صعوبت و فقر پیامبر (ص) در کنار پیامبر بودند.
حضرت خدیجه (س) در دوران قبل از اسلام لقب طاهره داشتند
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان داشت: پیامبر (ص) فرمودند: «حضرت خدیجه همسر من در بهشت است»؛ زنی که نه فقط بعد از ازدواج با پیامبر (ص) بلکه قبل از اسلام و در دوران جاهلیت نیز به طاهره معروف بوده است.
وی ادامه داد: همان طور که پیامبر (ص) در دوران قبل از اسلام لقب امین داشتند، حضرت خدیجه (س) نیز لقب طاهره داشتند، زیرا در آن آلودگی ها و مشکلاتی که در قبل از اسلام بود، ارتباطی نداشت.
خداوند عنایات ویژه ای نسبت به حضرت خدیجه (س) داشته است/ جهان اسلام بیشتر باید توجه ویژه ای نسبت به این بانوی بزرگوار داشته باشد
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که حضرت خدیجه (س) از همان ابتدا موحد، طاهره و پاکیزه بود، گفت: حضرت خدیجه (س) زنی بود که خداوند چند بار عنایت ویژه نسبت به ایشان داشته است، در روایت آمده است که خداوند در پیشگاه ملائکه به خدیجه (س) مباحات می کند و در روایات است که جبرئیل سه مرتبه از سوی خدا به این بانو سلام داده است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که جهان اسلام بیشتر باید توجه ویژه ای نسبت به این بانوی بزرگوار داشته باشد؛ افزود: زمانی که حضرت خدیجه (س) از دنیا می رود، جبرئیل شخصا کفن بهشتی می آورد و ردای وحی پیامبر اسلام (ص) و کفن بهشتی به بدن این بانوی بزرگوار پیچیده شد.
تأکید مقام معظم رهبری (مدظله) بر شناخت شخصیت حضرت خدیجه (س)
وی با اشاره به این که برگزاری همایش «صدف کوثر» در دوم دی ماه در قم، عنوان کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) زمانی که از برگزاری این همایش مطلع شدند، فرمودند که خدیجه کبری (س) مظلوم و غریب است و ما باید این بانوی بزرگوار را از مظلومیت و غربت بیرون بیاوریم.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: ما در حضور مقام معظم رهبری (مدظله) عرض کردیم که حضرت خدیجه (س) مادر 11 امام هستند، اما ایشان فرمودند که حضرت خدیجه (س) مادر 12 امام هستند، چرا که حضرت علی (ع) نیز در دامن حضرت خدیجه (س) بزرگ شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی افزود: مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند که سایر زن های پیامبر در دورانی بودند که شرایط زندگی پیامبر (ص) مساعد بود، در حالی که در دوران زندگی با حضرت خدیجه (س) شرایط سختی بر آن حضرت حاکم بود و در این شرایط، حضرت خدیجه وارد صحنه شد و همه زندگی خدا را برای پیامبر گذاشت و هرگز منت نگذاشت.
در قرآن کریم از 12 زن از ابتدای تاریخ تا قبل از تاریخ اسلام به نیکی یاد شده است
وی بیان داشت: در قرآن کریم از 12 زن از ابتدای تاریخ تا قبل از تاریخ اسلام به نیکی یاد شده است، از جمله حضرت حوا و توبه و همراهی وی با حضرت آدم در بازگشت به خدا، ساره همسر حضرت ابراهیم که فرشته الهی با ایشان صحبت کرد و بشارت اسحاق را داد، آسیه همسر فرعون از دیگر زنانی است که قرآن به آن اشاره کرده است و مظهر دفاع از نبوت است.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: هاجر که قرآن کریم، هجرت ایشان را ذکر کرده است و فرزندی پرورش داد که خانه خدا را به کمک پدرش ایجاد کرد؛ همچنین مادر حضرت موسی که مظهر توکل و مقاومت، دختر شعیب که مظهر حیا و همسر حضرت عمران و مادر حضرت مریم (س) که مظهر انفاق و نذر و مظهر خدمت به مسجد است؛ در قرآن کریم به این بانوان اشاره شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی اضافه کرد: در قرآن کریم، همسر زکریا به عنوان عابد و خیرخواه و خاشع معرفی شده است که در کنار دو پیامبر از جمله زکریا و یحیی حضور دارد، همچنین حضرت مریم (س) که خداوند این زن را بر زنان زمان این بانو ترجیح داد.
وی یادآور شد: همسر ایوب که مظهر صبر و مقاومت بود و همچنین بلقیس، ملکه سبا که دارای چهار ویژگی هوشمندی، عزم قوی، دوراندیشی و همچنین عقل و خرد بود، نیز در قرآن کریم از آنها یاد شده است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: حضرت خدیجه (س) یکی از 12 زنی است که در قرآن کریم به نیکی از وی یاد شده است، به طوری که برخی مفسرین آیه «وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغْنَی؛ تو را تهی دست یافت پس تو را بی نیاز ساخت» را به حضرت خدیجه (س) ارتباط می دهند و معتقدند که غنای پیامبرگرامی اسلام از طریق حضرت خدیجه (س) بوده است.
فیلم حضرت خدیجه (س) توسط صدا و سیما تولید شود
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی یادآور شد: خداوند در سوره کوثر و هل اتی نیز از حضرت فاطمه (س) به نیکی یاد کرده است که پس از اسلام بوده است که بحث ویژه ای است.
وی با اشاره به این که کتاب های ارزنده ای در مورد حضرت خدیجه (س) نوشته شده است، عنوان کرد: یکی از پیشنهادات برای معرفی شخصیت حضرت خدیجه (س) این است که فیلم حضرت خدیجه (س) توسط صدا و سیما تولید شود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که فیلم، هنر و تبلیغ است، تصریح کرد: اگر هزار بار در مورد تفسیر سوره یوسف بیان می شد، به اندازه فیلم حضرت یوسف در اذهان مردم نمی ماند، همچنین فیلم هایی که در مورد امام رضا (ع)، امام علی (ع)، پیامبر اسلام (ص) و ... ساخته شدند، باعث شد که مردم با زندگی اهل بیت (ع) آشنا شوند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تأکید کرد: مطالب ارزنده ای در مورد زندگی 25 ساله حضرت خدیجه (س) در تاریخ وجود دارد، از جمله مرحوم مجلسی در جلد 16 بحار الأنوار، مطالب زیادی در خصوص حضرت خدیجه (س) بیان کرده است که این کتاب های می تواند به نوشتن یک فیلم نامه کامل درباره حضرت خدیجه (س) کمک کند.
وی بیان داشت: حضرت رسول (ص) در مورد حضرت خدیجه (س) فرمودند که: «روزی خدیجه مرا تصدیق کرد که همه تکذیب می کردند، وزیر من و همراه من در کمک به دین بود و با مال و ثروت خود مرا یاری کرد».
توجه به بحث اقتصاد مقاومتی در زندگی حضرت خدیجه (س)
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: اگر در مورد حضرت خدیجه (س) فیلمی تولید شود و ویژگی های حضرت برای مردم تبیین شود، به مطالب مهمی می توان در این فیلم اشاره کرد، از جمله بحث در مورد اقتصاد مقاومتی است، به طوری که حضرت خدیجه (س) همه دارایی خود را برای اسلام صرف کرد.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی گفت: امروز برخی افراد، پول خود را در بانک به سپرده می گذارند و سود آن را می گیرند و تنها به فکر سود هستند، در حالی که با این کار، چندصد انسان را بیکار می کنند.
وی با بیان این که یکی از ابزار بحث اقتصاد مقاومتی، زندگی نامه حضرت خدیجه (س) است، عنوان کرد: یک زن می تواند کارآفرین باشد، همان طور که حضرت خدیجه (س) در ابتدای ازدواج خود، تمام ثروت خود را در اختیار رسول خدا قرار داد تا بدین وسیله تجارت کند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: زندگی حضرت خدیجه (س) می تواند در مسائل ازدواج، تفاهم زن و شوهر، کاهش موضوع طلاق، همسر داری ، فرزندداری و ... موثر باشد.
ویژگی های و خصوصیات حضرت خدیجه (س)
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به این که اهل بیت (ع) عنایت ویژه ای به حضرت خدیجه (س) داشتند، بیان کرد: امام حسین (ع) در روز عاشورا فرمود: «آیا می دانید که مادر من، خدیجه اولین زن مسلمان است»، همچنین امام سجاد (ع) در منبر شام به حضرت خدیجه (س) افتخار می کند.
وی با تأکید بر این موضوع که ما نسبت به این بانوی بزرگوار کوتاهی کردیم، عنوان کرد: بحث ملاک در ازدواج از جمله مسائلی است که در زندگی حضرت خدیجه (س) وجود دارد؛ تحقیقات نشان می دهد که سن ایشان در هنگام ازدواج 28 بوده است، گرچه سن این بانوی بزرگوار از فضایل ایشان کم نمی کند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: حضرت خدیجه (س) در پاسخ به این سوال که چرا پیامبر گرامی اسلام (ص) برای ازدواج را انتخاب کرده است، فرمود: به خاطر خویشاوندی، امانت، خوشاخلاقی و راستگویی است؛ اما متأسفانه ما این ملاک ها را در ازدواج های خود نادیده گرفتیم.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات جامعه ما این است که دختران عفیفه، پاک، نجیب، متدین، بااخلاق و ...به دلایل متعدد از جمله شغل پدر و یا ... موفق به ازدواج نمی شوند، در حالی که خانواده ها در انتخاب همسر برای پسران خود باید به نجابت، عفت، تدین و اخلاق دختر توجه کنند و به مسائل جانبی مانند شغل پدر، برادر و ... اهمیت ندهند، در غیر این صورت پیش خدا مسئول هستند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی افزود: در خواستگاری به عفاف دختر توجه شود، در مورد دختران نیز باید اولین نکته این باشد که مرد دارای اخلاق خوش و ایمان باشند.
وی تصریح کرد: دفاع از حق از دیگر ویژگی های حضرت خدیجه (س) است، ایثار از دیگر ویژگی های حضرت خدیجه (س) بود، به طوری که خود را سپر حضرت محمد (ص) می کردند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه در پایان گفت: صبر و مقاومت و استقامت از جمله ویژگی های حضرت خدیجه (س) بود، در حالی که همه زنان او را طرد کرده بودند، این بانوی بزرگوار مدافع ولایت بودند و حتی در دفاع از ولایت حضرت علی (ع) روایاتی وجود دارد.
نظر شما