محمد سعید کریمیان مدیر کل انتقال خون استان کردستان با بیان اینکه نیاز به فرآورده های خونی نیازی همیشگی است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج گفت: هرساله در ایام ماه مبارک رمضان آمار اهدای خون در کشور و مراجعه اهداکنندگان به پایگاه های انتقال خون کاهش محسوسی را نشان می دهد و این در حالی که نیاز بیماران به فرآورده های خونی نیازی همیشگی است که با توجه به هرم سنی جمعیت و بروز بیماری های نیازمند به خون روند افزایشی دارد.
وی با بیان اینکه امسال طولانی ترین ساعات روزه داری در صد سال اخیر محسوب می شود، گفت: طولانی بودن ساعات روز و گرمای هوا عواملی است که موجب می شود اهداکنندگان استقبال کمتری نسبت به اهدای خون داشته باشند و از این رو انتقال خون کردستان به جهت رفاه حال اهداکنندگان و تامین نیاز بیمارستان ها زمان پذیرش را در شیفت شب تا ساعت 23 اعلام کرده است و پس از آن نیز کارکنان بخش آزمایشگاه تا صبح روز بعد به فرآوری خون های اهدایی و تولید محصولات مشتق از خون کامل می پردازند.
مدیرکل انتقال خون استان کردستان با تاکید بر این مطلب که روزه داری منعی برای اهدای خون نیست، گفت: پذیرش اهداکنندگان دارای استاندارد های ملی و بین المللی خاصی است و بر اساس این استاندارد ها سالم ترین اقشار برای اهدای خون انتخاب می شود که این موارد در ماه مبارک رمضان نیز بیش از پیش رعایت می شود و توصیه می شود روزه داران متناسب با برنامه روزانه کاری و شخصی در ساعات خاصی و ترجیحا پس از افطار مراجعه کنند.
کریمیان، با ذکر این نکته که اهدای خون آگاهانه و مسئولانه و به دور از حضور هیجانی در دستور کار سازمان انتقال خون ایران قرار گرفته است از اهداکنندگان خواست که اهدای خون را صرفا به شب های قدر موکول نکنند و به صورت توزیع شده و متوازن در کلیه روزهای ایام ماه مبارک رمضان جهت اهدای خون مراجعه کنند.
وی انتقال خون را دستگاهی دولتی حاکمیتی توصیف کرد که تنها متولی تامین خون و فرآورده های خونی مشتق از آن در کشور است و افزود: پایگاه انتقال خون شهرستان سنندج در ماه مبارک رمضان در شیفت صبح ساعت 8 الی 13 و در شیفت شب ساعت 19 الی 23، پایگاه سقز روزهای شنبه الی چهارشنبه و مرکز خونگیری شهرستان بانه در روزهای پنج شنبه هر هفته آماده پذیرش اهداکنندگان خیر اندیش خون در شیفت صبح است.
این مقام مسئول از استقرار کمپین های اهدای خون در مناسبت های خاص شب های قدر در شهرستان های قروه و بیجار و شهر سریش آباد خبر داد و خاطر نشان کرد: به جهت جلب رضایت اهداکنندگان این شهرستان ها و فراهم آوری بستری برای این عزیزان تا زکات سلامتی خود را پرداخت کنیم، تیم های سیاری طبق برنامه ای که از قبل اطلاع رسانی می شود در مکان های در نظر گرفته شده مستقر می شوند.
مدیرکل انتقال خون استان کردستان همچنین از رشد استقبال اهداکنندگان در هفته اول ماه مبارک رمضان نسب به سال گذشته خبر داد و گفت: در هفته اول ماه رمضان سال 94، 561 نفر جهت اهدای خون به پایگاه های استان مراجعه کردند و این در حالی است که در سال جاری مراجعه اهداکنندگان 669 نفر بوده است که از این تعداد 404 نفر موفق به اهدای خون شدند که 28 نفر آنها زن و 376 نفر نیز مرد بوده اند.
کریمیان، میانگین پاسخگویی کامل به درخواست های بیمارستانی را بیش از 95 درصد بیان کرد و اظهار کرد: 15 مرکز درمانی در استان فراورده های خونی تولید شده انتقال خون را مصرف می نمایند و این در حالی است که در مواقع اورژانسی فرآورده هایی از کردستان به سایر استان ها نظیر اهواز، تهران، همدان و کرمانشاه ارسال می شود و در صورت نیاز به گروه خونی های خاص و کمیاب از این پایگاه ها درخواست همکاری می شود.
وی با بیان اینکه برای چهارمین سال متوالی است که اهدای خون در کردستان رشد مطلوب متناسب با نیاز بیمارستان ها را نشان می دهد بیان کرد: در سال 94 ، 34 هزار و 6 نفر جهت اهدای خون مراجعه کردند که 26 هزار و 18 نفر آنها موفق به اهدای خون شدند که از این تعداد یک هزار و 563 نفر زن و 24 هزار و 455 نفر اهداکننده مرد بودند.
وی ادامه داد: در سال گذشته 11 هزار و 722 نفر از اهداکنندگان خون استان اهداکننده مستمر خون بوده اند که در سال حداقل دوبار خون خود را اهدا کرده اند .
مدیرکل انتقال خون کردستان به اهداکنندگان روزه دار توصیه کرد ترجیحا پس از صرف افطار و شام جهت اهدای خون مراجعه کنند و پس آن نیز به میزان کافی آب و نوشیدنی های شیرین و میوه های آبدار میل کنند.
کریمیان در پایان از خلبانان و خدمه پروازی هواپیماهای مسافرتی، نیرو های نظامی و ارتشی عازم ماموریت، رانندگان جرثقیل و کلیه وسایط نقلیه، کارکنان آتش نشانی و فوریت های پزشکی، ورزشکاران حرفه ای رشته های سنگین و افرادی که در ساختمان های مرتفع و روی داربست های فلزی مشغول به کارند خواست حداقل 48-12 ساعت بین اهدای خون و برگشت مجدد به کار استراحت کامل داشته باشند.
نظر شما