به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حوزه علمیه خراسان حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان که روز گذشته در مدرسه علمیه حضرت مهدی (عج) مشهد حاضر شده بود، دوران طلبگی و آموختن علوم دینی در حوزه را دوران بسیار ارزشمند و فرصتی طلایی در جهت علمافزایی و تربیت شخصی برشمرد.
وی در این رابطه افزود: یکی از وظایف مهم مدیران و اساتید حوزههای علمیه، آگاهی دادن به طلاب در مورد بهرهبرداری هر چه بیشتر از فرصت دوران تحصیل در جهت خودسازی است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: مدیران، مربیان و اساتید باید وقت، فکر، اندیشه و ظرفیت خود را در خدمت ارتقاء حوزه قرار دهند و با استفاده از تجربیاتی که به ویژه بعد از انقلاب اسلامی بدست آمده است، در جهت تحقق اوامر رهبری از جمله تحول در حوزه علمیه نسخههای اجرایی ارائه دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری شجاعت در اجرا و عزم عملی، برخورداری از برهانها و دلایل متقن و جزمیّت علمی و همچنین نگاه به آینده و دوراندیشی را به عنوان سه ویژگی ضروری برنامههای تحولی حوزه معرفی کرد و گفت: البته برنامهای که این سه ویژگی را داراست نیز میتواند توسط اندیشههای بلند، مورد نقد و آسیبشناسی قرار بگیرد.
وی ابراز کرد: پویایی یعنی علاوه بر وجود طرح در حرکت به سمت هدف، به طور مستمر در پی اصلاح نقاط آسیب و آفتزا باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود موضوع «حوزه انقلابی» را مطرح کرد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در این رابطه با تأکید بر اینکه حوزه و طلاب باید مؤثر باشند و نه متأثر، اظهار کرد: نگاه انقلابی به حوزه و پرورش روزآمد طلاب، در عین توجه به خدا و ارزشهای الهی و بهرهمندی از دانش حوزوی باید بتواند در عرصههای مختلف اجتماعی بروز و ظهور داشته باشد.
وی تصریح کرد: طلبه باید بتواند در مواجهه با مسائل و مشکلات جامعه، از جمله مسائل فکری، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی، مسئله را خوب بفهمد و با اعتنای به مبانی اصیل و غنی فقهی و با نگاهی نو، گره از مشکلات بگشاید.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی همچنین با بیان اینکه طلبه باید مایه علمی داشته باشد تا در برابر امواج خروشان سیاسی و اجتماعی و فکری ایستادگی کند، خاطرنشان کرد: طلبه باید زمانهساز باشد و ساختن زمانه مستلزم این است که فرد ریشه و استحکام داشته باشد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد «حوزه انقلابی» افزود: حوزه علمیه که منشأ انقلاب بوده است باید حامی انقلاب هم باشد و طلبه باید نسبت به تمامی مسائل مربوط به انقلاب حساس باشد و این در صورتی محقق میشود که در مسائل مربوط به انقلاب جلودار و بهروز باشد.
وی با نقل روایت «العلم علمان؛ علمٌ مطبوع و علمٌ مسموع و لا ینفع المسموع ما لم یکن المطبوع» از امیرالمؤمنین علیهالسلام، عنوان کرد: یادگیری فرمولها بسیار ارزشمند است، اما فقیه کسی است که علم مطبوع داشته باشد و این یعنی فقه در جان و سرشت او نشسته باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با تمجید از شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب، در توصیف ویژگیهای فقیه دینی گفت: همه حرکات، سمتگیریها، قلم و قدم، اخلاق و اعلام موضع یک فقیه از فقه نشأت میگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به آیه «الم تر الی الذین یزکون انفسهم بل الله یزکی من یشاء و لا یظلمون فتیلا» به تشریح تزکیه پرداخت و ماه رمضان را فرصت مغتنمی برای تزکیه الهی و قرار گرفتن در مسیر بندگی حقیقی برشمرد.
وی در این رابطه تأکید کرد: اگر کسی به الزامات تزکیه الهی مسلّح نشود، دچار خودبینی و خودستایی و خودخواهی خواهد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در مورد نتایج قرار گرفتن در مسیر تزکیه الهی گفت: خداوند تضمین کرده است که در این صورت راهها را بگشاید، فرج و گشایش ایجاد کند و تأثیر سخن و قلم عنایت کند.
نظر شما