۲۰ درصد از جمعیت شهری کشور در سکونت گاههای غیررسمی و بافت های فرسوده زندگی می کنند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی گفت: ۲۰ درصد از جمعیت شهری کشور معادل ۲۰ میلیون نفر در سکونت گاه های غیررسمی و بافت های فرسوده زندگی می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، نریمان مصطفایی امروز(29 خرداد) در نشست ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان سمنان با اعلام این مطلب گفت: این افراد در بیش از 56 هزار هکتار از محلات نابسامان میانی، 21 هزار هکتار از عرصه های تاریخی مراکز شهرها و 48 هزار هکتار از سکونتگاه های غیر رسمی کشور ساکن هستند.

 

به گفته وی  محدوده های وسیعی از شهرهای کشور با معضلات پیچیده ای به ویژه فقر شهری ، فقدان ایمنی و بحران هویت، روبه رو هستند.

 

مصطفایی با تاکید بر اینکه اقدامات انجام شده در حوزه احیا نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری باید جنبه پیشگیرانه و پیش‌نگرانه داشته باشند اضافه کرد: برای تحقق اهداف تعیین شده در این بخش باید از ظرفیت و مشارکت ساکنان محلات، بخش خصوصی و سازمانهای غیردولتی به نحو مطلوب استفاده شود.

 

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در راستای احیا نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در هر استان سه شهر و از هر شهر نیز سه محله به صورت پایلوت انتخاب می‌شود، بیان کرد: برنامه‌ها و پروژه‌های ویژه برای هر محله‌‌ای مشخص و طرح مذکور به اجرا در می‌آید.

 

وی اهداف ستاد استانی بازآفرینی پایدار شهری، تحقق اهداف و مصوبات ملی بازآفرینی شهری، پیشگیری و پیش‌نگری از بازتولید محدوده ها و محله های ناکارآمد شهری، تحقق مفاد سند ملی راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری عنوان کرد.

 

مصطفایی با تاکید بر ضرورت تدوین سندی یکپارچه که تمام محدوده های نابسامان شهری را در مقیاس ملی و محلی پوشش دهد ادامه داد: سند ملی راهبردی بهسازی، توانمندسازی و احیای بافت های فرسوده کشور در سال 93 به تصویب هیئت دولت رسید.

 

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی بافت نامتعارف و نابسامان، سیمای نازیبا، خدمات نازل، ساکنین کم درآمد و کم توان، مشاغل نامطمئن، مستعد ناهنجاری و ناآرامی را از دیگر مشکلات شهرهای کشور بویژه در بافت های فرسوده و سکونت گاه های غیررسمی برشمردوبیان کرد: فعال شدن ستاد استانی و شهرستانی بازآفرینی پایدار شهری و همکاری تمام دستگاه ها و بخش های غیردولتی با مشارکت مردم به منظور کاهش سکونت های غیررسمی لازم است.

 

وی به‌کارگیری مشارکت‌های مردمی در راستای اجرای برنامه‌های طرح بازآفرینی را ضروری دانست و افزود: در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های این طرح امکانات دولتی بتنهایی کافی نبوده و مردم با همکاری مطلوب می‌توانند نقش مؤثری ایفاء کنند.

 

معاون امور عمرانی استانداری سمنان نیز دراین نشست با بیان اینکه دراستان سمنان درخصوص پایداری شهری فعالیتهای علمی واقدامات گسترده ای انجام شده است افزود: اجرایی شدن این برنامه ها مورد نیاز است.

 

مهدی زندیه وکیلی حمایت و پشتیبانی کامل دولت برای اجرایی شدن برنامه ها را ضروری دانست وافزود: باید منابع مالی و اعتباری تمام دستگاه های اجرایی رفع و تسهیلات کافی در اختیار آن ها قرارداده شود.

 

وی با اشاره به مشکلات ومعضلات سکونتگاه های غیررسمی اظهار داشت: شارکت و همکاری مردم با مسئولان در زمینه ساماندهی نواحی حاشیه شهرها و سکونتگاه‌های غیر رسمی بسیار حائز اهمیت بوده و مشارکت آحاد جامعه بمنظور تحقق حقوق شهرووندی نوعی وظیفه تلقی می شود.

 

زندیه وکیلی به ساماندهی و رفع موانع و مشکلات سکونتگاه‌های غیر رسمی و مناطق حاشیه شهرها اشاره داشت وگفت: احیا، نوسازی و ساماندهی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی نیازمند اطلاع رسانی و بیان نقاط ضعف و تهدیدات این مناطق به مردم است.

 

 

 

 

کد خبر 552071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha