۹۰درصد زوج ها در بدو ازدواج  مهارت زندگی  ندارند/ ۱۶ ساعت آموزش رایگان برای زوج ها

خبرگزاری شبستان:مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت جوانان گفت:بیش از۹۰ درصد زوج ها در بدو ازدواج هیچ آگاهی در خصوص وظایف و اختیارات یک همسر،چالش هایی که در پیش رو دارند و روش های حمل این چالش ها ندارند.

ناصر صبحی ،مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص مراکز مشاوره های قبل از ازدواج گفت: هر چه زندگی تغییر می کند مانند گذشته دیگر تکالیف مربوط به تشکیل خانواده و زندگی مستقل داشتن را از والدین و اقوام خود یاد نمی گیریم ،چون خانواده ها از حالت گسترده به حالت هسته ای درآمده اند و بسیاری از آموزش هایی که در گذشته توسط والدین و اطرافیان ارایه می شد اکنون صورت نمی گیرد. این وظایف به نهادهای دیگری از جمله آموزش و پرورش و دانشگاه ها واگذار شده است به گونه ای که در خود دانشگاه ها هم مستقیما به این مسایل پرداخته نمی شود. به همین خاطر ضرورت دارد مراکزی وجود داشته باشند که بتوانند مهارت های زندگی از جمله مهارت های مربوط به همسریابی و همسان گزینی را پیش از ازدواج  به جوانان آموزش دهد.

 

صبحی بیان کرد: در اصل مراکز مشاوره پیش از ازدواج برای پر کردن این خلأ و ارایه آموزش های مورد نیاز قبل از ازدواج است که بتوانند یک ازدواج موفق، ایمن، آسان و درستی داشته باشند تا از آن طرف ما با آسیب های اجتماعی کمتر مواجه شویم.

 

مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در ادامه تصریح کرد: تمام پژوهش ها بیانگر این است که هرچه زوجین و جوانان از قبل از ازدواج از خدمات تخصصی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده برخوردار باشند به همان اندازه از سوی دیگر سلامت خانواده، احتمال تداوم و تحکیم خانواده بیشتر می شود. همچنین آسیب های اجتماعی از جمله طلاق نیز کاهش می یابد.

 

صبحی با اشاره به محتویات جلسات مشاوره های قبل از ازدواج خاطرنشان کرد: افرادی که در این جلسات شرکت می کنند از مسایل مختلف از جمله هدف اصلی ازدواج، مهارت های انتخاب همسر، سوالات، وظایف و تکالیفی که هر کدام از زوجین باید در مراحل مختلف ازدواج انجام دهند و چالش ها و مشکلاتی که احتمالا پیش رو خواهند داشت، آشنا می شوند. ضمنا مهارت هایی که مورد نیاز است باید زوج ها داشته باشند و بتوانند از این مسیرهای پرچالش و مسیرهایی که نیازمند تفکر و تعامل می باشند به راحتی عبور کنند لذا جوانان در این دوره ها و مشاوره ها با این مسایل آشنا می شوند ، در کلاس های مربوطه شرکت کرده و مشاوره های تخصصی لازم را اخذ می کنند تا بتوانند وظیفه ای را که بر عهده می گیرند و تعهدی را که زیر بار آن می روند، آگاهانه با چشم باز و با آمادگی های لازم این کار را انجام دهند.

 

مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در ادامه افزود: چون شواهد نشان می دهد، بیش از 90 درصد دختران و پسران در بدو ازدواج  هیچ آگاهی در خصوص وظایف و اختیارات یک همسر ،چالش هایی که در پیش رو دارند و روش های حمل این چالش ها ندارند. این آموزش ها به این منظور ارایه می شوند که زوج ها بتوانند آمادگی لازم را برای مقابله با این مشکلات و چالش های زندگی کسب کنند تا تهدیداتی را که خانواده ها را دچار آسیب می کند، کمتر شود.

 

وی با اشاره به ساعات و خدمات ارایه شده به جوانان در این مراکز بیان کرد: ما معمولا در کلاس های آموزشی پیش از ازدواج 16 ساعت آموزش رایگان ارایه می دهیم که از امسال شروع شده است، یک سری آموزش های تخصصی و مشاوره تخصصی داریم که بر اساس نوع رویکردی که سیستم مشاوره و درمانی که روانشناسان دارند معمولا از سه تا 16 جلسه طول می کشد ولی به طور متوسط 5 الی 6 جلسه قبل از مشاوره لازم است که جوانان مشاوره های تخصصی را دریافت کنند.

 

صبحی با اشاره به هزینه مشاوره های قبل از ازدواج گفت: هزینه این مشاوره ها کاملا مطابق و بر اساس تعرفه های مصوب سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تعین شده چیزی اضافه اخذ نمی شود،در واقع هزینه ها بر اساس مرتبه دانشگاهی و سابقه کار یک تفاوت جزیی دارد ،زیاد  و خارج از روال نیست اینها مصوبه سازمان نظام  است.

 

کد خبر 552406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha