یوسف حسن بیگی در حاشیه جلسه نقد و بررسی کتاب "نهضت جنگل از آغاز تا فرجام" در خصوص اهمیت نهضت جنگل، به خبرنگار شبستان گفت: نهضت جنگل یکی از پایدارترین نهضت های تاریخ معاصر است که توانست به مدت 7 سال در اوج جنگ جهانی اول، دوام بیاورد.
وی بیان کرد: تضاد طبقاتی در میان نهضت کاملا قابل مشاهده است و جای تعجب است که میرزا کوچک جنگلی چگونه توانسته است با وجود تضاد طبقاتی نهضت را پایدار نگه دارد.
حسن بیگی اضافه کرد: نهضت جنگل در زمان خود و دوره های بعد، از حیث سیاسی، اجتماعی، فرهنگی بسیار تاثیر گذار بوده و پتانسیل قدرتمندی از نیروی انسانی در آن وجود داشت که در دوره های بعد، افرادی که در این نهضت فعالیت می کردند سر منشا بسیاری از امور صاحب مسند و قدرت شدند.
این مولف و پژوهشگر فرهنگی، در ارزیابی اثر دکتر شایسته، یاد آور شد: کتاب "نهضت جنگل از آغاز تا فرجام" تاریخ عمومی نهضت جنگل نمی باشد بلکه یک تاریخ تحلیلی، روایتی و توصیفی است.
حسن بیگی تصریح کرد: کتابی که در آن معرفی رهبر نهضت جنگل، اهداف، ساختار، مراحل فعالیت، ذکر منابع مالی، نقش زنان و نامداران نهضت و مواردی از این دست، به صورت مختصر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است .
وی با بیان اینکه این کتاب برای آموزش تدوین شده و نکات آموزشی در آن رعایت شده است تا برای دانشجویان قابل فهم باشد، افزود: همچنین هماهنگی بین سر فصل ها و زیر مجموعه ها، تناسب سرفصل ها در راستای موضوع اصلی، طرح برخی شهبات جنگل توسط مولف و جمع آوری نظرات مختلف و ارائه یک مطلب یا نظریه به خواننده ذکر 57 مورد منبع از نکات مثبت این اثر می باشد.
حسن بیگی در نقد کتاب نهضت جنگل، گفت: رعایت اصول ویراستاری(غلط های املایی، انشایی، چاپی، نکات دستوری)، فصل بندی کتاب و آوردن عناوین ذیل فصول، انتخاب عنوانی مناسب، رعایت وحدت رویه در ذکر زمان در تاریخ، یکسانی رفرنس های پا ورقی، کاستن تلخیص نقل قول ها از نکات حائز اهمیت است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
گفتنی است، کتاب "نهضت جنگل از آغاز تا فرجام" از سری کتاب های دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان به نویسندگی دکتر فریدون شایسته می باشد.
پایان پیام/
نظر شما