خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: واکنش ترامپ به معامله ایران و بوئینگ برای خرید هواپیما، ناتوانی ریاض در تشکیل ائتلافی قدرتمند بر ضد ایران، آلمان پروژههای اقتصادی ایران را بیمه میکند، پایین ترین نرخ تورم ایران طی ربع قرن اخیر از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
واکنش ترامپ به معامله ایران و بوئینگ برای خرید هواپیما
دونالد ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه در انتخابات آینده ریاستجمهوری آمریکا بامداد چهارشنبه، توافق ایران و بوئینگ برای خریداری هواپیما را بهانه حمله به هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی حزب دموکرات قرار داد.
بر اساس گزارش هاآرتص، ترامپ گفت که «توافق هستهای فاجعهبار با ایران»، مقدمهچینی هیلاری کلینتون برای معاملات تجاری با ایران بوده است.
دفتر تبلیغات ترامپ در بیانیهای گفت: «ایران بزرگترین حامی تروریسم است و بدون توافق هستهای فاجعهبار ایران نمیتوانست با بوئینگ وارد معامله بشود.»
ترامپ علاوه بر این مدعی شد که شرکت بوئینگ بین 1 تا 5 میلیون به تبلیغات کلینتون کمک کرده است.
وی گفت: «این هم نمونه دیگری از سبک حکمرانی کلینتون با عنوان 'پول بده تا بازی کنی' است. او با دشمنان خارجی ما، تا زمانی که آنها جیبهایش را پر پول کنند، معامله خواهد کرد.»
معامله بوئینگ با ایران هنوز قطعی و نهایی نیست
یک روزنامه آمریکایی روز سهشنبه با اشاره به قوانین این کشور یادآوری کرده که قرارداد بین شرکت هواپیمایی «ایرانایر» و شرکت هوا-فضا و صنایع دفاعی «بوئینگ»، مستقر در «شیکاگو»، هنوز نهایی نیست.
تحلیل روزنامه «یواسای تودی» بعد از آن منتشر شد که شرکت بوئینگ اعلام کرد که تفاهمنامه فروش هواپیما به ایران قطعی و نهایی شده است.
این روزنامه نوشت: «فروش بوئینگ هنوز قراردادی نهایی نیست. این شرکت بایستی تأیید اداره کنترل اموال خارجی وزارت خزانهداری آمریکا که مسئولیت اجرای تحریمها و نظارت بر معاملات اقتصادی بین آمریکا و کشورهای خارجی دخیل در فعالیتهای غیرقانونی را به عهده دارد به دست بیاورد.»
مقامهای بوئینگ هم خود قبلاً اعلام کردهاند که هرگونه توافق را منوط به تایید دولت آمریکا میدانند.
اما مانع دیگر بر سر اجرای این قرارداد، به نوشته «یواسای تودی»، نمایندگان کنگره آمریکا هستند که مخالف سیاستهای دولت باراک اوباما در برجام هستند.
پیتر روسکام، نماینده جمهوریخواه کنگره گفته که او همراه با سایر نمایندگان ایالتهای شیکاگو و واشنگتن که مقرهای اصلی عملیات تولید بوئینگ در ان قرار دارد، با این معامله مخالف هستند و برای لغو ان تلاش خواهند کرد.
روسکام گفت: «اگر این قرارداد پیش برود، بوئینگ و ترور دست در دست هم خواهند گذاشت. کنگره، بیکار نخواهد نشست.»
علاوه بر همه اینها، ممنوعیت مبادلات دلاری با ایران، مانعی است که مقامهای شرکت بوئینگ، بایستی با همکاری دولت اوباما راهی برای آن پیدا کنند.
برلین تهدیدهای ایران علیه موجودیت اسرائیل را نمیپذیرد
سفیر آلمان در تلآویو گفته که برجام به هدف اصلیاش که ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی بوده دست یافته است.
«کلمنز وون گوتز»، روز سهشنبه این اظهارات را در همایشی در تلآویو مطرح کرد، اما گفت که هدف از این توافق هستهای اثرگذاری بر حوزههایی دیگری که آلمان آنها را مشکلساز میداند، نبوده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد که کشورش آنچه به گفته وی تداوم تهدیدهای ایران علیه موجودیت اسرائیل است را نمیپذیرد.
دیپلمات آلمانی با ارائه جزئیات بیشتر درباره برجام گفت که این توافق ذخائر اورانیوم و تعداد سانتیریفیوژهای ایران را کاهش داده و ساختار تحریمها را حفظ کرده است.
«گوتز» همچنین تصریح کرد که هدف از برجام تلاش برای «اثرگذاری بر سیاستهای منطقهای و تغییر ماهیت ایران نبوده است.»
وی با بیان اظهاراتی ادعاآمیز گفت که برلین از «اوضاع داخلی ایران و وضعیت حقوق بشر این کشور به خوبی آگاه است.»
سفیر آلمان گفت اینکه آیا ایران در پرتو برجام سیاستهای اصطلاحاً «میانهروتری» را دنبال خواهد کرد، موضوعی است که باید دید آیا محقق میشود یا خیر و آلمان «به دقت، آن را تحت نظارت خواهد داشت.»
گزارش المانیتور از ناتوانی ریاض در تشکیل ائتلافی قدرتمند بر ضد ایران
تنش و جنگ لفظی بین قطر و مصر، دو کشور سنی منطقه بابت حکم جنجالی دادگاه مصر و حبس ابد برای «محمد مرسی» رییس جمهور خلع شده این کشور و همچنین علیه 6 تن از متهمان پرونده جاسوسی برای قطر از جمله «ابراهیم هلال» و «علاء سبلان» دو خبرنگار شبکه «الجزیره» که به اعدام محکوم شدند، کماکان ادامه دارد.
بر این اساس، دادستان مصر مدعی است که مرسی در دوران ریاست جمهوریاش اسناد محرمانه مربوط به امنیت ملی مصر را به قطر داده است.
وبگاه تحلیلی «المانیتور» در این زمینه و تلاشهای نافرجام حکام آل سعود برای آشتی بین قطر و مصر نوشت: قطر یک سوی طیف عقیدتی هوادار گروه «اخوان المسلمین» همراه با ترکیه است در حالیکه مصر همراه با امارات متحده عربی در طرف دیگر این طیف عقیدتی قرار دارد و در این میان عربستان سعودی قصد دارد این چهار کشور پر نفوذ بین کشورهای سنی را در درون ائتلاف نظامی تشکیل شده برای مقابله با امور تروریستی از سوی شاهزاده «محمد بن سلمان» متحد نماید تا جبهه قدرتمند سنی برابر نفوذ ایران شیعه شکل گیرد.
بر اساس این گزارش، حکام آل سعود رویای ایجاد یک نظم نوین فرقهای را در منطقه دارند و رهبری عربستان سرمایههایی را برای مشاهده اینکه متحدان سنیاش بر مشکلات غلبه کرده و از برنامههای ریاض در خاورمیانه پشتیبانی مینمایند، اختصاص داده است.
المانیتور در ادامه نوشت: اما از منظر پادشاهی عربستان سعودی، این کشور در واقع قادر نیست همزمان از پس ایران و هم نهضتهای اسلامی سنی که از لحاظ عقیدتی چالشی علیه مشروعیت سلطنت این کشور هستند برآید به همین دلایل «ملک سلمان بن عزیز» پادشاه عربستان سعودی، لحن ملایمی را در قبال اخوان المسلمین اتخاذ نموده و با ارائه مجوز ورود به چهرههای مختلف این گروه برای دیدار از عربستان، تلاشهای صادقانه برای آشتی با قطر و دفن مشکلات گذشته، دست همکاری و تعامل را به سوی قطر متحد نزدیک عربستان در پارهای از موارد منطقهای چون سوریه و یمن، دراز نمود.
این وبگاه آمریکایی در ادامه با اشاره به پارهای از رویدادهایی که میتوانست گشایشی در روابط تنش گرفته قطر و مصر باشد، نوشت: با وجود برخی پیشرفتها در روابط بین مصر و قطر، حکم اخیر دادگاه قاهره و واکنش تند مقامهای قطری مبین این نکته است که هرگونه آشتی بین این دو کشور بعید است و رهبری سیاسی قاهره، قطر را دشمن مصر بر میشمارد زیرا بر این باور است که قطر نقش برجستهای را در رشد افراط گرایی و اعمال تروریستی در سرتاسر جهان عرب دارد.
در خاتمه این گزارش آمده است: برنامههای عربستان سعودی در اتحاد متحدان سنی خود در درون ائتلاف نظامی شکل گرفته برای نبرد علیه امور تروریستی با چالشهای بسیاری مواجه است به طوریکه برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در حال پند گرفتن از ماجرای یمن هستند. با وجودی که عربستان سعودی موفق در آوردن مصر و قطر کنار هم و در ائتلاف نظامی از جولای سال 2013 به این سو شده، اما تاکنون در کاهش تنش سیاسی و عقیدتی بین مصر بعد از مرسی و قطر شکست خورده است. تداوم بیاعتمادی و روابط ضعیف بین مصر و قطر احتمالا به برنامههای عربستان در منطقه و رویای اتحاد اعراب علیه جمهوری اسلامی ایران لطمه میزند.
تایید حضور رادارهای قدرتمند سامانه موشکی اس- ۳۰۰ در ایران از سوی نشریه جینز دیفنس
نشریه معتبر «جینز دیفنس» که به طور تخصصی به امور نظامی میپردازد، اعلام کرد که ایران اینک دست کم یک رادار «30N6 engagement radar» که ویژه شناسایی و کنترل آتش سامانه دفاع موشکی «اس-300» است را در اختیار دارد.
جینز دیفنس گزارش خود را با استناد به تصاویر موجود در شبکههای اجتماعی از حمل رادار «30N6» در یکی از بزرگراههای ایران ارائه کرده است.
بر این اساس، این رادار که سوار بر خودروی «MAZ-747» بوده و مجهز به آنتن کمک ناوبری «Orientir navigation aid system» است. سامانه «اورینتر» این امکان را میدهد تا به درستی و با دقت موقعیتیابی و جهتگیری انجام گیرد.
جینز دیفنس در ادامه به اولین حضور بخشی از سامانه اس-300 در رژه روز ارتش در 17 آوریل سال جاری اشاره کرد.
در همین زمینه نیز اندیشکده آمریکایی «واشنگتن» نوشت: تصاویر ارسال این سامانه به ایران حکایت از آن دارند که این کشور سامانه «اس -300 » را دریافت کرده است. نسخهای که ایران دریافت کرده، بالقوه قابلیت شبکه دفاع هوایی ایران را افزایش میدهد.
اندیشکده واشنگتن نوشت: رادارهایی که از این سامانه به ایران فرستاده شدهاند، در صورتیکه پرتابگرها یا موشکهای آن در مسیر ارسال با تاخیر مواجه شوند یا به هر دلیلی ارسال نشوند، میتوانند به طور مستقل برای افزایش رصد و شناسایی موقعیتی استفاده شوند.
خصومت دیرینه ایران و آمریکا قرارداد خرید بوئینگ را پیچیده میکند
یک رسانه آمریکایی روز سهشنبه به امضای قرارداد بین شرکت هوا-فضا و صنایع دفاعی «بوئینگ» و ایران اشاره کرده اما نوشته خصومت دیرینه تهران و واشنگتن هنوز این قرار داد را تهدید میکند.
یک مقام ایرانی گفته که این قرارداد 100 هواپیمای بوئینگ را شامل میشود، در حالی که مقامی دیگر گفته که شرکت ایرانایر وارد قراردادی به ارزش 25 میلیارد دلار با این شرکت مستقر در شیگاگو شده است.
علیرغم این، به نوشته آسوشیتدپرس «خصومت دیرینه بین ایران و آمریکا و همچنین تحریمهای دیگر آمریکا ممکن است هر گونه توافق (در این زمینه) را حتی بعد از توافق هستهای، سال گذشته دشوار کند.»
در روزهای گذشته نمایندگان کنگره آمریکا نیز بارها مخالفتشان با این قرارداد را اعلام کرده و از اقداماتی برای مانعتراشی در آن خبر دادهاند.
این رسانه آمریکایی میافزاید: «و حتی وقتی که این قرارداد 25 میلیارد دلاری نهایی شود، قراردادهای هواپیماها معمولاً بر اساس فهرست قیمت انجام میشوند و این یعنی اینکه برچسب قیمت اصلی آنها احتمالاً پایینتر خواهد بود.»
بوئینگ، امروز سهشنبه در بیانیهای به آسوشیتدپرس امضای قرارداد با طرف ایرانی را تأیید کرد.
راکتورهای بلغارستان مناسب تاسیسات اتمی بوشهر نیستند
کارشناسان امور اتمی روسیه اعلام کردند که خرید راکتورهای ساخت بلغارستان از سوی ایران و برای تاسیسات اتمی بوشهر اقدامی مناسب نیست.
به نوشته روزنامه روسی «کامرسانت» در صورت دریافت راکتورهای ساخت روسیه و شرکت «اتم استوری اکسپورت» این کشور، ایران امیدهای بلغارستان را برای فروش راکتور نقش بر آب مینماید.
کامرسانت در ادامه توضیح داد که بلغارستان باید 550 میلیون یورو به شرکت اتم استوری اکسپورت بابت رها کردن طرح ساخت نیروگاه هستهای در «بلین» در کنار رود دانوب بپردازد.
اینک بلغارستان در صدد برآمده تا راکتورهای ساخته شده برای این نیروگاه را به کشوری ثالث بفروشد.
کامرسانت در ادامه نوشت: در فرضیه، راکتورهای ساخته شده برای نیروگاه بلین را میتوان در طرح توسعه نیروگاه اتمی بوشهر، پروژهای که تهران و مسکو بابت تمدید آن توافق کردهاند، استفاده شود. این در حالی است که ایران سالها قبل وقتی که اولین واحد نیروگاه بوشهر ساخته شد از تجهیزات خریداری شده از شرکت زیمنس آلمان در دوره شاه سابق سعی در استفاده نمود.
یک مقام مطلع روسیه در این زمینه به کامرسانت اظهار داشت: «ایرانیها میتوانند خریدار چنین راکتورهایی باشند، آنها مذاکره کنندگان سرسختی هستند که میخواهند تجهیزات مور علاقه شان را بسیار پایینتر از قیمت بازار تهیه نمایند.»
این منبع روسی در حالیکه به طرح ادغام راکتورهای بلین در نیروگاه هستهای شماره دو بوشهر بحث میکرد، گفت که این امر نیازمند اصلاحاتی در پروژه نیروگاه بوشهر و از سوی شرکت اتم استوری اکسپورت دارد و در قیمت نهایی ارائه شده به ایران تاثیر میگذارد.
مهر:
روابط اسلام آباد با تهران در مسیر خوبی پیش میرود
«سرتاج عزیز» مشاور امور خارجه نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در پارلمان این کشور با اشاره به سیاست خارجی اسلام آباد در قبال کشورهای اسلامی گفت: اسلام آباد با کشورهای اسلامی از جمله ایران روابط خوبی دارد و روابط تهران و اسلام آباد در مسیر خوبی پیش می رود. پاکستان خود را وارد جنگ سایر کشورهای منطقه نکرده است.
وی در ادامه افزود: این موضوع درست نیست که پاکستان در جهان دچار انزوای سیاسی شده است، پس از واقعه ۱۱ سپتامبر کشورهای اسلامی از جمله عراق، افغانستان، سوریه و لیبی حمله شد اما هیچ گونه حمله ای از سویی کشورهای غربی به پاکستان صورت نگرفت.
وی در ادامه تصریح نمود: سیاست پاکستان ایجاد صلح و ثبات در منطقه است و سیاست عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها را پیش گرفته ایم. مبارزه با تروریسم در منطقه بدون ایجاد سیستمی نظام مند در مرز کشورها امکان پذیر نیست.
وی در ادامه تاکید کرد: پاکستان با تمام کشورهای اسلامی روابط دیرینه، مذهبی و فرهنگی دارد. دولت اسلام آباد سنت دخالت در جنگ سایر کشورها را از بین برد و هیچ دخالتی در امور داخلی سایر کشورهای اسلامی نمی کند.
لازم به ذکر است در موضوع جنگ عربستان با یمن، حکومت سعودی از اسلام آباد درخواست کرده بود که نیروهای نظامی به یمن اعزام کند اما دولت پاکستان در موضعی قاطع از شرکت در جنگ یمن خودداری کرد و این اقدام اسلام آباد باعث نارضایتی حکام آل سعود شد.
آلمان پروژههای اقتصادی ایران را بیمه میکند
وزارت اقتصاد آلمان با اعلام این خبر افزود: از روزهای آتی پوشش بیمه ای پروژه های اقتصادی ایران از سر گرفته می شود.
براساس گزارش رسانه های آلمانی این اقدام می تواند منجر به افزایش مبادلات اقتصادی و همکاری های دیگر برلین -تهران شود.
وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرده که با پرداخت بدهی ایران به بیمه دولتی هرمس، مانع پوشش بیمهای پروژههای مشترک و صادرات به این کشور برطرف شد.
پوشش بیمهای هرمس در واقع نمونه ای دقیق برای تضمین سرمایهگذاری شرکتهای آلمانی در همکاری با کشورهای خارجی بخصوص در حوزه صادرات است.
با پوشش بیمه ای هرمس دولت آلمان ضرر و زیان احتمالی از عدم انجام تعهدات طرف مقابل این شرکتها را جبران میکند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
جان کربی: موضوع فروش بوئینگ به ایران برای ما جدی است
« جان کربی» در تازه ترین اظهارات خود در جمع خبرنگاران در مورد فروش صد فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ به ایران، افزود: ما در حال بررسی کامل عواقب احتمالی فروش بوئینگ به ایران هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال تأکید کرد: موضوع فروش این هواپیماها منوط به تصمیم نهایی مقامات بوئینگ است.
این در حالی است که پیش تر «جان دِرن» سخنگوی بوئینگ تأکید کرده بود: وزارت خرانه داری آمریکا به بوئینگ مجوز داده تا با ایرلاین های مورد تأیید ایرانی، درباره «مدیریت ناوگان هوایی» آن ها مذاکره کنیم.
وی ادامه داد: «وزارت خرانه داری آمریکا همچنین مجوزی عمومی صادر کرد که به تولیدکنندگان هواپیما اجازه می دهد تا درباره قرارداد فروش هواپیماهای مسافربری به ایران با ایرلاین های تأیید شده این کشور مذاکره کنند.
بلومبرگ: یک دستاورد پسابرجام/ پایین ترین نرخ تورم ایران طی ربع قرن اخیر
تورم ایران برای اولین بار در 25 سال اخیر به عدد تک رقمی کاهش یافت و وعده ای که دولت حسن روحانی رئیس جمهور ایران داده بود، در دوران پسابرجام محقق شد.
روز سه شنبه محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری ایران به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد نرخ تورم سالیانه ایران در خردادماه به 9.5 درصد رسید. وی با استناد به آماری اعلامی مرکز آمار ایران گفت نرخ تورم در مقایسه با تورم 10.2 درصدی ماه گذشته، کاهش یافت.
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران نیز در ماه می گفته بود ایران 25 سال است تورم تک رقمی نداشته است و پیش بینی کرده بود که این هدف در ماه های تابستان محقق شود.
تحریم های وضع شده بر ایران به بهانه مسئله هسته ای باعث افت فروش نفت و کاهش شدید سرمایه گذاری شده بود و علاوه بر رکود عمیق در ایران، به افزایش قیمت ها نیز منجر شده بود. به گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و قبل از کند شدن روند در دوران ریاست جمهوری روحانی، به اوج حدود 40 درصدی رسیده بود.
بعد از توافق ایران و قدرت های جهانی که باعث برداشته شدن بیشتر محدودیت های تجاری و مالی شد، میزان صادرات نفت خام ایران، تقریبا به میزان قبل از تحریم ها بازگشته است و شرکت های خارجی قراردادهایی را با ایران امضا کرده اند.
پرهام گوهری، شریک موسس شرکت فرانتییرز پارتنرز که در خصوص ورود به بازار ایران، به شرکت های چند ملیتی مشاوره حرفه ای ارائه می دهد گفت: تورم یکی از بزرگ ترین چالش های دهه گذشته اقتصاد ایران بود و در دولت روحانی جزو اولویت ها قرار گرفت. وی با اشاره به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در سال آینده افزود: روحانی مصصم بود به وعده خود عمل کند.
صف طولانی شرکت های بزرگ دنیا برای امضای قرارداد همکاری با ایران
واشینگتن پست به نقل از آسوشیتد پرس اعلام کرد ایران ایر با شرکت هواپیماسازی بوئینگ که در شیکاگو مستقر است قراردادی برای معامله هواپیما امضا کرده است. بوئینگ، اولین شرکت بزرگ آمریکایی است که از زمان توافق هسته ای سال گذشته و رفع تحریم ها علیه ایران، با این کشور قرارداد امضا می کند.
حالا نگاهی می اندازیم به معاملات بزرگی که ایران از زمان توافق هسته ای با قدرت های جهانی امضا کرده است:
ایرباس-این شرکت هواپیماسازی اروپایی طی قراردادی که 25 میلیارد دلار تخمین زده شده، 118 هواپیما به ایران فروخت.
اِی. تی. آر.-این شرکت هواپیماسازی فرانسوی-ایتالیایی، 20 هواپیمای اِی. تی. آر. 600-72 را به ایران ایر فروخته است. روزنامه دنیای اقتصاد اعلام کرد ارزش این قرارداد، بیش از یک میلیارد دلار است.
گروه دنیلی-این گروه صنایع فلزی، قراردادی به ارزش 6.2 میلیارد دلار برای تامین ماشین آلات و راه اندازی کارخانه های فولاد و آلومینیوم در ایران امضا کرده است.
گاویو-این گروه زیرساختی و تاسیساتی برای پروژه هایی از جمله راه آهن، با ایران قرارداد 4.5 میلیارد دلاری امضا کرده است.
پژو-سیتروئن-این خودروساز فرانسوی روز سه شنبه قرارداد ریسک متقابل خود با ایران را نهایی کرد. انتظار می رود این شرکت ظرف پنج سال آینده، در زمینه ساخت و پژوهش در ایران تا 450 میلیون دلار سرمایه گذاری کند.
زیمنس-این شرکت آلمانی با ایران یادداشت تفاهمی امضا کرد تا به موجب آن، تجهیزات حمل و نقل و خدمات به ارزش 1.6 میلیارد دلار در اختیار ایران قراردهد.
ایرنا:
روزنامه اتریشی: ایران با اشراف کامل اطلاعاتی از حملات تروریستی جلوگیری کرد
روزنامه استاندارد چاپ اتریش نوشت: ایران با اشراف کامل اطلاعاتی توانست از 50 حمله تروریستی جلوگیری کند
این روزنامه به دنبال اظهارات حجت الاسلام والمسلمین محمود علوی وزیر اطلاعات کشورمان مبنی بر خنثی کردن 50 هدف انفجاری که توسط تروریست های داعش شناسایی شده بود، افزود: نیروهای نظامی ایران سال هاست که در عراق و سوریه علیه مواضع داعش می جنگند. تروریست های داعش نیز به دنبال انتقام از مردم شیعه ایران هستند.
در ادامه این مطلب آمده است: وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام دستگیری '10 تروریست تکفیری وهابی' در ایران، گفت: 'تروریستها 50 هدف انفجاری را شناسایی کرده بودند و مواد منفجره برخی اهداف را آماده کرده و برخی دیگر را در حال تهیه، تدارک و دریافت بودند.'
به نوشته این روزنامه، علوی سه شنبه اول تیر در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در جریان عملیاتی که از 25 خرداد تا 31 خرداد 1395 انجام گرفته، 'معادل 100 کیلوگرم مواد آماده انفجار و ترکیبات پیشساز آن' کشف شده و 'از تحویل دو تن از این مواد به تروریستها نیز پیشگیری شده است'.
وزارت خزانه داری آمریکا: به قرارداد بوئینگ با ایران احترام می گذاریم
سخنگوی امور بین الملل وزارت خزانه داری آمریکا تلویحاً اعلام کرد: به قراداد بوئینگ با ایران احترام می گذاریم.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «ویتنی اسمیت» سخنگوی بخش امور بین الملل وزارت خزانه داری امریکا مدعی شد: سیاست کلی ما در مورد همه برنامه های تحریمی این است که در مورد تعامل با بخش خصوصی، اظهار نظری نکنیم.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بوئینگ در بیانیه ای که روز سه شنبه به وقت محلی در اختیار این خبرگزاری قرار داد، اعلام کرد که این قرارداد را 'با مجوز واشنگتن و پس از آنکه دولت آمریکا تأیید کرد که ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کرده'، امضا کرده است.
بوئینگ جزییات بیشتری را از این قرارداد فاش نکرد.
ایران ایر روز دوشنبه خبر داد که قصد خرید نسل جدید بوئینگ 737 و مدلهای 300ER و 900 بویینگ 777 را دارد.
منابع غربی چهارشنبه گذشته گفتند که شرکت بوئینگ بیانیه رسمی قرارداد فروش هواپیما به ایران را در آن روز منتشر می سازد.
واشنگتن پست به نقل از ایمیل یکی از مدیران شرکت بوئینگ گزارش داد که قرارداد فروش 100 فروند هواپیمای مسافری به ایران 'بزودی' نهایی شده و اطلاعیه رسمی آن چهارشنبه به وقت آمریکا منتشر می شود.
منابع غربی نیز سه شنبه هفته پیش اعلام کردند: هواپیماسازی بوئینگ آمریکا با ایران در زمینه فروش یا اجاره بیش از 100 فروند جت مسافربری طبق توافق تهران با قدرت های جهانی برای کاهش تحریم ها به تفاهم رسیده است.
یک سخنگوی شرکت بوئینگ به نیویورک تایمز اعلام کرد: 'ما مشغول مذاکره با شرکت های ایران با تأیید دولت آمریکا در خرید و خدمات بالقوه هواپیمای تجاری بوئینگ بودیم.'
وی افزود: 'ما در مورد جزئیات گفت وگوهای جاری با مشتریان صحبت نخواهیم کرد و شیوه استاندارد ما این است که خود مشتریان هرگونه توافق به دست آمده را اعلام کنند. هرگونه توافق به دست آمده مشروط به تأیید دولت آمریکا خواهد بود.'
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران چندی پیش خبر داد: ایران برای تحقق رقابت پذیری در منطقه و جهان نیازمند 400 فروند هواپیمای میان و دوربرد است و برای فواصل کوتاه نیز به 100 فروند هواپیما نیاز داریم.
آخوندی افزود: ما در این شرایط با حذف واسطه ها، قرارداد خرید 138 فروند هواپیمای ایرباس و ای.تی.آر را به ارزش اسمی 25 میلیارد دلار امضا کردیم و قرار است در آینده توافق های ما با بوئینگ نیز اعلام شود.
نظر شما