پساتحریم؛ دوران رونق ارتباط نظام بانکی با بانک های خارجی

خبرگزاری شبستان:پویایی نظام بانکی علاوه بر سرمایه گذاری در بخش تولید و خدمات در داخل کشور از طریق ارتباط با بانک های خارجی نیز ایجاد می شود؛ شرایطی که به واسطه لغو تحریم ها برای نظام بانکی کشور ایجاد شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بانکداری در ایران یکی از پرسودترین مشاغل و امیدوارترین صنعت در بورس ایران برای کسب سود است. بانک از جمله صنعت‌های پرپتانسیل کشور ایران است که اخبار مقطعی و شایعه‌های بازار کمتر بر روی آن تاثیر می‌گذارد. ممکن است گاهی افت محدودی در ازرش‌های این سهام مشاهده شود اما در کل سود آور است. سرمایه‌های بانکها در ایران بیشتر در بخش خدمات و بازرگانی سرمایه‌گذاری می‌شود. دلیل آن سود بیشتر سرمایه‌گذاری در این بخشها نسبت به تولید می‌باشد. طبق برخی آمارها، بنظر می‌رسد پولی را که مردم به شکل سپرده در این بانک‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، در پروژه‌های تجاری بزرگ سرمایه‌گذاری می‌شود.

 

بنابراین گزارش، فعالیت سیستم بانکی کشور تا حدودی نیز به ارتباطات خارجی وابسته است؛ ارتباط با بانک های خارجی باعث تعامل و رشد و پیشرفت در این حوزه می شود؛ امکانی که به وابسته لغو تحریم ها امروز بهتر و قابل دسترس تر از گذشته است و در همین راستا نیز توافقات بانکی متعددی میان بانک های داخلی و بانک های خارجی بسته شده است که به گفته رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران؛ 35 میلیارددلار توافق با بانک های خارجی درپسابرجام انجام شده است.

 

این گزارش می افزاید: محمد خزاعی، رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران  در گفتگویی با ایرنا به نکاتی در زمینه تحولی که در سیستم بانکی در دوران پساتحریم ایجاد شده؛ اشاره کرده است که نکات برگزیده این گفتگو را در زیر می خوانید:

-  در چند ماه اخیر ژاپنی ها موافقت کردند تا 10 میلیارد دلار خط اعتباری در اختیار ایران بگذارند و علاوه بر آن، آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) قول مساعد داده تا دو میلیارد دلار وام ارزان قیمت در اختیار طرح ها و پروژه های ایران قرار دهد.

 

- توافق هشت میلیارد دلاری با اگزیم بانک (صادرات - واردات) کره جنوبی و توافق پنج میلیارد دلاری با شرکت بیمه تجاری کره جنوبی (کی شور)، همچنین برقراری خط اعتباری با کشور نروژ از دیگر دستاوردهای اعتباری در پسابرجام است. هم اینک اسناد اولیه این خطوط اعتباری به امضا رسیده و در ادامه مذاکرات، مبالغ وام ها با تعیین نرخ بهره، مدت تنفس وام، بانک های عامل، پروژه های تحت پوشش و ... مشخص می شود.

 

-  در سال های گذشته تحریم ها و فشارهای اقتصادی سبب شده بود دولت و فعالان اقتصادی کشور نتوانند حتی کوچک ترین معامله ای با خارجی ها انجام دهند و هر گونه تحرکی در این زمینه توسط خزانه داری آمریکا و کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل کنترل و در صورت تخلف از تحریم ها، جریمه هایی اعمال می شد. در آن دوره حتی کشورهایی که مایل به همکاری با ایران بودند نمی توانستند به مراوده با کشورمان ادامه دهند البته همان زمان، چینی ها و هندی ها به شیوه ای خاص با ایران همکاری داشتند، هر چند هیچ یک از آنها روابط معمولی و عادی نبودند، بطور نمونه اعتباراتی از سوی چینی ها به کشورمان تعلق یافت که همان ذخایر و منابع مالی کشورمان در این سرزمین بود. پس از برجام و رفع تحریم ها شاهد مراجعات مکرر و فراوان خارجی ها در قالب مقام های بلندپایه دولتی و یا فعالان اقتصادی کشورهای مختلف بودیم که از ابتدای انقلاب تاکنون بی سابقه بوده است.

 

- از حدود دو تا سه ماه مانده به لغو تحریم ها و اجرای برجام، شاهد حضور خارجی ها در ایران بودیم تا شرایط روز و زمینه های همکاری را در ایران بررسی کنند. پس از اجرای برجام، نزدیک به سه میلیارد و 500 میلیون دلار پروژه با خارجی ها به تصویب رسیده بود و سخنان رئیس جمهوری به همین مساله اشاره داشت. این مبلغ مربوط به آن دسته از پروژه هایی بود که ضمانتنامه و مجوزهای آن پس از اجرایی شدن برجام صادر شده بود که جذب بخشی از این اعتبارات آغاز شده، برخی از این پروژه ها تازه کلنگ زنی شده است و برخی دیگر کماکان در گیرودار مراحل اداری خود هستنند. حجم منابع و اعتبارات جلب شده و توافق شده با خارجی ها رقم بسیار خوبی است و در صورت تامین شرایط لازم، بهتر از این نیز خواهد شد.

کد خبر 553230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha