تشکیک در سند مسجد جمکران ناشی از عدم آگاهی است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه قم گفت: برخی می‌گویند این واقعه در خواب اتفاق افتاده و به دلیل عدم اطلاع و آشنایی با تاریخچه در سند بنای مسجد تشکیک می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا شاهینی، استاد حوزه با اشاره به اینکه یکی از مناسبت‌هایی که در ماه مبارک رمضان از اهمیت برخوردار است هفدهم این ماه مبارک است، تصریح کرد: این روز در تاریخ اسلام و در تاریخ قم به عنوان سالروز بنای مسجد مقدس جمکران محلی که محور تجمع عاشقان امام زمان عجل الله تعالی فرجه از سراسر عالم بوده به رسیده ثبت شده است.

 

وی در ادامه با تبیین تاریخچه مسجد مقدس جمکران گفت: توضیحی که در خصوص تاریخچه باید گفت، این است که برخی می‌گویند این واقعه در خواب اتفاق افتاده و به دلیل عدم اطلاع و آشنایی با تاریخچه در سند بنای مسجد تشکیک می‌کنند. شیخ حسن مثله جمکرانی می‌گوید عده‌ای درب خانه من آمدند و من را از خواب بیدار کردند و گفتند که مولایت تو را طلبیده است.

 

محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: این مسجد قدمگاه و مسجد صاحب‌الزمان عجل الله تعالی فرجه نام داشته است و در برخی کتب نیز به همین اسم آمده است، اما به واسطه اینکه در جوار روستای جمکران قرار گرفته، به آن مسجد مقدس جمکران می‌گویند.

 

حجت الاسلام شاهینی تصریح کرد: مقدس بودن مسجد نیز به این دلیل است که بنای مسجد و بازسازی آن به امر و دستور مستقیم امام زمان عجل الله تعالی فرجه صورت گرفته است.

 

وی در ادامه به شبهه‌ای در خصوص وضعیت مالکیت مسجد اشاره و اظهار کرد: امام زمان عجل الله تعالی فرجه زمین مردم را تصرف نکردند، اینجا طبق روایات از زمان امیرالمؤمنین علیه السلام مسجد بوده، ولی در آن زمان مالکین زمین‌های مجاور آن را غصب کرده و به زمین‌های کشاورزی خود اضافه کرده بودند، این نکته مهمی است که بعضی به اشتباه می‌گویند در این زمین برای ساخت مسجد تصرف عدوانی صورت گرفته است.

 

مسئول واحد ارشاد و مشاوره مسجد مقدس جمکران گفت: تفاوت مسجد مقدس جمکران با دیگر مساجد این است که مانند مسجد کوفه و مسجد سهله اعمال مخصوص دارد، زیرا حضرت (عج) به حسن مثله فرمودند به مردم بگو به اینجا رغبت کنند و آن را عزیز دارند و چهار رکعت نماز در آن بخوانند، این امر ولایی امام زمان عجل الله تعالی فرجه آن گونه در دل‌های عاشقان اثر گذاشته که بعد از 1060 سال این مسجد مقدس جمعیت عظیمی از سراسر کره خاکی را به خود جذب کرده و مردم برای آمدن به این مسجد لحظه شماری می‌کنند و این به واسطه نظر ولایی امام زمان علیه السلام است.

 

حجت الاسلام شاهینی در ادامه به تبیین این چهار رکعت نماز پرداخت و ادامه داد: حضرت (عج) فرمودند هر کس این دو نماز را در این مکان بخواند گویی در خانه کعبه نماز خوانده است یعنی این چهار رکعت نماز از حیث ثواب و جایگاه با نماز خواندن در خانه کعبه برابری دارد.

 

وی با ردّ انتقاد برخی افراد که در سند مسجد خدشه وارد می‌کنند، بیان کرد: اولاً این واقعه یک واقعه تاریخی است و در تاریخ ثبت شده، از این واقعه 1064 سال می‌گذرد و در اسناد قدیمی، در تاریخ قم و در کتاب شیخ صدوق از علمای بزرگ قم و در کتاب مونس‌الحزین این روایت آمده است و بعد از آن نیز در کتاب‌های علمای دیگر این واقعه آمده و سند معتبری دارد.

 

مسئول واحد ارشاد و مشاوره مسجد جمکران افزود: علاوه بر این، مسجد مقدس جمکران همواره مورد توجه علما و مراجع قدیم و معاصر بوده است، مرحوم شیخ بهایی از علمای قرن 11، مرحوم فیض کاشانی و پسرش علم‌الهدی و تعداد زیادی از علمای گذشته به این مکان مشرف شده‌اند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: علمای معاصر نیز به این مسجد شریف توجه داشتند و خاطرات زیادی از حضور آن‌ها در این مکان ثبت شده است، این مسجد به فرموده مقام معظم رهبری پایگاه عظیم تشیع است و به خواست امام زمان عجل الله تعالی فرجه توجه عاشقان به صورت روزافزون به آن جلب می‌شود.

کد خبر 553337

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha