سعيد سهيلی، كارگردان فیلم «مردی شبیه باران»در گفت و گو با خبرگزاری شبستان با بیان اینکه می توان از مفاهیم قرآنی در فیلم های اجتماعی و امروزی نیز بهره برد، گفت: فیلم های اجتماعی و امروزی که مفاهمیم قرآنی را در خود دارد نیز می تواند به عنوان فیلم قرآنی نام برد. این نوع فیلم ها فرقی نمی کند که میخواهد بيانگر قصهای تاريخی باشد يا اينكه در بستری اجتماعی موضوعی مردمی را به بحث گذارد. اصل مهم انتقال پیام های قرآنی در فیلم هاست.
وی افزود: سعی کنیم در سینمای قرآنی از افراد و فیلمسازانی استفاده کنیم که دغدغه زیادی در ذهن خود درباره داستان ها و مفاهیم قرآنی دارند. اگر سينماگری به قرآن اعتقاد قلبی داشته باشد، مسلماً از خطاهای انحرافی به دور خواهد بود و اگر هم فردی دغدغه چنين آثاری را نداشته باشد حتی در روايت قصهای قرآنی نيز دچار تحريف خواهد شد.
سهیلی تاکید کرد: سینمای قرآنی سینمایی است که نیاز به افراد متخصص و کارشناس دارد اما این موضوع به این معنی نیست كه ساختن فيلم قرآنی تنها توسط افرادی خاص امكانپذير است، زيرا هر فيلمساز متعهدی میتواند شكلی خاص از مفاهيم قرآن را در سينمايش ترسيم كند. فیلمسازان می توانند با استفاده از کارشناسان مذهبی و دینی، فیلم های قرآنی خوبی بسازند.
کارگردان فیلم «ازدواج در وقت اضافه» با بیان اینکه سينمای ملی و سینمای و مفاهیم قرآنی، دو موضوع و اصل جدایی ناپذیر هستند، گفت: ملت ما در طول تاریخ، با وحدانیت، قرآن و اسلام عجین شده است و نمی توان بین ملیت ما و قرآن، تفکیک قائل شد. سینمای قرآنی و ملی دو اصل تفکیک ناپذیر هستند.
سهیلی افزود: امیدوارم روز به روز شاهد رشد و شکوفایی استعدادها در سینمای قرآنی باشیم، چرا که هر چقدر هنرمند خوبی داشته باشیم، بیشتر و موثرتر می توانیم در تاثیرگذاری روی مخاطبانمان موفق باشیم.
وی تاکید کرد: قرائت و فهم قرآن منهای عمل به آن هیچگونه سودی به حال انسان ندارد و برای همین می توان گفت که صرف داشتن علم بدون عمل فایده ندارد و باید نتیجه گرفت که ماه رمضان ماه عمل به قرآن است.
این کارگردان سینما در ادامه با اشاره به تأثیر نمایشگاه بین الملی قرآن کریم در سبک زندگی قرآنی و پیاده شدن قرآن به صورت عملی در زندگی آحاد جامعه، افزود: سلامت زندگی در عمل به قران تحقق می یابد و نمایشگاه و فعالیت های جانبی آن در راستای قرائت، فهم و عمل به قرآن حرکت می کند.
سهیلی تصریح کرد: برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم همزمان با ماه مبارک رمضان و همچنین برپایی جشنهای کمک به ایتام دو سنت پسندیده ای است که پس از انقلاب اسلامی در کشور به اجرا در آمده و امیدواریم همچنان این روند استمرار یابد.
وی ابراز داشت: برای رسیدن به سعادت و وضعیت مطلوب در زندگی دنیوی و اخروی مردم باید بیش از پیش دستورات و فرامین قرآنی را در زندگی جاری کنند و برگزاری نمایشگاه های قرآنی کمک بسیار شایان و موثری در نشر و گسترش فرهنگ اسلام و دین می کند.
کارگردان فیلم «چار چنگولی» با اشاره به تاثیر بهره برداری از آموزه های قرآن در کاهش و حل مشکلات اجتماعی افزود: خداوند کتاب خود را شفا و درمان دردها معرفی کرده است و به یقین هرچه قدر بهره برداری از فرامین و آموزه های این کتاب آسمانی در زندگی ما بیشتر وارد شود، مشکلات و آسیب های اجتماعی نیز کمترمی شود.
سهیلی ادامه داد: دایر کردن نماشگاه های قرآنی، امکان دسترسی به آثار و کتابهای دینی و موضوعی قرآنی را برای مردم فراهم کرده است و مردم به سهولت می توانند با آثار مختلف و متنوع آشنا شوند و این امر به نوبه خود تاثیر کلیدی در ارتقای آگاهی و آشنایی مردم با قرآن و مانوس شدن با این کتاب آسمانی دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هجمه رسانهاي براي تخريب باورها و ارزشها از سوي رسانههاي معاند غربي بسيار زياد شده است و ايجاد رسانهها و شبکههاي مختلف و دردسترس براي تخريب و تضعيف باورهاي ديني از اهداف دشمنان نظام اسلامي است که برگزاری نمایشگاه های قرآن کریم و همچنین تشویق جوانان به قرائت و انس با قرآن کریم می تواند نقشه شوم دشمنان اسلام را نقش بر آب کند و معتقدم که باید بیشتر از اینها برای ترویج فرهنگ قرآنی در سطح کشوربرنامه ریزی شود و قطعا هنر مهمترین ابزار برای انتقال پیام های این کتاب الهی و مقدس است.
نظر شما