به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، یکی از وظایف دولت یازدهم طراحی لایحه برنامه ششم توسعه بود که این دولت با ابداع روشی جدید سعی در نوشتن این لایحه کرد.
بنابراین گزارش، در برابر فشارهای مجلس مبنی بر ارایه لایحه برنامه ششم توسعه دولت یازدهم ابتدا احکام دائمی برنامه های توسعه که در برنامه ششم هم وجود داشت را به صورت لایحه تقدیم مجلس نهم کرد و مجلس نیز پس از تصویب آن را به دست شورای نگهبان سپرد که شورای نگهبان نیز احکام دائمی برنامه های توسعه را رد کرده و مجلس دهم باید به اصلاح موارد ایرادی شورا بپردازد.
اما در خصوص لایحه مختص برنامه ششم توسعه، دولت این لایحه را همزمان با لایحه بودجه ۹۵ تقدیم مجلس نهم کرد که به دلیل کم بودن فرصت در مجلس نهم شورای اسلامی زمان به بررسی لایحه برنامه ششم توسعه نرسید.
حال در مجلس دهم که همواره از سوی نمایندگان آن اولویت اولی این مجلس تصویب قانون برنامه ششم توسعه اعلام شده، طبق اظهار نظر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه هفته جاری، این مجلس منتظر ارایه لایحه برنامه ششم توسعه از سوی دولت است تا پس از تصویب آن، قانون بودجه ۹۶ را براساس این برنامه به تصویب برساند.
طبق گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، تصویب و بررسی لایحه برنامه ششم توسعه ۵-۶ ماه به طول می انجامد و تعلل در ارایه این لایحه به مجلس باعث می شود که بودجه ۹۶ براساس آن بررسی نشود.
روز گذشته اما محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، از تقدیم لایحه برنامه ششم توسعه و تبصره اصلاح نظام بانک ها به مجلس ظرف ماه آینده خبرداد و گفت: لایحه برنامه ششم توسعه آماده ارائه به مجلس است و با همکاری مجلس زمانی برای تقدیم آن در ماه آینده درنظر گرفته خواهد شد.
حال باید منتظر ماند و دید که نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی تا چه اندازه می توانند در تصویب قانون برنامه ششم توسعه سرعت به خرج دهند تا قانون بودجه ۹۶ براساس این برنامه به تصویب برسد.
نظر شما