خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تحریمهای واشنگتن مانع تجارت اروپاییها با ایران، بررسی عضویت ایران در سازمان شانگهای، درسهایی که توافق هستهای ایران به آمریکا داد، بودجه حزب الله از ایران می رسد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
قانونگذاران آمریکایی به دنبال بازگشایی پرونده PMD ایران هستند
قانونگذاران آمریکایی از محافل بینالمللی خواستهاند بار دیگر پرونده تحقیقات درباره فعالیتهای ادعایی گذشته ایران برای ساخت سلاحهای اتمی (یا «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هستهای ایران؛ PMD) گشوده شود.
واشنگتنفریبیکن، وابسته به نومحافظهکاران آمریکایی این خبر را روز جمعه بر اساس گفتوگو با منابع متعدد منتشر کرده است.
درخواستها در این باره بعد از آن مطرح میشود که هفته گذشته روزنامه والاستریتژورنال به نقل از مقامات فعلی و پیشین آمریکایی مدعی شد که آژانس در نمونهبرداریهای محیطی سال گذشته از سایت نظامی پارچین، ذرات اورانیومی کشف کرده که با فعالیتهای ایران برای ساخت سلاح هستهای مرتبط بودهاند.
این ادعا موجب شده قانونگذاران آمریکایی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی بخواهند پرونده PMD که اکنون خاتمهیافته اعلام شده را بار دیگر به جریان بیندازند.
مایک پامپئو، عضو کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا به واشنگتن فریبیکن گفت: «تناقضهای دولت اوباما درباره ایران و آژانس در این موضوع اورانیوم، مستلزم بررسی مجدد گزارش ابعاد نظامی احتمالی است.
«یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی آذرماه سال گذشته گزارش خود را درباره موضوع ادعایی «جنبههای نظامی احتمالی» در برنامه هستهای ایران منتشر کرد. کشورهای عضو شورای حکام آژانس پس از آن با تصویب قطعنامهای از گروه 1+5 پرونده مربوط به این موضوع را مختومه اعلام کرد.
منظور از «ابعاد نظامی احتمالی» ادعاهایی هستند مبنی بر اینکه ایران قبل از سال 2003 اقدام به انجام آزمایشهایی در زمینه سلاحهای هستهای در برخی از سایتهای خود کرده است. کشورهای غربی ادعا میکنند شواهد مربوط به این تحقیقات از اسنادی به دست آمدهاند که در لپتاپی متعلق به یکی از فعالان برنامه هستهای ایران وجود داشته است.
بسیاری از کارشناسان از جمله «محمد البرادعی»، مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در صحت و اعتبار این اسناد ادعایی تردید وارد کردهاند.
پامپئو گفت: «آژانس نمیتواند وقتی که درباره ذرات هستهای تحقیق نشده ادعا کند که شناخت دقیقی از وضعیت دارد.»
این نماینده کنگره اضافه کرد: «حتی مقامهای دولت اوباما هم حالا که 6 ماه گذشته با نتیجهگیریهای گزارش آژانس مخالفند. عقل سلیم حکم میکند وقتی مشکلی پیدا میشود درباره آن تا زمان پیدا شدن راه حل تحقیق شود. حالا همه موافق هستند که یک واقعیت جدید پیدا شده. عدم تحقیق درباره آنچه در برنامه تسلیحات هستهای ایران رخ داده، رویه خطرناکی را پیریزی میکند.»
ماکر کرک، یکی دیگر از سناتورهای مخالف برجام هم در اظهاراتی مشابه مدعی شده که تحقیقات آژانس به دلیل فشارهای وارد شده بر این نهاد از جانب «نیروهای طرفدار ایران»، کامل نبوده است.
وی گفت: «بسیار تأسفبار است که نهاد دیدهبان هستهای جهان، یعنی آژانس استقلالش را به خاطر توافق هستهای ایران از دست داده باشد.»
یک منبع که در حال همکاری با کنگره بر سر موضوع ایران است به واشنگتن فریبیکن گفته که مسائل جدیداً مطرح شده درباره PMD گزارشها مبنی بر اینکه ایران تمامی فعالیتهای هستهای را متوقف کرده را زیر سوال میبرد.
وی همچنین گفت: «اکنون وقت آن است که پرونده PMD را یک بار دیگر باز کنیم تا متوجه شویم ایران روی چه سلاحهایی کار میکرده است.»
آمریکا هشدار به بانکها درباره خطرات تجارت با ایران را ادامه دهد
لابی صهیونیستی آیپک در بیانیهای بامداد شنبه از آمریکا خواسته هشدار به بانکهای بینالمللی درباره خطرات تجارت با ایران را ادامه بدهد.
این بیانیه که نسخهای از آن روی وبسایت رسمی «آیپک» قرار گرفته، در واکنش به اقدام «کارگروه اقدام مالی»، نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی برای نگاه داشتن نام ایران در فهرست سیاه این گروه صادر شده است.
«کارگروه اقدام مالی» روز جمعه اعلام کرده بود که نام ایران را همچنان در فهرست کشورهای پرخطر این نهاد بینالمللی نگاه داشته است.
علیرغم این تصمیم، این گروه اعلام کرد که اقدامات تقابلجویانه و تنبیهی علیه ایران را به مدت 12 ماه به حالت تعلیق درمیآورد. «آیپک» در بیانیه بامداد شنبه این تصمیم را «عجیب» توصیف کرده و به علاوه نوشته است: «تصمیم کارگروه اقدام مالی خطرناک است.»
«آیپک» نوشته است: «تعهد ایران برای بهبود بخشیدن به عملکردش آشکارا سازمانهایی مانند حزبالله و حماس که ایران کماکان آنها را حمایت مالی میکند را مستثنی میکند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «حتی اگر تصور شود که ایران پشتیبانی مالی از این سازمانها را متوقف کند، تعهد ایران به کارگروه اقدام مالی کماکان یک وعده است. نتیجه این میشود که کارگروه اقدام مالی اقدامات تقابلی علیه ایران را در ازای وعدهای معیوب از اصلیترین کشور حامی تروریسم کنار گذاشته است.»
آیپک در پایان، از ایالات متحده ایرانخواسته هشدار به بانکهای بینالمللی درباره خطرات تجارت با ایران را «ادامه بدهد.»
عضویت ایران در سازمان شانگهای در دست بررسی است
سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند با انتشار بیانیهای گزارشها مبنی بر پذیرفته نشدن عضویت ثابت ایران در سازمان همکاری شانگهای را تکذیب و تاکید کرد: خبرهای منتشره شده در برخی از خبرگزاریهای منطقه درباره درخواست روسیه برای عضویت ایران در شانگهای و مخالفت اعضای این گروه، شایعه بوده و این خبرها تکذیب میشود.
سفارت ایران در ازبکستان اعلام کرد: موضوع عضویت دائم ایران در دستور کار سازمان همکاری شانگهای قرار دارد و به طور طبیعی مراحل رسمی خود را طی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در شانزدهمین نشست سران این سازمان که امروز در تاشکند برگزار شد، گفت که هیچ مانعی برای پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای (SCO) وجود ندارد.
ولادیمیر پوتین گفت: ایران به عنوان عضو ناظر، مشارکت فعالی در فعالیتهای این سازمان از سال 2005 تا کنون داشته است. به اعتقاد من پس از رفع مسائل مربوط به موضوع هستهای این کشور، و رفع تحریمها، هیچ مانعی برای در نظر گرفتن پیشنهاد تهران برای عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای وجود ندارد.
تحریمهای واشنگتن مانع تجارت اروپاییها با ایران
یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته واشنگتن میداند تحریمهای این کشور علیه ایران در تجارت شرکتهای اروپایی با ایران مانعتراشی میکند.
«لسلی تسو»، مشاور ارشد میز ایران در اداره امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا علیرغم این گفته که قرارداد بین شرکت هوا-فضا و صنایع دفاعی «بوئینگ» و ایران نشان می دهد که بعد از رفع تحریم های بین المللی در نتیجه توافق هسته ای راه تجارت با ایران باز است.
وی در مصاحبه ای، روز پنجشنبه در اظهاراتی که به هراس شرکتهای اروپایی از تجارت با ایران به دلیل تحریمهای واشنگتن اشاره داشته گفت: «توافق بوئینگ نشان می دهد که علی رغم وجود نگرانی درباره تحریم های پابرجا مانده آمریکا، تجارت با ایران ممکن است.»
او در این گفتوگو با «رادیو آزاد اروپا» اضافه کرد: «ما میدانیم که تحریمهای ما پیچیده است و من فکر میکنم که بسیاری از شرکتها و بنگاههای تجاری در این باره نگران هستند. اما همینطور که این توافق (بوئینگ) نشان میدهد، تجارت حتی میتواند با یک شرکت آمریکایی اتفاق بیفتد.»
شرکتهای ایرانایر و بوئینگ توافقی به ارزش 25 میلیون دلار امضا کردهاند. بوئینگ گفته که تمامی این قراردادهای منوط به تأیید دولت آمریکا خواهد بود.
«تسو» در بخش دیگری از اظهاراتش با یادآوری اینکه ایران و آمریکا از سال 1979 با یکدیگر رابطه نداشتهاند گفت: «اما همانطور که میدانید لازم نیست دشمنها همیشه دشمن بمانند. ما این را میدانیم که شاید همه در ایران با این موضوع موافق نباشند.»
ایران و گروه 1+5 به توافقی دست یافتند که قرار است تحریمها علیه ایران را در ازای ایجاد برخی محدودیتها در برنامه هستهای این کشور رفع کند. ایران به اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تمامی تعهداتش تحت این توافق پایبند مانده است.
دولت آمریکا به موجب توافق هستهای با ایران متعهد به جلوگیری از انجام اقداماتی است که تجارت مشروع با تهران را سد میکند.
علیرغم این، شرکتها و بانکهای اروپایی در ماههای گذشته بارها از عدم همکاری آمریکا برای روشن کردن ابهامات در قوانین تحریمهای برجامانده این کشور علیه ایران شکایت کردهاند.
جریمههای سنگینی که آمریکا در سالهای گذشته به بهانه نقض تحریمهای ایران علیه بانکهای بینالمللی وضع کرده، موجب شده است که این بانکها از انجام هر تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینههای مالی برای شرکتهای اروپایی خواستار تجارت با ایران میشود.
مهر:
پوتین: مانعی برای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای وجود ندارد
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه امروز جمعه از عدم وجود موانع برای عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای خبر داد که یک سازمان امنیتی – اقتصادی منطقه ای به ریاست چین و روسیه است.
وی در این باره گفت: بر این باوریم که با حل و فصل مشکل هسته ای ایران و رفع تحریم های سازمان ملل متحد، دیگر مانعی بر سر راه عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای وجود ندارد.
لازم به یادآوری است که دیروز پنجشنبه این سازمان در نشستی که هم اکنون نیز در شهر «تاشکند» ازبکستان در جریان است، با عضویت دائم ایران مخالفت کرد. ایران در حال حاضر عضو ناظر این سازمان است.
نماینده ویژه چین در این نشست از اظهارنظر در خصوص عضویت ایران خودداری کرد. اما «وانگ ئی» وزیر خارجه چین می گوید که پکن قصد دارد در وهله اول روند پیوستن هند و پاکستان به این سازمان را در دستور کار قرار دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
سیانان: درسهایی که توافق هستهای ایران به آمریکا داد
پایگاه اینترنتی سیانان در گزارشی به قلم "کریس کانز،" سناتور دموکرات از ایالت دلاوِر، نوشت: یک سال پیش قدرتهای جهانی در گروه 1+5 به توافق تاریخی با ایران دست یافتند که به موجب آن فعالیتهای هستهای این کشور تا حد چشمگیری محدود میشود. حال با گذشت یک سال از توافق بر سر "برنامه جامع اقدام مشترک –برجام-" آمریکاییها باید از خود بپرسند این توافقنامه تا چه اندازه موفق بوده است؟
سیانان در ادامه گزارش نوشت: ایران در راستای تعهد به مفاد توافق هستهای و هموار کردن مسیر برای لغو تحریمها، اقدامات سازنده بسیاری انجام داد. ایران حدود 12 میلیون تن ذخایر اورانیوم غنی شده خود را بوسیله کشتی از کشور خارج کرد، فعالیت دو سوم از سانتریفیوژهای غنیسازی اورانیوم در ایران متوقف شد و با پُر کردن قلب رآکتور آب سنگین اراک، به تولید آب سنگین خود خاتمه داد. این اقدامات میتواند ایران را در کوتاه مدت از تولید اورانیوم و پلوتونیم لازم برای ساخت سلاح اتمی دور کند.
ایران همچنین به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه داد در سطح بیسابقهای امکان دسترسی 24 ساعته در 7 روز هفته را به نیروگاههای اتمی کشور داشته باشند. این سطح از دسترسی بازرسان، تمام زنجیره هستهای از معادن اورانیوم گرفته تا فعالیت سانتریفیوژها را در بر میگیرد. به این ترتیب مدت زمانی که ایران میتوانست به شکل مخفیانه به سلاح هستهای دست یابد از 2-3 ماه به یک سال و حتی بیشتر از آن افزایش یافت. با توجه به مسائل یاد شده، غربیها آگاهی بهتری از فعالیت هستهای ایران به دست آوردهاند و به موجب توافق هستهای، از جلوی هر اقدام ناگهانی که موجب شود ایران از حد و مرزهای تعیین شده خارج شود، گرفته شد.
با توجه به مسائل یاد شده میتوان گفت توافق اتمی در بازداشتن ایران از گسترش فعالیتهای هستهای موفق بوده و تا این جای کار برجام به نتیجه رسیده است.
نگارنده گزارش در ادامه مدعی شد: اما هنوز شبهات زیادی درمورد اینکه ایران حقیقتا از مرزهای تعیین شده عبور نکند وجود دارد. به عنوان مثال، ذخایر آب سنگین ایران در ماه فوریه (اسفند) بیش از محدوده مجاز بود. این موضوع نشان میدهد مقامات ایران در انتظار مشاهده و آزمایش میزان جدیت جامعه بینالملل برای اجرایی شدن دقیق مفاد توافق هستهای هستند. حتی زمانیکه بازرسان آژانس این موضوع را به آمریکا گزارش دادند، ایران حجم آب سنگین خود را به محدوده مجاز تعیین شده در توافق هستهای بازگرداند و به همه نشان داد در صورت مشاهده تناقضی، حاضر به رفع سریع آن است.
نگارنده مدعی شد: از اینکه ایران در حال محک زدن حواشی توافق هستهای است، غافلگیر نشدم. به همین دلیل است که همه ما تاکید داریم نظارت کنگره، جمعآوری اطلاعات، بازرسیهای سرزده و ادامه دیپلماسی چند جانبه در ارتباط با ایران بسیار مهم است. ما نیز باید به شرایطی فراتر از توافق هستهای نگاه کنیم و رفتار غیرهستهای ایران را مدنظر داشته باشیم. ایران همچنان به تبلیغات یهودی ستیزی خود ادامه میدهد و بر نابودی اسرائیل پافشاری میکند.
"کریس کانز" در ادامه گزارش مدعی شد: ایران به تجهیز نظامی گروههای شورشی در سوریه و یمن ادامه میدهد و حامی تروریسم در خاورمیانه به ویژه سوریه است(!!!) ایران از حکومت "بشار اسد" در سوریه حمایت میکند که این کار مانع بزرگی بر سر راه برقراری صلح در این کشور است.
علاوه بر این، ایران به آزمایش موشکها بالستیک خود ادامه میدهد و از زمان امضای توافق هستهای، 4 موشک بالستیک را مورد آزمایش قرار داده است. این کشور همچنان به نقض حقوق بشر درمورد شهروندان خود و اتباع خارجی ادامه میدهد. نقض حقوق بشر در ایران بیش از همه اقلیتها، خبرنگاران خارجی و تجار را هدف قرار میدهد.
نگارنده مدعی شد: دقیقا بنا به همین دلایل است که آمریکا و متحدانش باید هرآنچه در توان دارند درباره تغییر رفتار بد ایران در منطقه انجام دهند و از توافق هستهای در جهت محدود کردن اقدامات خصمانه ایران بهره ببرند. آنچه واضح است، توافق هستهای یک معامله بود، نه یک تحول برای تغییر رفتارهای ایران. این توافق را امضا کردیم تا ایران را از دستیابی به بمب اتم دور نگه نداریم، نه اینکه این کشور را وارد معاملات جامعه بینالملل کنیم. دولت ایران نشان نمیدهد هیچ قصدی برای رعایت هنجارها و قوانین بینالملل داشته باشد.
سیانان در ادامه گزارش نوشت: با نزدیک شدن به سالگرد امضای توافق هستهای ایران، باید دید این توافق چه درسی به دیپلماسی آمریکایی و شهروندانی که قصد دارند برای انتخاب رئیس جمهور بعدی پای صندوقهای رای بروند، داده است.
اول؛ ایران غیرقابل اعتماد است. از سال 1979 (1358) و پیروزی انقلاب اسلامی، این کشور نشان داد اهداف و منافعی مخالف با آنچه غرب میپذیرد را دنبال میکند.
دوم؛ ایران به دنبال بهرهبرداری از کشورهای ضعیف و جارو کردن قدرت است. ما باید توجه بیشتری به اقدامات خصمانه ایران در منطقه خاورمیانه به ویژه اقداماتی علیه اسرائیل، دوست و متحد دیرینه آمریکا، داشته باشیم.
سوم؛ روند دیپلماتیک در سال گذشته نشان داد تعامل بین المللی و دیپلماسی چند جانبه می تواند موثر باشد، حتی با کشور ناسازگاری مانند ایران. ما باید با دشمنانمان نیز مذاکره داشته باشیم، درحالیکه همزمان از ابزارهای قهری مانند تحریم به دلیل حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و انجام آزمایشات موشکی نیز استفاده میکنیم.
در پایان خاطر نشان میکنم نظارت پایدار و دراز مدت کنگره بر این توافق ضروری است. صرف نظر از آنکه در ماه نوامبر چه اتفاقی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رخ میدهد، تاکید میکنم بطور فعال و مستمر بر اجرای توافق هستهای از سوی ایران نظارت شود. برای بازداشتن ایران از پیگیری فعالیتهای هستهای، آمریکا به رئیسجمهوری نیاز دارد که بر اهمیت توافق هستهای آگاه باشد. رئیس جمهور آتی آمریکا باید این توان را داشته باشد تا نقش راهبری آمریکا را در چالشهای بینالمللی حفظ کند. ما باید با آگاهی کامل به فراگیری دروس مهمی از یک سال نخست اجرایی شدن توافق هستهای بپردازیم و این درسها هستند که ما را به سمت انتخاب درست در ماه نوامبر (آبان) سوق میدهد.
نارضایتی ایپک در خصوص تصمیم کارگروه اقدام مالی درباره ایران
لابی صهیونیستی ایپک با صدور بیانیه ای، نارضایتی خود را از تصمیم کارگروه اقدام مالی درباره ایران اعلام کرد.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک) متن بیانیه ایپک درباره تصمیم کارگروه اقدام مالی در قبال ایران را منتشر کرد.
در این بیانیه ادعا شده است:
"امروز کارگروه اقدام مالی باردیگر بر نگرانی خود درباره فعالیت های تامین مالی تروریستی ایران تاکید کرد و به کشورها هشدار داد که گام های معقول را بردارند تا مبادا در معاملات با ایران مرتکب جرم شوند.
کارگروه اقدام مالی در کمال تعجب، درخواست خود برای اتخاذ اقدامات متقابل علیه ایران را به مدت دوازده ماه تعلیق کرد و ابراز امیدواری کرد که عملکرد ایران بهبود یابد.
تصمیم کارگروه اقدام مالی تصمیمی خطرناک است. همین ماه گذشته میلادی بود که وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایران همچنان بزرگترین دولت حامی تروریسم است.
وعده ایران به کارگروه اقدام مالی برای بهبود عملکرد این کشور، به صراحت سازمان هایی مثل حزب الله و حماس را که ایران همچنان آنها را تامین مالی می کند، استثنا قرار داده است.
حتی اگر کسی تصور کند که ایران از تامین مالی این سازمان ها دست بردارد، وعده ایران به کارگروه اقدام مالی فقط یک وعده است. نتیجه این می شود که کارگروه اقدام مالی از اقدامات متقابل برضد ایران در ازای وعده ای ناقص از طرف بزرگترین حامی تروریسم در دنیا، صرفنظر کرده است.
اجازه دادن به پیوستن دوباره ایران به سیستم بانکداری جهانی درحالیکه بهبود قابل توجه صورت نگرفته است، باعث به خطر افتادن امنیت سیستم می شود و مشروعیتی بادآورده در اختیار تهران قرار می دهد.
آمریکا باید همچنان به بانک های بین المللی درباره مخاطرات معامله و داد و ستد با ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، هشدار دهد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران همچنان تحت تحریم های آمریکا قرار دارد و هر بانکی که اقدام به معامله با این گروه بکند دست به خطر زده است و ممکن است دسترسی به نظام مالی را از دست بدهد."
سید حسن نصرالله: بودجه حزب الله از ایران می رسد
سید حسن نصرالله -- دبیر کل حزب الله لبنان -- به مناسبت چهلیمن روز شهادت شهید مصطفی بدر الدین در جمع حامیان مقاومت در بیروت سخنرانی کرد.
بر این اساس، نصر الله در سخنان خود که با اشاره به ابعاد شخصت شهید بدر الدین آغاز شد، دربارۀ او گفت: «شهید مصطفی بدرالدین نقش اصلی را در زمینه آزادی اسرای مقاومت از زندان های رژیم صهیونیستی بر عهده داشت».
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: «شهید مصطفی بدرالدین مدیریت پرونده جهاد در سوریه و عراق را در دست داشت».
نصر الله دربارۀ حضور نیروهای مقاومت اسلامی لبنان در سوریه و عراق نیز گفت: «حضور ما در سوریه و عراق برای دفاع از ملتمان در لبنان است؛ چون نمی توان لبنان و آینده آن را از رویدادهای منطقه جدا دانست». او افزود: «عراقی ها از ما خواستند تا در برابر داعش به آنان کمک کنیم؛ شهید بدرالدین هم این درخواست را در چند ساعت پذیرفت».
نصر الله در بخش دیگری از سخنانش دربارۀ شهید بدر الدین گفت: «او داوطلب پذیرش مسئولیت در سوریه شد و تاکید کرد که آماده است در این نبرد شهید شود؛ چون می دانست امنیت لبنان را حفظ می کند. لذا به سوریه رفت و در تمام مراحل نبرد حضور داشت. ما معمولا دستاوردهای مقاومت را به یک شخص منتسب نمی کنیم اما امروز، به شکل ویژه، درباره این شهید سخن می گوییم. بدر الدین از ابتداد حجم خطرات و تهدیدات اوضاع سوریه را دریافت و از معدود اشخاصی بود که اعتقاد داشت می توان از این مرحله سخت به سلامت گذشت. تمام کشورهای جهان جز تعدادی بسیار اندک معتقد بودند یکسره شدن کار سوریه نیازمند چند هفته وقت است. این به خاطر جنگ روانی، تحریک گسترده، طایفه ای کردن مساله و روند بسیار سریع اوضاع در صحنه نبرد بود. وقتی نبرد در قلب دمشق، حمص، حلب و شهرهای اصلی آن جریان داشت دشوار بود که کسی بگوید بتوانیم با آن مقابله کنیم و چالش ها را در هم بشکنیم. اما آنچه در اندیشۀ مصطفی بدرالدین می گذشت، همین بود. این تجربه ای بود که درستی درک وی نسبت به رویدادها را ثابت کرد».
نصر الله دربارۀ وضعیت حساس حلب هم تأکید کرد که رها کردن این شهر «اعطای فرصت جدیدی به طرح آمریکایی - سعودی - تکفیری برای محقق کردن یک پیروزی بزرگ در سوریه بود و همه موفقیت های گذشته مقاومت را تهدید می کرد. لذا وقتی لازم بود در حلب باشیم، به آنجا رفتیم و در حلب باقی خواهیم ماند. این رویکرد شهید بدر الدین بود». او در پاسخ به شایعات منتشر شده دربارۀ تلفات سنگین حزب الله در حلب گفت: «نبرد های سهمگین در حلب در جریان است. برخی ادعاهایی درباره شکست حزب الله در حلب و وارد آمدن ضربات شدید به حزب الله در رسانه های گروهی مطرح می کنند، اما وار پاسخ گویی به این جنجال آفرینی ها نمی شویم. این بخشی از جنگ روانی علیه ماست. اما آنان اشتباه می کنند. تلفات حزب الله در حلب 26 شهید ، یک اسیر و یک مفقود بوده است. این تعداد واقعی تلفات حزب الله در حلب بوده و هر سخنی غیر از آن نادرست و غیر دقیق است».
نصر الله در ادامه به تلفات سنگین تروریست ها اشاره کرد و گفت: «شمار کشته های تروریست از ابتدای ماه جاری (24 روز گذشته) 617 نفر بوده که ده ها نفر آنان سرکرده عملیاتی بوده اند. 800 تروریست هم مجروح شده اند. 80 تانک، نفر بر و خودروی نظامی آن ها هم منهدم شده است».
دبیر کل حزب الله دربارۀ تحریم های مالی آمریکا علیه این حزب گفت: «درباره قانون تحریم های مالی آمریکا باید بگویم مسلم است که ما این قانون را به طور کامل رد می کنیم. نوعی بچگی و حماقت در برخی رسانه های لبنانی و عربی وجود دارد. حتی اگر این قانون اجرا شود باز هم ما به عنوان یک حزب جهادی تاثیری از این قانون نمی پذیریم. این قانون هیچ اثر مادی بر حزب الله ندارد؛ چون ما طرح های تجاری و شرکت های بازرگانی نداریم که از طریق بانک ها فعالیت کنند».
سید حسن نصر الله، در ادامه توضیحات خود دربارۀ بی تاثیر بودن قانون تحریم های مالی آمریکا گفت: «بودجه حزب الله از ایران می رسد و هیچ طرفی ارتباطی با این موضوع ندارد. پول از ایران می رسد، مانند موشک هایی که با آن اسراییل را تهدید می کنیم. از حضرت امام خامنه ای، دولت ایران و رییس جمهور آن به خاطر حمایت بی دریغ از ما در سال های گذشته تشکر می کنیم. ما حقوق ها را می پردازیم و مشکلی در این زمینه نداریم».
نصر الله دربارۀ وضعیت بحرین و مساله سلب تابعیت آیت الله عیسی قاسم نیز گفت: «آنچه مقام های بحرین انجام دادند، بسیار خطرناک بود. خواسته های مردم مبتنی بر معیارهای انسانی، اخلاقی و بین المللی بوده و به خشونت دست نزده اند. آل سعود می خواهد مانع گفتگو و اعطای حقوق به ملت بحرین شود؛ چون آزادی ملت بحرین زمینه را برای قیام ملت عربستان، این ملت محروم از حقوق سیاسی، هموار می کند».
نصر الله با تاکید بر مسالمت آمیز بودن قیام مردم بحرین و رهبران ان گفت: «ظلم، سرکوب و تعدی رژیم بحرین جوانان این کشور را به خروش کشاند، اما شیخ عیسی قاسم و امثال وی مانع خشونت شدند و شور مردم را کنترل کردند. اگر یک نفر در جهان شایسته جایزه صلح نوبل باشد، شیخ عیسی قاسم است».
نصر الله افزود: «شیخ قاسم و علمای بحرین دنباله روی کسی نیستند و کسی چیزی به آنان دیکته نمی کند. این آل خلیفه است که دنباله رو آل سعود و نماینده انگلستان است».
دبیر کل حزب الله، در پایان، تاکید کرد: «دنیا باید به مسئولیتش برای جلوگیری از اجرای حکم لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم و اخراج وی از کشور عمل کند».
نظر شما