بهناز مهدیخواه، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر و طراح و سازنده عروسک از استقبال بچه ها از نمایش " گل باقالی و روزه کله گنجشکی " در " مهمانی مهر و نیایش" به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: نمایش گل باقالی و روزه کله گنجشکی تولید سال قبل است که استقبال خوبی از آن به عمل آمد. امسال از طرف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دعوت شدیم که این نمایش را در مهمانی مهر و نیایش که به مدت 10 شب برپا بود، اجرا کنیم.
مهدیخواه اظهار داشت: داستان " گل باقالی و روزه کله گنجشکی " در مورد شخصیت گل باقالی است که فرزند طیاره خانم و مبارک است. گل باقالی کم سن و سال است و می خواهد روزه بگیرد و به او می گویند چون به سن تکلیف نرسیده است باید روزه کله گنجشکی بگیرد. گل باقالی به عنوان بچه امروزی دغدغه هایی دارد که موضوع نمایش بر محور آن می گردد.
نویسنده، کارگردان و خیمه شب باز نمایش " گل باقالی و روزه کله گنجشکی " تصریح کرد: امیرحسین انصافی و امین عبداللهی و آزاده فرهنگیان مرشد، نوازنده و شاعر کار هستند. این نمایش برای مخاطب کودک آماده شده است.
وی هدف نمایش " گل باقالی و روزه کله گنجشکی " را آشنایی بچه ها با روزه کله گنجشکی دانست و افزود: خواستیم در قالب یک نمایش به بچه های امروزی بگوییم که روزه کله گنجشکی چه بوده است، روزه ای که حتی مادرهای آنها در کودکی می گرفتند.
این مدرس تئاتر خاطرنشان کرد: در نمایش " گل باقالی و روزه کله گنجشکی " بچه ها علاوه بر روزه ای که زمانی مرسوم بوده است با نمایش سنتی و کاراکترهای آن آشنا شدند. در واقع آشنایی بچه ها با نمایش های سنتی به خصوص خیمه شب بازی هدف دیگر ما بود.
مهدیخواه تئاتر را قوی ترین ابزار برای انتقال مفاهیم به بچه ها ذکر کرد و گفت: به وسیله تئاتر می توانیم یک سری مفاهیم و مسایل را با بچه ها در ارتباط بگذاریم. در واقع با تئاتر می توانیم غیرمستقیم مسایلی به بچه ها بگوییم. وقتی تئاتر عروسکی شود، غیرمستقیم تر و اثرگذار تر می شود. در تئاتر عروسکی یک واسطه به نام عروسک وجود دارد که برای بچه ها دوست داشتنی است.
وی با بیان اینکه عروسک در هر دوره ای برای بچه ها جذاب است، عنوان کرد: بچه ها با کاراکترهای عروسکی هم ذات پنداری می کنند و ارتباط خوبی با آنها برقرار می کنند. به جای مستقیم گویی و یا توضیح طوطی وار می توانیم مسایل را با تئاتر عروسکی به کودکان توضیح و آموزش دهیم.
این طراح و سازنده عروسک، تئاتر و به ویژه تئاتر عروسکی را تاثیرگذارترین اثر برای بچه ها عنوان کرد و افزود: در قالب نمایش برای بچه ها تصویرسازی می شود. بچه ها کاملا آن تصاویر را می بینند و از نظر بصری ارتباط برقرار می کنند. تاثیرگذاری تئاتر عروسکی مسئله ای است که ثابت شده است.
وی خاطرنشان کرد: همه انسان ها زیبایی و هنر را دوست دارند. این علاقه به زیبایی و هنر بالقوه در وجود ما هست. حس هنردوستی و زیبایی دوستی در بچه ها قوی تر و پررنگ تر است. بچه ها قبل از 7 سالگی و رفتن به مدرسه بسیار زیاد با تصاویر ارتباط برقرار می کنند و از این طریق یاد می گیرند.
این مدرس تئاتر با بیان اینکه آشنایی بچه ها با نمایش های سنتی ضروری است، عنوان کرد: در نمایش " گل باقالی و روزه کله گنجشکی " سعی شد که بچه ها با خیمه شب بازی که نمایش سنتی ایرانی است، آشنا شوند. متاسفانه بچه ها با نمایش های سنتی بیگانه هستند. می توانیم در قالب خیمه شب بازی کارهای زیادی برای بچه ها انجام دهیم و مفاهیم زیادی را به آنها منتقل کنیم.
گفتنی است، مهمانی " مهر و نیایش " از 26 خرداد تا 4 تیر به مدت ۱۰ شب از ساعت 19 تا 23 در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون فکری کودکان و نوجوانان با برنامه های متنوع بر پا بود.
نظر شما