رابطه مستقیم نشاط و امید با آسیب های اجتماعی/میزان حقوق وزارت علومی ها

خبرگزاری شبستان:معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امید، نشاط و اعتماد در دانشگاه ها موجب می شود تا آسیب های اجتماعی کاهش یابد. کسانی که مانع این موارد می‌شوند آسیب‌های اجتماعی را هموار می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری با موضوع اعلام برنامه های فرهنگی اجتماعی دانشگاه ها در سال تحصیلی 95-96 که در وزارت علوم برگزار شد، گفت: بیش از 100 هزار فعالیت فرهنگی از ابتدا تا انتهای سال تحصیلی در دانشگاه ها ثبت شده است.

 

وی افزود: این فعالیت ها شامل برگزاری جلسات آزاداندیشی، نشست های فرهنگی، برنامه های مناسبتی و فعالیت های انجمن ها است.

 

سیدضیا هاشمی تصریح کرد: حجم فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها بالا است این در حالی است که بودجه ای که صرف فعالیت های فرهنگی می شود بسیار کم است.

 

وی تصریح کرد: بودجه دستگاه های فرهنگی در کشور حدود 4 هزار میلیارد تومان است و تنها 15 میلیارد تومان در اختیار معاونت فرهنگی وزارت علوم قرار می گیرد.

 

وی یادآور شد: نگاه معاونت فرهنگی وزارت علوم مشارکت جویانه است و ما درصددیم تا فعالیت های فرهنگی را از نظر کمی و کیفی افزایش دهیم.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان کرد: میزان فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری وزارت علوم حدود 50 درصد در دولت یازدهم رشد داشته است و همچنین فعالیت های انجمن های علمی در دانشگاه های مختلف 30 تا 70 درصد رشد داشته و نشریات دانشجویی نیز 40 درصد رشد کرده اند.

 

وی ادامه داد: تعداد 16 جشنواره ملی با محور نهضت رضوی در سطح دانشگاه های در سال 94 برگزار شد که هدف از آن تقویت هویت ملی و دینی است.

 

وی از بازنگری آیین نامه برگزاری اردوهای دانشجویی خبر داد و گفت: این آیین نامه با همکاری دانشگاه ها، وزارت علوم، جهاد دانشگاهی، وزارت بهداشت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، بسیج دانشجویی و کلیه دستگاه های ذیربط در حال بررسی است.

 

وی با انتقاد از اردوهای حاشیه دار گفت: اردوهای هدفمند برای دانشجویان طراحی شده است که می توان به اردوهای رضوی و اردوهای راهیان نور اشاره کرد.

 

هاشمی تصریح کرد: در کنار اردوهای رضوی اردوهای راهیان نور نیز وجود دارد که مسئولیت آن با بسیج است و ما نیز تمام دانشگاه ها را درگیر این اردوها کرده ایم و در تمام استان ها ستاد راهیان نور تشکیل شده است و رییس دانشگاه رییس این ستاد است.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم بیان کرد: آیین نامه ای برای اردوی راهیان نور تدوین کرده ایم که همه تشکل ها در برگزاری آن مشارکت داشته باشند و با مشارکت دانشگاه های مختلف فضای معنوی خوبی را برای دانشجویان فراهم کرده ایم.

 

وی با اشاره به اتاق فکر استانی در دانشگاه ها گفت: این اتاق فکری برای پیوند دانشگاه با جامعه و مدیریت کلان تشکیل شده است که بیش از 200 جلسه کارشناسی با حضور اساتید و نخبگان برگزار شده است.

 

هاشمی تصریح کرد: تشکل های علمی نزدیک به 50 درصد در دولت تدبیر و امید رشد داشته اند. همچنین کرسی های آزاداندیشی نیز در دانشگاه ها 20 درصد رشد داشته است.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم به تدوین منشور حقوق دانشگاهی اشاره کرد و گفت: این منشور در سایت معاونت فرهنگی وزارت علوم قرار گرفته است و به صورت کتابچه نیز قابل دسترسی است.

 

وی تاکید کرد: در آغاز هر سال تحصیلی این منشور مجددا منتشر می شود تا دانشجویان از حقوق قانونی برخوردار شوند.

 

هاشمی خاطرنشان کرد: هیچ مجوزی برای اردوهای مختلف دانشجویی داده نشده است. اگر اردوی سفر علمی حاشیه داشته باشد وزارت علوم حتما با آن برخورد می کند.

 

معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مقام معظم رهبری به ولنگاری فرهنگی اشاره کرده اند که یک دغدغه جدی است و ما خود را مسئول و پاسخگو می دانیم، امیدوارم همکاران و دستگاه های رسمی که از بودجه فرهنگی بهره مند می شوند در فعالیت های فرهنگی اقدامات بیشتری را انجام دهند.

 

وی درباره بودجه نیز بیان کرد: امیدواریم سال آینده شاهد رشد انجمن های علمی دانشگاه ها شویم و بتوانیم بودجه این انجمن ها را افزایش دهیم و در حال مذاکره با سایر دستگاه ها برای افزایش بودجه اردوها هستیم.

 

هاشمی درباره سیاه نمایی برخی ها در انتشار اخبار گفت: سیاه نمایی اقدام مخرب و انقلابی است. نشر اخبار کذب حرام است باید اخباری منتشر شود که مبنای واقعی داشته باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه مجوز برگزاری هیچ کنسرتی را در دانشگاه نداده ایم، گفت: آیین نامه موسیقی در شورای اسلامی دانشگاه ها تصویب شده است و بازنگری آن نیز نیاز به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای اسلامی دانشگاه ها دارد.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به آسیب های اجتماعی گفت: انزوا، اعتیاد، افسردگی، بی رغبتی به تشکیل خانواده، آسیب های اجتماعی ای هستند که در جامعه با آن روبرو هستیم.

 

وی ادامه داد: ما به عنوان وزارت علوم در برابر آسیب های اجتماعی مسئولیم و باید برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی مشارکت دانشجویان را افزایش دهیم و امید و نشاط در دانشگاه ها افزایش یابد.

 

هاشمی تصریح کرد: هر کسی مانع امید و نشاط در دانشگاه ها باشد راه را برای افزایش آسیب های اجتماعی هموار می کند. توسعه فرهنگی در گروی همدلی و اعتماد است و نمی توان با تعارض و بدبینی به توسعه فرهنگی دست یافت.

 

وی تاکید کرد: توسعه فعالیت ها در شهرهای مختلف در گستره ملی است و هیچ اعتباری از این لحاظ برای دانشگاه تهران قایل نیستیم بلکه همه دانشگاه ها از دید ما یکسان هستند.

 

وی همچنین درباره فیش حقوقی معاونان وزارت علوم گفت: ماجرای جنجالی فیش حقوقی که در رسانه ها منتشر شده است یک پیام دارد و آن شفافیت است و این حرکت مبارکی است تا مسئولان در خصوص حقوق خود شفاف سازی کنند تا اگر تخلفی وجود دارد حتما مطرح و رسیدگی شود.

 

هاشمی تصریح کرد: وزارت علوم بر اساس رتبه علمی همانند استاد، استادیار، دانشیار حقوق دریافت می کنند. مبنای حق مسئولیت معاونان وزیر علوم بر اساس رییس دانشگاه تهران است که 1.3 درصد حقوق رییس دانشگاه تهران را باید دریافت کنند که در دولت یازدهم 30 درصد حق مسئولیت مدیران و معاونان کاهش یافت و معاون وزارت علوم معادل رییس دانشگاه تهران حقوق دریافت می کنند که این حقوق معادل 4.5 میلیون تومان است و ما اضافه کار نداریم.

 

 

 

 

کد خبر 554684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha