حجتالاسلام و المسلمین قاسمعلی نوچمنی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، فرهنگ سازی را موجب تحکیم هر فرصتی از جمله «ماه رمضان» دانست و گفت: مهم ترین عاملِ حضور بیشتر مردم در این ماه در مسجد، ظرفیت فرهنگی و معنوی فراوان «ماه مبارک رمضان» است.
برنامه های متنوع، موجب افزایش حضور مردم در مساجد می شود
وی با اشاره به سخن حضرت محمد (ص) که فرموده اند «اگر مردم می دانستند ماه رمضان چه فضایلی دارد، از خدا تقاضا می کردند، این ماه، یک سال تداوم یابد» افزود: برگزاری برنامه های متنوع، جذاب و به روز، در اینئ ماه موجب افزایش حضور مردم در مساجد می شود.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) خاطرنشان کرد: سفره اطعام و برگزاری نماز جماعت کوتاه و آسان به ویژه نماز «مغرب و عشاء» از جمله عوامل مهم حضور و مشارکت فراوان مردم در مساجد در ماه رمضان است.
نوچمنی، اضافه کرد: دلزدگی و خستگی ناشی از برنامه های ملال آور و نمازهای طولانی، مردم به ویژه جوانان را خسته می کند. بنابراین ائمه جماعت و مسئولان فرهنگی مساجد پس از ماه رمضان نیز مقید به برگزاری برنامه های کوتاه و جذاب باشند زیرا موجب پرشمارتر شدن مساجد در تمام سال می شود.
وی نقش امام جماعت در جذب مردم را بسیار مهم خواند و ادامه داد: تعداد نمازگزاران پیش از حضور یک امام جماعت در مسجدی در شهرک قدس، 60 نفر بود اما برخورد مهربانانه و برگزاری برنامه های متنوع و جذاب، موجب افزایش تعداد نمازگزاران آن به 250 نفر شد.
امام جماعت با رفتار پیامبر گونه، به تربیت جوان های مومن همت گمارد
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) گفت: ائمه جماعات با رفتار پیامبر گونه مانند اخلاص، نیت صالح و معاشرت مدام با جوانان، علاوه بر تربیت نسل های مختلف مومنین، آن ها را آماده جهاد فرهنگی و عبادی کرده اند.
وی گفت: در حال حاضر مساجد به دلیل کمبود امکانات مادی و دوری از تجهیزات به روز مانند شبکه های اجتماعی، فضای مجازی و ... نتوانسته اند در طول سال زمینه ساز حضور مردم و جوانان در مساجد شوند.
درک روحیه جوانان، مسجد را مکانی پر جاذبه می کند
این کارشناس روانشناسی و علوم تربیتی افزود: درک روحیه و نیازهای جوانان توسط پیشکسوتان و فرهیختگان، مسجد را مکانی پر جاذبه برای جوانان می کند و به این طریق ارتباطی ناگسستنی میان آن دو شکل می گیرد.
نوچمنی خاطرنشان کرد: استقبال مردم از برنامه های پارک ها، فرهنگسراها و مراکز فرهنگی به دلیل جذابیت و شادی آفرینی آن ها است. در حالی که برخی برنامه ها و سخنرانی های مساجد، خشک و تصنعی هستند و نمی توانند قشرها و طبقات مختلف مردم را جذب کنند.
عوامل حضور حداکثری جوانان در مسجد
وی ادامه داد: درک کنجکاوی، شیطنت طلبی و روحیه پرسشگر جوان، علاوه بر ایجاد رابطه حسنه میان جوان و امام جماعت، زمینه ساز حضور حداکثری او در مسجد می شود.
وی اضافه کرد: تشویق کودکان، جوانان، دانش آموزان و دانش جویان به مناسبت های مختلف از جمله موفقیت در کنکور و امتحانات تحصیلی، عامل پیوند میان این اقشار از جامعه با مساجد است.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) گفت: برگزاری برنامه های متنوع و جذاب، کوتاه شدن مجالس انس با قرآن، ادعیه و زیارات، برخورد مودبانه، گرم و صمیمی، ایجاد فضای شاد و صمیمی در مساجد و تجهیز آن ها به فناوری های تازه، از مهم ترین عوامل گسترش فضای معنوی و پیوند «مردم و مسجد» در تمام سال است.
نظر شما