آگاهی و درک از نتایج دنیوی و اخروی ماه رمضان برای روزه‌دار ضروری است

مسئول کانون های مساجد مازندران، با بیان اهمیت و ویژگی‌های معنوی روزه‌داری در ماه مبارک رمضان تصریح کرد: نیت روزه گرفتن باید بر مبنای آگاهی و درک نتایج دنیوی و اخروی آن حاصل شود.

محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (9 مرداد) اسلام را دین استدلال و منطق روشن معرفی کرد و به خبرنگار شبستان گفت: همه احکام و دستورات دینی طبق منفعت و نیازهای ضروری انسان تبیین شده و انجام این دستورات هیچ سختی و خسرانی را متوجه انسان نمی‌کند.

 

وی با اشاره به آیات قرآنی درباره احکام روزه‌داری، خاطرنشان کرد: نزدیک شدن به تقوای الهی بزرگ‌ترین و بهترین اثر روزه در آیات ذکر شده است.

 

فوقی با بیان اینکه روزه برای افراد بیمار که دارای شرایط ویژه هستند، واجب نیست، گفت: انجام عمل روزه برای افراد غیربیمار افزون بر سلامت روح، دوری از بیماری‌ها و سلامت جسم را به همراه دارد.

 

این مسئول فرهنگی روزه گرفتن در این ماه گرم سال را بزرگ‌ترین جهاد از نظر پیامبر (ص) بیان کرد و افزود: طبق احادیث و روایات دینی روزه گرفتن در فصل تابستان موجب دوری از وسوسه‌ها، تقرب به خداوند و رسیدن به صبر و شکیبایی می‌شود.

 

وی بروز آثار تربیتی، اجتماعی و بهداشتی را از دیگر مزایای روزه‌داری در ماه مبارک رمضان برشمرد و تصریح کرد: کسانی که با نیت ویژه و برای رضای خداوند روزه می‌گیرند از برکات و فایده‌های مادی و معنوی روزه‌داری بهره‌مند می‌شوند.

 

فوقی تصریح کرد: در سال جاری تلاش می‌کنیم از ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران برای برپایی نمازهای جماعت و محافل انس با قرآن بیشتر و بهتر استفاده کنیم.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران اظهار کرد: ‌کانون های فرهنگی و هنری مساجد همیشه به عنوان کانون تحول یاد شده و در نظام اسلامی ایران، پایگاه اصلی در دین‌باوری، اخلاق مداری، تقویت معنویت و ایمان به شمار می‌روند.

وی بیان کرد: حضور آحاد مردم در کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این ایام به زیبا برگزار شدن برنامه‌های معنوی به ویژه شوکت نمازهای جماعت، محافل انس با قرآن و ختم قرآن کمک کرده است.

 

فوقی ادامه داد: طرح تلاوت نور در سطح 353 کانون استان، طرح تفسیر کوتاه در 550 مسجد، تفسیر کوتاه جزء اول 52 مسجد، محفل انس با قرآن در 35 مسجد، برگزاری مراسم شبی با قرآن، برگزاری مسابقه حفظ قرآن مجید در مقاطع سنی و تحصیلی مختلف، برگزاری مراسم احیا در لیالی قدر، برگزاری جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع)، اهدای سبد کالا به خانواده های بی بضاعت، آموزش قرائت صحیح نماز، غبارروبی مسجد در استقبال ماه مبارک رمضان از برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران است.

 

وی، اطعام دهی و مداحی، اهدای جوائز به اولین روزه داران، تهیه احادیث در خصوص ماه مبارک رمضان و نصب در مسیر حرکت عابرین، برگزاری نمایشگاه قرآن و شهدا و حجاب و عفاف، برگزاری مسابقه فرهنگی ایثار و شهادت، جلسه پرسش و پاسخ ویژه نوجوانان و جوانان پس از برگزاری نمازهای جماعت، برپایی نماز و جشن عید سعید فطر و پخش دو هزارجلد کتاب نغمه های آسمانی را از دیگر برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران اعلام کرد.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران یادآور شد: ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن است و در شب های قدر به مدت 25 دقیقه توسط ائمه جماعات کانون های فرهنگی و هنری مساجد، تفسیر قرآن در مساجد بیان می شود و امید است که این امر به عنوان یک سنت حسنه استمرار یابد و مردم هرچه بیشتر با معارف و احکام قرآنی آشنائی پیدا کنند و تفسیر قرآن در شب های قدر توسط ائمه جماعات مساجد به عنوان یکی از سیاست ها و برنامه های اساسی و اصولی کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 55518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha