خبرگزاری شبستان- رشت، کودکانی که در جنگ متولد می شوند. در جنگ رشد می کنند و در جنگ میمیرند. کودکانی که اسباب بازی هایشان چوب و سنگ و آتش است، کودکانی که از ابتدا شیره جان مقاومت را می نوشند تا بزرگ شوند، آری اینجا فلسطین است. فلسطینی که تمامی سنگ هایش اندازه مشت های گره کرده کودکان، زنان و مردان سرزمینش است. تمامی خمیازهها به اندازه خواب های کودکان، تمامی درخت ها پیوند زده با نهال زیتون و تمامی پرچم ها به رنگ ایمان...
دست های این شهر زخمی و تاول زده به دور از توپ و تانک، هر صبح و شام در کوچه و پس کوچه ها می جنگد تا مرز بودن و نبودن را مشخص کند .
دخترکان این سرزمین زیر آتش این نبرد عروس می شوند و نسل خود را حفظ می کنند...
مردمان این سرزمین خود آسمانی هستند که سالهاست اجازه نمی دهند هیچ پرچم ستاره دار شش گوشه ای با خورشید رقابت کند.
سرزمین مقدس فلسطین برای همه آنان که اهل ایمانند، قداست فراوانی دارد که قدمتش از تاریخ بجای مانده. «خلقتگاه آدم ابوالبشر- قرارگاه کشتی نوح نبی(علیهالسلام)ـ اقامتگاه ابراهیم خلیل(علیهالسلام) ـ مهد دعوت موسای کلیم(علیهالسلام)- سرزمین طور سینا- محراب مریم(علیهاالسلام) و گهواره عیسی(علیهالسلام) و معراجگاه آخرین رسول اعظم (صلیاللهعلیهوآله) ...
سرزمین قدس، سرزمین ادیان الهی، حرم انبیاء و حریم مقربان و صالحان، مصلای فرشتگان و فرشتهسیرتان، نخستین قبله، دومین مسجد پس از کعبه، سومین سرزمین بهشتی پس از مکه و مدینه، جایگاه صور اسرافیل و پایان جهان»
فلسطین، سرزمینی که در خاک و خون ایستاده است
فلسطین که در عبری آن را ارض اسرائیل می خوانند در نظر یهودیان همان ارض موعودی است که خداوند به بنی اسرائیل وعده داده است .
احساس تعلق به ارض موعود همواره الهام بخش یهودیان در طول تاریخ بود . بنا بر متون مذهبی آنان سرزمین مقدس تنها در سایه رهبری پیامبری از بنی اسرائیل و با یک حکومت کاملا دینی به دست خواهد آمد .
ادعای اسرائیل مبنی بر حق تاریخی بر فلسطین، برای اولین بار به وسیله سازمان صهیونیسم جهانی به شورای عالی نیروهای متفقین در کنفرانس صلح پاریس در سال 1919 تسلیم شد. این سازمان در یادداشتی که در تاریخ 3 فوریه 1919 به شورای عالی نیروهای متفقین در این کنفرانس داد، قبول راه حلی را پیشنهاد کرد که بدان وسیله نیروهای متفق، حاکمیت تاریخی مردم یهود را بر سرزمین فلسطین و حق آنها را برای بازسازی این کشور به عنوان وطن ملی به رسمیت بشناسند....
ادعای صهیونیستی مبنی بر حق تاریخی قوم یهود بر فلسطین کاملاً بی اساس است، زیرا پیش از بنی اسرائیل اقوام دیگری مانند کنعانیان، حتیان در حوالی شهر هبرون، عموئیان در ناحیه عمان، موآبیان در شرق بحرالمیت، ادومیان در جنوب شرقی زندگی می کردند. همزمان با ورود عبرانی ها، فلسطینیان نیز از سوی دریای اژه رسیدند و بین منطقه کارمل و صحرا ساکن شدند. کسانی که امروزه، به نام فلسطینی شناخته شده اند فقط از نسل عرب ها نیستند بلکه از نسل کنعانیان هستند که از 5000 سال پیش در آنجا زندگی می کردند. آنان همچنین از اسلاف پارسیان، یونانیان، رومیان، عرب ها، ترک ها، حتیان و مصریان هستند.
در ضمن به این نکته نیز باید اشاره کرد که برخی ادعا کرده اند فلسطینیان کنونی مهاجمانی هستند که در خلال حمله مسلمانان به فلسطین در قرن هفتم میلادی آمدند، در صورتی که این مطلب از نظر تاریخی صحت ندارد زیرا فلسطینیان جزو اولین و اصلی ترین ساکنان فلسطین هستند.
فلسطینیان امروز، فرزندان همان فلسطین و کنعانیان و سایر قبایل اولیه هستند که در این کشور ساکن شده بودند. آنها از آغاز تاریخ در این سرزمین زندگی کرده اند و بنابراین، اولین ساکنان، همین فلسطینیان (تمام اقوام ساکن فلسطین) هستند که از سحرگاه تاریخ در آنجا سکونت داشته اند.
روز قدس روز اسلام است
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(ره) پس از نامگذاری روز قدس در حمایت از مردم مظلوم فلسطین فرمودند: «روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرت ها فهماند که دیگر آنها نمیتوانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم میدانم، و روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را مجهز کنیم.» همچنین ایشان در شرح جهانی بودن این روز فرمودند: «روز قدس، جهانی است، و روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است، روز مقابله ملت هایی است که در زیر فشار ظلم آمریکا و غیر آمریکا بودند، روزی است که باید مستضعفین مجهز بشوند، در مقابل مستکبرین، و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند... روز قدس، روزی است که باید سرنوشت ملت های مستضعف معلوم شود باید ملتهای مستضعف در مقابل مستکبرین اعلان وجود بکنند، باید همانطور که ایران قیام کرد، و دماغ مستکبرین را به خاک مالید، و خواهد مالید، تمام ملت ها قیام کنند، و این جرثومههای فساد را به زبالهدان ها بریزند.» (صحیفه امام-جلد 9)
جمهوری اسلامی پرچم فلسطین را برافراشته است
آیت الله خامنه ای(مد ظله العالی)، مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی های مکرر به مناسبت روز قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین اظهار دارند: روز قدس یکی از برجستهترین یادگارهای امام عزیز ماست؛ نشانه دلبستگی انقلاب و دلبستگی ملت ما به ماجرای قدس شریف و ماجرای فلسطین است. به برکت روز قدس، این نام را ما توانستیم هر سال در دنیا زنده نگه داریم. خیلی از حکومت ها و خیلی از سیاست ها میخواستند، مایل بودند، تلاش کردند، پول خرج کردند که مسئله فلسطین فراموش شود. اگر تلاش جمهوری اسلامی نبود، اگر ایستادگی جمهوری اسلامی با تمام قوا در مقابله این سیاست خباثتآلود نبود، بعید نبود که بتوانند مسئله فلسطین را بتدریج به زاویه بکشانند؛ اصلاً فراموش کنند. الان هم خود دستگاه استکبار و خود صهیونیست های خبیث معترفند، معتقدند و ناراحتند از اینکه جمهوری اسلامی پرچم فلسطین را برافراشته است و نمیگذارد که با سازشکاریهائی که میخواهند انجام بدهند، مسئله فلسطین را از دور خارج کنند. روز قدس، روز زنده کردن این یاد و این نام است. امسال هم به توفیق الهی، به هدایت الهی، ملت عظیم ما در تهران و در همه شهرستان ها روز قدس را گرامی خواهند داشت، راهپیمائی خواهند کرد. در کشورهای دیگر هم بسیاری از مسلمانان در روز قدس از ملت ایران تبعیت میکنند.
روز قدس نشاندهنده صفبندی حق و باطل، صفبندی عدل در مقابل ظلم است. روز قدس فقط روز فلسطین نیست؛ روز امت اسلامی است. روز فریاد رسای مسلمانان علیه سرطان کشنده صهیونیزم است که به وسیله دست متجاوز اشغالگران، مداخله کنندگان، قدرتهای استکباری به جان امت اسلامی افتاده است. روز قدس یک پیام جهانی هم دارد. نشاندهنده این است که امت اسلامی اولاً زیر بار ظلم نمیرود، ولو این ظلم از پشتیبانی بزرگترین و قدرتمندترین دولت های عالم برخوردار باشد. (1388)
روز قدس، یک روزِ به معنای حقیقی کلمه، بینالمللىِ اسلامی است
روز قدس، یک روزِ به معنای حقیقی کلمه، بینالمللىِ اسلامی است؛ روزی است که ملت ایران میتواند با کمک ملت های مشتاق دیگر، که امروز خوشبختانه تعدادشان هم متعدد و زیاد شده، یک حرف حقی را فریاد کند که برای پنهان کردن آن حرف حق و خاموش کردن آن فریاد، شصت سال است که دستگاه استکبار دارد سرمایهگذاری میکند - البته حداقل شصت سال است، یعنی از زمان تشکیل دولت غاصب؛ والّا از مقدماتش شاید صد سال هم بیشتر است - شصت سال است که دارند سعی میکنند فلسطین را از نقشهی جغرافیای جهانی حذف کنند. البته تا حدود زیادی هم موفق شده بودند. انقلاب اسلامی زد توی دهن اینها. ایجاد نظام جمهوری اسلامی و اعلان روز قدس و تبدیل سفارت رژیم غاصب به سفارت فلسطین در تهران، حرکت هشدار دهنده و متوقف کننده و مهاجمی بود که در مقابل این نقشهی استکباری ایستاد. امروز خوشبختانه این حرکت، روزبهروز توسعه پیدا کرده. روز قدس پشتوانه امنیت کشور ما هم هست. این را همه آحاد مردم عزیز ما بدانند؛ هر یک نفری که روز قدس توی خیابان میآید، به سهم خود دارد به امنیت کشور و امنیت ملت و حفظ دستاوردهای انقلابش کمک میکند. روز قدس روز بزرگی است، روز مهمی است. انشاءاللَّه امسال، هم در کشور ما و هم در کشورهای اسلامی دیگر، این روز، باعظمتتر از همیشه برگزار خواهد شد. (1390)
و اکنون هر ساله در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، مسلمانان روزه دار و ملت های آزاده در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و مستضعفان عالم قبل از ادای فریضه نماز ظهر و عصر در هیبتی یکپارچه به پا می خیزند و با مشت های گره کرده و گام های ثابت به پیش می روند تا به دنیای خواب رفته استکبار بفهمانند همواره وجدان مردم جهان از مردمی که به خاطر دفاع از هویت خود می جنگند، دفاع خواهد کرد.
به امید آزادی قدس شریف/
نوشین کریمی
نظر شما