مسئولین باید بیشتر به فکر مشکلات روستاها باشند

خبرگزاری شبستان: رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی شرق مشهد با اشاره به اینکه دهیاری همان شهرداری است ولی در ابعاد کوچکتر گفت: مسئولین باید بیشتر به فکر مشکلات روستاها باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، در تقویم جمهوری اسلامی ایران مناسبت های بسیاری وجود دارد که به آنها توجهات خوبی می شود و مسئولین یا کسانی که با آن مناسبت رابطه ای دارند مورد تقدیر واقع می شوند اما دهیاران جزء آن دسته از مسئولین جهادی ای هستند که علی رغم وجود روز دهیار در تقویم و تلاشهای بسیارشان کمتر کسی به فعالیت های آنان توجه و از زحماتشان قدردارنی می کند از این رو با مهدی منصوری یک دهیار موفق و رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی شرق مشهد به گفتگو نشستیم.

 

به عنوان سوال اول بفرمایید دهیاری در توسعه روستا چه جایگاه و نقشی دارد؟ بهترین نقشی که دهیاری در یک روستا می تواند داشته باشد آبادانی و عمران است، در حقیقت دهیاری یکی از کارهای عمده جهاد را در گذشته که همان سازندگی است در مقطع کنونی بر عهده گرفته و تلاش می کند تا به بهترین نحو ممکن این وظیفه را به سرانجام مقصود برساند،البته دهیاری مجموعه کوچک شده شهرداری است ولی با وجود ۴۸ وظیفه محوله به دهیار حتی می توان دهیار را فعال تر و سخت کوش تر از یک شهردار برشمرد.

 

مشکلات عمده یک دهیار چیست؟ روستاییان مردمان بسیار خوبی هستند متاسفانه به دلیل پایین بودن سطح فرهنگ و اطلاعات عمومی در برخی از روستاها، زندگی در گذشته و به روز نبودن بعضی از افراد روستاها و این که اکثر اوقات دهیار مجبور است برای اجرای یک طرح عام المنفعه در روستا از خودیاری مردم استفاده نماید که در این بین انواع و اقسام هجمه ها، توهین ها را باید تحمل کند تا بتواند با ممارست فراوان به برخی اثبات نماید که هر نوع هزینه ای که به دهیاری پرداخت می شود طبق قانون و برای آبادانی روستا است حتی گاهی دهیار به اختلاس و انواع سوء استفاده ها متهم می شود که اینها فقط بخشی از مشکلات دهیاران است.

 

فرآیند انتخاب دهیار چگونه است؟ بعد از اینکه شوراهای اسلامی روستا توسط مردم انتخاب شدند، شورا تحقیق می کند که اگر شخص واجدالشرایطی در روستا بود آن فرد را به بخشداری معرفی می کنند و بخشداری هم بعد از تایید صلاحیت، فرد را برای تایید نهایی به استانداری ارجاع می دهند و استانداری نیز بعد از بررسی مدارک ارائه شده و اطمینان از صحت و سقم آن و گذراندن دوره های آموزشی دستور شروع به کار را برای دهیار صادر می کند.

 

در مواجهه با انتقادهای اهالی روستا چگونه برخورد می کنید؟ در مواجهه با توقعات و برخوردهای گاه زننده برخی از اهالی روستا دهیار فضای گفتمان و اطلاع رسانی را بوجود می آورد چون برخی از اعتراض ها به دلیل عدم اطلاع افراد انجام می شود، در این گونه مواقع سعی می شود با صحبت کردن موضوعات حل شود و اگر این روش جواب نداد توسط شورای ریش سفیدان و شورای محلی موضوعات حل و فصل می شود.

 

قطعا دهیاران تهدید هم می شوند، با تهدیدات چگونه برخورد می کنید؟ بله دهیاران هم تهدید می شود چون برخی از طرح ها و اقداماتی که در روستا انجام می گیرد بالطبع خوشایند عده ای حتی در مقیاس کوچک روستا نیست اما باید صبور بود و دل شجاعی داشت، نباید با یک تهدید ترسید و عرصه را خالی کرد، دهیار تا جایی که توان دارد سعی می کند حتی تهدیدات اغلب جانی را خود حل و فصل نماید اما در مواقع حاد از طریق مراجع قضایی از تهدیدات و اتفاقهای ناخوشایند جلوگیری به عمل می آورد.

 

با توجه به زحمات و مشکلات دهیاران حقوق مزایای دریافتی مناسب است؟ در مقایسه با زحمات، فعالیت ها، اقدامات و فشارهای روحی و روانی که به یک دهیار وارد می شود حقوقی که دریافت می کنیم بسیار ناچیز است و به سختی کفاف امورات زندگی را می دهد اما چون هدف و نیت دهیار رضایت خداوند و رفع مشکلات یک روستا است در حد انکان تحمل می کنیم اما سختی زیادی را همراه دارد.

 

حمایت مسئولین از دهیاران و روستاها چگونه است؟ در روستاها کارهایی در حال انجام است و در مجموع توجه به روستاها و دهیاری ها تقریبا خوب است اما با این وجود باز هم کم لطفی هایی به روستاها می شود اما مسئولین باید بیشتر به فکر روستاها باشند، عمده ترین مشکل در روستاها کمبود یا نبود آب است هم برای کشاورزی و هم برای آشامیدن که این مسئله باعث از بین رفتن کشاورزی در روستاها شده است.

 

 

 

کد خبر 555932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی کیومرثی IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    0 0
    سلام خسته نباشین خیلی مصاحبه پرباروموثری بود