به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عبدالله زاده، قائم مقام سازمان بهزیستی کشور در نشست مسئولیت اجتماعی تعاونگران کشور گفت: مسئولیت اجتماعی عموما برای شرکت های بزرگ تعریف شده و در کشورهای توسعه یافته جا افتاده است.
وی با بیان اینکه شرکت ها در کشورهای توسعه یافته برای جبران آثار و مضرات محیط زیستی و سلامت موضوع مسئولیت اجتماعی را پیگیری می کنند، افزود: از سال 92 پیگیری می کند تا دبیرخانه مسئولیت اجتماعی را در ایران راه اندازی کند.
قائم مقام بهزیستی کل کشور با بیان اینکه در جامعه سنتی قبلی خودمان مردم تقریبا به مسئولیت های اجتماعی شان عمل می کردند، خاطرنشان کرد: همه مردم اعم از هیئت امنای مساجد، اهالی بازار و کسبه در رفع مشکلات مردم نقش داشتند.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب سرمایه اجتماعی خوبی داشتیم، تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی شکل نمی گیرد مگر اینکه ابتدا سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
عبدالله زاده با بیان اینکه همه شهروندان در کاهش سرمایه اجتماعی مسئول هستند، تأکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب نتوانستیم سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه مبانی نظری تعاونی را به خوبی متوجه نشده ایم، اذعان داشت: اگر می خواهید کاری انجام دهید باید اقدامات را از پیش دبستانی و از کودکستان و از خانواده شروع کنیم و به نسل امروز بیاموزیم تا نسبت به رفتارهای همدیگر مسئول باشیم و احساس مسئولیت کنیم.
قائم مقام سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اگر نتوانیم در حوزه مسئولیت اجتماعی آموزش مناسبی ارایه دهیم نمی توانیم در این بخش به جایی برسیم.
وی با اشاره به اجرای طرح کادر و طرح کارآموزی در اوایل انقلاب خاطرنشان کرد: متاسفانه طرح های اینچنینی که منجر به مهارت افزایی نسل جوان می شود از بین رفته است.
قائم مقام سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: اصول مسئولیت اجتماعی از زمانی از بین رفت که آموزش و پرورش ما به آموزش و پرورش پولی تبدیل شد و نباید انتظار داشته باشیم نسلی که به واسطه پرداخت پول، علم می آموزد بخواهد علم و دانش خود را فی سبیل الله در اختیار دیگران قرار دهد.
عبدالله زاده با بیان اینکه باید در این رویکرد آموزشی تجدیدنظر کنیم، اظهار داشت: باید افرادی را تربیت کنیم که نسبت به جامعه تعهد داشته باشند و کار را یک ارزش بدانند.
وی با بیان اینکه با توسعه مبانی و یک کار دسته جمعی می توانیم در حوزه تعاون موفق عمل کنیم، اظهار داشت: وقتی در جامعه فقر و نیاز وجود دارد چگونه می خواهیم سهم دانش آموز را پرداخت کنیم و عدالت اجتماعی ایجاد کنیم.
عبدالله زاده با بیان اینکه اگر نتوانیم ثروت را به صورت عادلانه توزیع کنیم مسئولیت اجتماعی معنا نمی یابد، تصریح کرد: زندگی شهرنشینی و مدرن باعث شده است از هم بی خبر باشیم و سرمایه های اجتماعی کاهش یافته است.
عبدالله زاده با طرح این سوال که چقدر توانسته ایم از ظرفیت مسجد به عنوان اولین پایگاه اجتماعی جهان اسلام در رفع مشکلات مردم استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: باید با استفاده از ارزش های دینی و آموزه های اسلام سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
نظر شما