« شعر » هنر نهفته  و آئینی آرامش بخش است

خبرگزاری شبستان: عضو انجن ادبی تخصصی شعر کانون فرهنگی هنری مساجد استان البرز معتقد است، شعر یک هنر نهفته است و در میان قالب های مختلف، شعر آئینی آرامش بخش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، بیان صفت های خوب انسانی اعم از محبت، صداقت، دوستی، مودت و دیگر صفت های دیگر در زبان شعر همواره گنجانده شده است. هرچند در این میان هجویات و هزلیات نیز سعی دارند با ورود به دایره شعر، بیان احوالاتی دیگر از احساس های انسانی، اعم از نفرت، خشونت، سیاست و ... داشته باشند، با این وصف آنچه ماندگار است، زبان خوش شعر است.

 

به واقع پذیرش دیوان حافظ در کنار کلام الله مجید در خانه های ایرانی چه بسا همین جایگاه خاص شعر متناسب با روحیات والای انسانی است.

 

قریب چند دهه از سال های دفاع مقدس می گذرد و در این مجال وادی شعر با شاخه ای دیگر از ادبیات رو به رو بوده است، که از آن به عنوان شعر آئینی یاد می شود.

 

کلام موزون و آهنگین شعر، همواره شاعر دوستان خوش قریحه را به مناسبت های مختلف در قالب انجمن های ادبی شعر گردهم آورده است و به این تناسب در نوع خود توانسته است، استعدادهای نهفته نوجوانان و جوانان بسیاری را در زمینه شعر و شاعری احیاء نماید.

 

محمد طاهری، معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز طی گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری در خصوص انجمن های ادبی در سطح استان البرز گفت: در حال حاضر بالغ بر 30 انجمن شعر و ادب در سطح استان فعال هستند، که تنها 10 انجمن تا به امروز به ثبت رسیده اند.

 

این مسئول در خصوص دیگر فعالیت های انجمن های شعر و ادب نیز اظهار کرد: فعالیت انجمن های ادبی مختص شعر نیست، بلکه دوره های داستان نویسی، نقد کتاب، آموزش اصول شعر و خوانش حرفه ای نیز از دیگر برنامه های این انجمن ها است.

 

طاهری با نظر بر این مهم که پیوستگی و مداومت دوره های شعر یکی از مهمترین مباحثی است، که در رشد و پویایی استعداد شاعران جوان استان می تواند اثرگذار باشد، توضیح داد: یکی از ایرادهایی که به بعضی انجمن های شعر وارد است، عدم پیوستگی و مداومت در برگزاری نشست ها است.

 

از دیگر انجمن های ادبی شعر به صورت تخصصی در استان البرز فعالیت دارد، کانون تخصصی شعر مسجد علی بن ابیطالب (علیه السلام) در شهرستان فردیس است، که با پذیرش شعرای شهرستان فردیس و برگزاری سلسله نشست های پیوسته در جذب و جلب نظر جوانان تا به امروز موفق عمل کرده است.

 

 

مرتضی رامندی، شاعر خوش قریحه کشورمان که صاحب امتیاز تقدیرنامه های کشوری و بین المللی است، مدیر انجمن تخصصی شعر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز است.

 

انجمن شعر و ترانه اسوه، نام این کانون تخصصی است، که هر هفته در کتابخانه شهرک وحدت محفل ادبی برای شاعران و شعر دوستان تشکیل جلسه می دهد و این پیوستگی به ویژه در ایام اوقات فراغت زمینه حضور همه نوع قشر از محصل و دانشجو و طلبه را زمینه ساز شده است.

 

 

امّا دیگر ویژگی ممتاز این کانون تخصصی را می توان تبیین شعر آئینی خواند که در این زمینه شاعران توانمندی که حرفی در این زمینه برای گفتن دارند به ظهور رسانده است و امتیازهایی را برای آنان همچون حضور در جشنواره ها و کسب مقام را برای آنان به ارمغان آورده است.

 

به گفته رامندی، سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری کرج و کتابخانه شهرک وحدت این فضا را به رایگان در اختیار این انجمن قرار داده اند و این مطلب جای بسی قدردانی و تشکر دارد.

 

هم اکنون بالغ بر 120 شاعر نوجوان و جوان در این دوره ها به خصوص در ایام اوقات فراغت حضور می یابند و از این محفل شعر استفاده می کنند.

 

به مناسبت روز قلم، با یکی از این شاعران جوان انجمن تخصصی شعر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز به گفتگو می نشینیم.

 

سوده میرزایی، دانشجوی رشته حقوق یکی از ترانه سراهای موفق کشورمان است، که به تازگی در جشنواره خوارزمی نیز حضور بهم رسانده است.

 

 

میرزایی در خصوص شعر معتقد است: شعر ، هنر نهفته است ، هنری که در درون خود صفات درونی و ممتاز انسان را بیان می کند.

 

عضو انجمن کانون فرهنگی هنری تخصصی شعر استان البرز در ادامه با قرائت شعری در حمد و رثای امیرالمومنین (علیه السلام) گفت: شعر آئینی گاهی بیش از هر قالب شعری برایم آرام بخش بوده است، این آرامش و روح ایمانی که در شعر آئینی همواره ایجاد انگیزه برای بیان شعرم است.

 

کد خبر 556442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha