برنامه های مساجد غیر از ماه مبارک رمضان هم زنده و پویا باشد

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس و پژوهشگر در حوزه دین، احیای نماز صبح را راهکاری مناسب برای رونق مساجد برشمرد و گفت: برنامه های مساجد غیر از ماه مبارک رمضان هم زنده و پویا باشد.

حجت الاسلام محمد صادق کفیل، کارشناس و پژوهشگر در حوزه مسجد در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: یکی از راهکارهای رونق مساجد، احیای نماز صبح  در مساجد است، اگر امامان جماعت و خادمین درب مساجد را در ماه مبارک رمضان، ساعات بیشتری باز گذاشتند و تلاش کردند، حضور مردم را در مساجد پر رنگ کنند، بعد از  ماه مبارک رمضان در این زمینه تلاش داشته باشند.

 

وی افزود: افرادی که در نماز صبح مساجد حضور بیشتری دارند، افرادی پویاتر و سرزنده تر هستند و به نظرم باید تلاش کنیم  به احیای این فریضه در مساجد اهتمام ویژه داشته باشیم. باید به این سمت حرکت کنیم که مساجدی که به صورت شبانه روزی دربشان بر روی مردم باز باشد، در کشور ما زیاد شود.

 

 این کارشناس و  پژوهشگر در حوزه دین بر لزوم برقراری ارتباط و انس میان امام مسجد و  مامومین تاکید کرد و گفت: یکی از برکات ماه مبارک رمضان این بود که حلقه های قرآنی، سخنرانی و حضور نوجوانان وجوانان در مساجد بسیار بود، سعی کنیم برنامه های مساجد غیر از ماه مبارک رمضان هم زنده و پویا باشد و کم نشود.

 

کفیل ادامه داد: با نگاه به شیوه نبی خاتم(ص) و اهل بیت(ع) می بینیم که آن بزرگواران اهتمام ویژه ای به جایگاه اقامه نماز در مساجد داشتند، ما هم باید در جامعه این گونه فرهنگسازی کنیم که حتما برای اقامه نماز در مسجد حضور داشته باشیم مگر بنا به ضرورت.

 

وی خاطر نشان کرد: یکی از محوری ترین پاسخ دهنده ها به نیازهای روحی انسان ها، خانه های خدا هستند، بعد از خانواده، مسجد بستر آرامش، جایگاه امنیت، پیشرفت، رشد و تغییر هستند. زیرا که کودکانی که در مسجد رشد یافته اند، زمینه های رشدشان بهتر فراهم می شود.

توجه به جایگاه مسجد زمینه ساز جذب بیشتر به مسجد

این کارشناس و پژوهشگر در حوزه دین با بیان اینکه برای جذب جامعه به مسجد باید جایگاه مسجد به خوبی تعریف شود، گفت: در روایات اسلامی آمده است، کسی که به مسجد رفت و آمد دارد هشت فایده به آن می رسد. همچنین در روایات آمده است کسی که به مسجد وارد می شود، زوارالله است و خداوند به او خوش آمد، می گوید و خدمت می کند. در واقع کسی که لیاقت پیدا می کند به مسجد برود، خوش آمدگوی او خدا است.

 

روزمان را با مسجد آغاز کنیم

کفیل اظهار کرد: امام مسجد، پیشوای جماعت است از این رو وقتی وارد مسجد می شود تا زمانی که خارج می شود و یا در زمانی که در مسجد است، باید مسجد را پایگاه و پاتوق جوانان کنند وحضور پر نشاط همگان را در مسجد فراهم کند.

 

 وی گفت: مسجد از گذشته تاکنون همواره پایگاه عبادت و سیاست بوده است، بنابراین از این ظرفیت نباید غافل بود، اینکه انسان روزش را از مسجد آغاز کند و حضور هفتگی و خانوادگی در مسجد داشته باشد، زمینه انس هر چه بیشتر انسان با  مسجد می شود.

کد خبر 556680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha