به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور عصر امروز(15 تیر) در نشست مشترک کمیته راهبردی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور که با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی در کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: حساست دولت نسبت به موضوع گرد و غبار موجب شد که امروز همراه با هیئتی به استان کرمانشاه سفر کنیم که مردم آگاه باشند دولت در این راستا همراه مردم است و در راستای بهبود این شرایط تلاش می کند.
وی ادامه داد: دولت با جدیدت تمام موضوع گرد و غبار را پیگیری می کند و باید گفت که گرد و خاک یه موضوع فرابخشی است و دستگاه هایی مانند وزارت خارجه، وزارت کشور، سازمان هواشناسی و محیط زیست با آن درگیر بود و در این بین نقش وزارت کشور و وزارت بهداشت نیز کلیدی است.
به گفته رئیس سازمان محیط زیست کشور، تلاش همه این دستگاه این است که موضوع گرد و غبار در بخش منطقه ای و بین المللی پیگیری شود و متأسفانه در سال های اخیر شدت وقوع حوادث ناشی از طوفان گرد و غبار افزایش پیدا کرده است.
ابتکار خاطرنشان کرد: کانون های ایجاد گرد و غبار در کشورهای همسایه از جمله عربستان و عراق به دلایلی مانند خشکسالی، گرمایش زمین، تغییر کاربری اراضی، سدسازی های انجام شده در داخل کشور ترکیه افزایش یافته و این امر موجب تغییرات اساسی در وضعیت منطقه و همچنین افزایش طوفان ها و وقوع گرد و غبار شده است.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: بررسی موضوع گرد و غبار در سطح بین المللی نیز انجام شده و سازمان ملل در این راستا برنامه های خوبی دارد در سطح دوجانبه و مذاکره با کشور عراق نیز تذکرات لازم داده شده و هم چنان ادامه دارد و در سال 92 طی سفر به بغداد و کربلا برنامه ریزی برای کاشت نهال در مناطق مستعد در کربلا صورت گرفت، اما به دلیل وقوع اتفافات رخ داده به نتیجه ای نرسیدیم.
وی با بیان اینکه معاون اول رئیس جمهور در سفر اخیر خود به عراق در این راستا مذاکراتی را داشتند، افزود: بخشی از کانون ریزگردها که غرب کشور را تحت تأثیر قرار می دهد در تصرف محل درگیری داعش است و طبق مذاکرات انجام شده با عراق چنانچه این شرایط برطرف شود برای حل مسئله چاره ای اندیشیده خواهد شد و امیدواریم بتوانیم در بصره و جنوب عراق نیز در مقابله با این پدیده اقدام خوبی انجام دهیم.
این مسئول یادآور شد: استفاده از راهکارهایی در راستای مقابله با ریزگردها در هنگام برگزاری مراسم اربعین نیز می تواند چاره ساز باشد و همچنین دولت در راستای برطرف کردن این معضل مصوبه اصلاح و تقویت مقابله با ریزگردها را در دستور کار خود قرار داده که طی هفته آینده ابلاغ می شود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به محورهای مصوبه جدید دولت در مقابله با گرد و غبار، گفت: مستندسازی وقایع گرد و غبار با همکاری وزارت خارجه، مقابله با کانون های ریزگردها، ارائه تسهیلات ارزان قیمت در راستای عایق کردن اماکن عمومی، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی از سوی وزارت بهداشت از جمله این موارد است.
ابتکار، توسعه فضای سبز و جنگل کاری را از دیگر اقدامات دولت در راستای مبارزه با گرد و غبار عنوان کرد و افزود: دولت در مورد حفاظت از جنگل ها عملکرد موفقی داشته و طبق یک تفاهم نامه چهارجانبه 18 مانور مقابله با آتش سوزی طی سال گذشته در کشور برگزار شد که موجب شد 40 درصد آتش سوزی ها در سطح جنگل ها کاهش یابد و امسال نیز در این راستا برگزاری 14 مانور پیش بینی شده است.
این مسئول همچنین در این نشست به چند سوال خبرنگاران پاسخ داد و اظهار کرد: در حال حاضر در 14 نقطه کشور 42 دستگاه بالگرد قرار داده شده که در اسرع وقت و در زمان وقوع آتش سوزی وارد میدان شوند و در کوتاه ترین زمان اطفای حریق صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: در حال حاضر شدت و میزان گرد و غبار در کشور افزایش یافته و 18 استان با این پدیده درگیر هستند و در حال حاضر در کشور عراق هشت میلیون کانون گرد و غبار و در داخل کشور 2.8 میلیون کانون وجود دارد که سیاست دولت مقابله با کانون های جدید است.
به گفته وی، وضعیت آلایندگی ها در همه جای کشور وجود دارد و تهران سالهاست که با این وضعیت روبه رو بوده و از طرفی نباید مسئله ریزگردها را منطقه ای کرد، چرا که وقوع این پدیده در نقاط مختلف کشور بحران های زیستی را ایجاد کرده و دولت نیز در این راستا برای برطرف کردن مسئله ریزگردها عزم جدی دارد.
نظر شما