علی محمد چهارمحالی، سرپرست اداره میراث فرهنگی شوشتر، با بیان این مطلب به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: شهرستان شوشتر علی رغم دارا بودن آثار و بناهای مختلف تاریخی در درون بافت خود در برخی روستاها دارای آثاری شاخص و ارزشمندی نیز است.
وی افزود: بنا بر دلایل نظامی و سیاسی و اهمیتی که روستای درخزینه این شهرستان به دلیل قرار گیری در مجاورت رودخانه حیاتی گرگر داراست و از دیرباز نام این منطقه را در دست نوشته های جهانگردان و نمایندگان برخی کشورهای استعماری نظیر انگلستان به وفور می توان مشاهده کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر، عنوان کرد: جابجایی تاسیسات کمپانی های نفتی از خلیج فارس به این نقطه و از این منطقه به نقاطی نظیر مسجد سلیمان در تصاویر تاریخی قابل مشاهده است.
وی خاطر نشان کرد: در این میان اهمیت کنترل منطقه و جلوگیری از تجاوزات مهاجمین باعث شد که در دوره قاجاریه در این روستا توسط مرحوم حسین خان افشار که بزرگان این طایفه و منطقه بود قلعه ای به نام وی ساخت شود.
چهارمحالی، با بیان اینکه این قلعه از فضاها و حیاط های متعددی تشکیل شده و به مانند خانه های شوشتر دارای تزئینات زیبای خوون چینی و گچبری است، ابراز کرد: اهم اقدامات در حال انجام عبارتند از حفاظت و مرمت اتاق های ضلع شمالی و غربی قلعه و همچنین آواربرداری و سبک سازی طاق ها است.
وی بیان کرد: به واسطه اهمیت و ارزش های تاریخی و فنی این قلعه ارزشمند، سازمان میراث فرهنگی در سال 1393 اقدام به ثبت این بنا در فهرست آثار ملی ایران نمود و بلافاصله پس از آن یک دوره اقداماتی حفاظتی و مرمتی در این بنا انجام شد که از ابتدای تیر 1395 مجددا روند عملیات نگهداری، حفاظت و مرمت این اثر تاریخی و نظامی آغاز شده است.
نظر شما