خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اوراق بهادار یک ابزار مالی قابل داد و ستد و مثلی (عوض دار) ای است که دارای ارزش مالی میباشد. اوراق بهادار به طور کلی به صورت زیر دستهبندی میشوند:
اوراق بدهی مانند سند بدهی بانک، اوراق قرضه و سهام قرضه
اوراق حقوق صاحبان سهام مانند سهام عادی و ...
ابزارهای مشتقه مثل، قرار دادهای آتی، اختیار معامله، پایاپای
بنابراین گزارش، شرکت یا بنگاهی که اوراق بهادار منتشر میکند، «منتشر کننده» نامیده میشود. ساختار قوانین کشورها واجد شرایط بودن یک اوراق بهادار را تعیین میکنند. اوراق بهادار، میتوانند به صورت گواهی صادر شوند و یا به طور عام تر بدون گواهی باشند و تنها در مدخلی الکترونیکی ثبت شده باشند. گواهیها میتوانند در وجه حامل باشند، به این معنا که حمل کننده آن صاحب حقوق ورقه بهادار است و یا با نام باشند که در این صورت تنها شخصی که اوراق به نام اوست صاحب حقوق است. اوراق بهادار شامل سهام شرکتها یا صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، اوراق قرضه منتشره شده توسط شرکتها و یا واسطههای دولتی، سهام با اختیار معامله و یا هرنوع اختیار معامله دیگر، واحدهای شراکت محدود و انواع مختلقی از ابزارهای رسمی سرمایهگذاری است که قابل معامله و تعویض باشند.
این گزارش می افزاید: بورس اوراق بهادار تهران در بهمنماه سال 1346 بر پايه قانون مصوب ارديبهشتماه 1345 تأسيس شد. دوران فعاليت بورس اوراق بهادار را ميتوان به چهار دوره تقسيم کرد: دوره نخست (1357-1346)، دوره دوم (1367-1358)، دوره سوم (1383-1368) و دوره چهارم (از 1384 تاکنون). در سال 1384، نماگرهاي مختلف فعاليت بورس اوراق بهادار در ادامه روند حرکتي نيمه دوم سال 1383، همچنان تحت تأثير رويدادهاي مختلف داخلي و خارجي و افزايش بيرويه شاخصها در سالهاي قبل، از روندي کاهشي برخوردار بودند و اين روند، به جز دوره کوتاهي در آذرماه تا پايان سال قابل ملاحظه بود. به هرحال از آذرماه سال 1384، سياستها و تلاش دولت و سازمان بورس باعث کند شدن سرعت روند کاهشي معيارهاي فعاليت بورس شد. درحاليکه شاخص کل در پايان سال 1384 به 9.459 واحد رسيده بود، طي سال 1385 از مرز 10.000 واحد عبور کرد و در نهايت در پايان سال مذکور 9.821 واحد را تجربه کرد. همچنين کاهش چشمگير معاملات سهام در سال 1384، با توجه به اقدامات مؤثر فوقالذکر در سال 1385 به تعادل نسبي رسيد، به نحوي که ارزش معاملات سهام و حق تقدم در سال 1384 در حدود 56.529 ميليارد ريال و در سال 1385 معادل 55.645 ميليارد ريال ارزيابي شد. تعداد شرکتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار از 422 شرکت در پايان سال 1383 به 435 شرکت در پايان سال 1385 افزايش يافت.
بنابراین گزارش، در راستای توسعه فعالیت های بورس اوراق بهادار؛ کره جنوبی برای فروش اوراق بهادار ایران در بورس این کشور آمادگی خود را اعلام کرده است. ایرنا در این زمینه به نقل از محمد فطانت، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نوشته است: "سرمایه گذاران خارجی برای خرید اوراق، تمایل به استفاده از گزارش های موسسه های رتبه بندی معتبر دارند. بورس کره جنوبی برای فروش اوراق بهادار ایران با اولویت صکوک دولتی در این کشور اعلام آمادگی کرده است. انتشار این اوراق در کره و سایرکشورها، بر اساس ارزیابی مبیزان ریسک و رتبه بندی خواهد بود. در صورتی که شرکت ها ریسک پایین تری داشته باشند می توانند با هزینه کمتری، تامین سرمایه انجام دهند."
نظر شما