به گزارش خبرنگار شبستان ،سعید قاضیمغربی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در نشست خبری رییس جهاد دانشگاهی که صبح امروز در ساختمان جهاد دانشگاهی برگزار شد درباره اهداف این معاونت گفت: گسترش روحیه استعدادهای جوانان برای رسیدن به خودکفایی در کشور، گسترش طرحهای تحقیقاتی کاربردی در کشور و کامل کردن حلقه علم و فناوری از اهداف و فعالیتهای معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از سال 59 فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: در بخش تحقیقات و پژوهش 43 واحد جهاد دانشگاهی در کشور مستقر هستند و در تمام دانشگاههای دولتی نیز جهاد دانشگاهی فعالیت میکنند.
قاضی مغربی با بیان اینکه حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی شامل 3 پژوهشگاه، 15 پژوهشکده، 2 پارک علم و فناوری،10 مرکز رشد، بیش از 120 گروه تخصصی و بیش از 120 مرکز خدمات تخصصی است، گفت: ی هزار و600 نفر عضو هیئت علمی در این نهاد فعالیت میکنند.
وی درباره حوزه فعالیتهای پژوهشی جهاد دانشگاهی عنوان کرد: : حوزه فعالیتهای پژوهشی جهاد دانشگاهی شامل حوزههای فنی مهندسی، پزشکی، کشاورزی، علوم پایه و علوم انسانی است و فعالیتهای این مرکز عمدتاً در دانشگاهها با هدف جذب استعدادهای بالقوه جوانان دانشجو و دانشآموخته متمرکز شده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه تاکنون بیش از 7 هزار طرح کاربردی و صنعتی توسط این معاونت ارائه شده است، اضافه کرد: نخستین فرستنده موج متوسط MW ساخته شده است. فرستنده یک مگابایت دشت قزوین را فقط 2 شرکت دیگر در دنیا دارند و ما در این زمینه در جهان سوم هستیم .
وی ادامه داد: تمام پوشش رادیویی MW کشور توسط سیستمهای فرستنده MW جهاد دانشگاهی تأمین شده است.
قاضی مغربی ادامه داد: 2 سال قبل فرستنده یک کیلو بایت FM توسط جهاد دانشگاهی به صدا و سیما تحویل داده شده است و امسال نیز فرستنده 2 کیلوبایت در رنج FM مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. ضمن اینکه بر روی این فرستنده بنا بر نیاز سازمان صدا و سیما RDS نصب شده است.
وی درباره مشخصات RDS نیز عنوان کرد: نصب RDS این امکان را فراهم میکند که علاوه بر ارسال صوت، تکست نیز ارسال شود. ضمن اینکه پیامهایی میتواند به صورت محلی ارسال شود. همچنین میتوان با این سیستم به صورت اتوماتیک در تمام مساجد کشور یک اذان با صدای مشخص در زمانی مشخص پخش کرد.
قاضی مغربی با بیان اینکه در آینده نزدیک پوشش FM نیز بومی میشود، گفت: امسال 5 کیلوبایت FM را نیز برای نخستین بار به صورت بومی ارائه میدهیم. در این فرستنده مهندسی معکوس صورت نپذیرفته و دانش به صورت کامل در اختیار ما است.
وی به پروژه ملی دیگری که فاز نخست آن در حال اتمام است اشاره کرد و یاد آورشد : این پروژه ملی مهر ماه امسال به بهرهبرداری میرسد. وی گفت: فاز نخست ساخت دکل حفاری نفت به اتمام رسیده است و تا مهرماه به بهرهبرداری میرسد.
وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از تجهیزات نفتی ما از خارج از کشور تأمین میشود و چند صباحی است وزارت نفت بر روی ساخت تجهیزات داخلی متمرکز شده است و جهاد موفق شده قرارداد سه دکل حفاری را منعقد کند. این دکلها به خوبی فازهای مختلف را طی کردهاند و تا آخر سال سه دکل حفاری تحویل داده میشود.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی ادامه داد: در فاز اول با حمایت وزارت نفت بحث ساخت 30 دکل حفاری در داخل کشور مطرح شد که در هر دکل 2 هزار نفر را مشغول به کار میشوند و این اشتغالزایی بسیار خوبی دارد ضمن اینکه از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری میکند.
وی با اشاره به ساخت نیروگاه هیبریدی عنوان کرد:نخستین نیروگاه هیبریدی بادی خورشیدی با حمایت وزارت نفت در خارک نصب شده است. این نیروگاه توانایی آن را دارد که با بادهای با سرعت بسیار پایین نیز امکان بهرهوری داشته باشد.
دورههای تخصصی آموزش رسانه با هماهنگی وزارت ارشاد برگزار می شود
در ادامه محمدحسین ایمانی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در نشستی خبری با بیان اینکه بخش آموزش جهاد دانشگاهی از لحاظ ارتباط با مردم یکی از بخشهای عمده و اساسی است، گفت: این معاونت در 4 حوزه آموزشهای تخصصی، فوق تخصصی، کوتاه مدت و علمی کاربردی فعالیت میکند.
وی افزود: : در بخش آموزشهای تخصصی 700 دوره آموزشی تعریف شده است و 450 هزار نفر در این دورهها در 130 مرکز آموزش دیدهاند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در دورههای آموزشی، جهاد دانشگاهی سعی دارد که از تجربیات سایر کشورها بهرهمند شود، عنوان کرد: در دورههای تخصصی نیز با دانشگاههای کشورهای دیگر ارتباط داریم مچنین در حیطه آموزشهای تخصصی افراد بومی مناطق نفتخیز مذاکراتی با وزارت نفت آغاز کردهایم. ضمن اینکه در زمینه مصرف بهینه انرژی نیز بستههای آموزشی برای وزارت نیرو در حال تهیه است.
ایمانی با بیان اینکه 37 هزار نفر در بیش از 40 مرکز تحت پوشش آموزشهای علمی کاربردی جهاد دانشگاهی هستند، اضافه کرد: قرار است جهاد دانشگاهی تحصیلات تکمیلی فناوری محور را پیشنهاد دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 20 هزار دانشجو در بخش آموزشهای عالی در دانشگاه علم و فرهنگ و 8 مؤسسه آموزش عالی وابسته به جهاد دانشگاهی در کشور در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا مشغول هستند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی به راهاندازی 40 دوره دکترای پژوهش محور اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت علوم و بهداشت خواستار راهاندازی 40 دوره دکترای پژوهش محور توسط جهاد دانشگاهی شده است که در این دورهها حداکثر 3 دانشجو برای هر رشته پذیرش میشوند.
وی عنوان کرد:همچنین در سال جاری با 10 دانشگاه و مؤسسه بینالمللی ارتباط دوسویه خواهیم داشت، و در سال 90 دومین نمایشگاه بینالمللی آموزشهای ایران را برگزار میکنیم.
ایمانی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به هیچ وجه موازی کاری ندارد خاطر نشان کرد: ما طرح نهضت توانمندسازی علمی و عملی دانشجویان را در جهاد دانشگاهی داریم. ضمن اینکه با همکاری مرکز اشتغال جهاد دانشگاهی و معاونت پژوهشی فراخوانی را برای دریافت اطلاعات از دانشجویان ارائه کردهایم تا بر اساس آن مشخص شود که به صورت مجازی و حضوری نیاز به ارائه چه تخصصهایی داریم.
وی گفت: دورههای تخصصی آموزش رسانه با هماهنگی وزارت ارشاد در بخشهای مدیریت رسانهای تخصصی، خبرنگاری تخصصی و تحلیل محتوا را در دستور کار داریم.
سند راهبردی جهاد دانشگاهی هفته آینده رونمایی میشود
در ادامه این نشست خبری علیرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز به ارایه سخنانی پردات و تصریح کرد: سند راهبردی جهاد دانشگاهی هفته آینده همزمان با سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی رونمایی میشود.
وی عنوان کرد: سند راهبردی جهاد دانشگاهی در کارهای فرهنگی با توجه به استراتژی جهاد دانشگاهی و اسناد بالادستی تهیه شده است که این سند در سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی یعنی 16 مرداد رونمایی میشود.
پایان پیام/
نظر شما