بیش از ۱۲ هزار نفر معلول تحت پوشش حوزه توانبخشی استان سمنان هستند

خبرگزاری شبستان:مدیرکل بهزیستی استان سمنان تعداد معلولین تحت پوشش حوزه توانبخشی در این استان را ۱۲ هزارو۶۱۰ نفر معلول ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ علیرضا ایزدپور امروز(21 تیر) درنشست خبری خود با اعلام این مطلب گفت: در حال حاضر دو هزارو 911 نفر تعداد مستمری بگیران معلول استان سمنان می باشد.

 

وی با بیان اینکه تعداد معلولان cbr دو هزارو 307 نفر دراستان سمنان است افزود: تعداد معلولان ضایعه نخاعی دریافت کننده حق پرستاری 220 نفر،معلولان دریافت کننده کمک هزینه درمان یک هزارو300 نفر،معلولان دریافت کننده مناسب سازی خودرو ومنزل وپلاک ویژه 400 نفر است.

 

ایزدپور تعداد مراکز تحت پوشش حوزه توانبخشی را 29 مرکز ذکر کردوادامه داد: تعداد معلولان تحت پوشش این مراکز یک هزارو717 نفر است.

 

 مدیرکل بهزیستی استان سمنان تعداد دانش آموزان معلول تحت پوشش را 804 نفر اعلام کردو گفت: 177 دانشجوی معلول نیز تحت پوشش هستند.

 

وي تصريح کرد: استان سمنان داراي 797 معلول بينايي، 2 هزار و 591 معلول ذهني، يک هزار و 398 معلول شنوايي، يک هزار و 93 معلول در حوزه اعصاب و روان، سه هزار و 95 معلول جسمي حرکتي، 2 هزار و 500 سالمند و يک هزار و 154 افراد چند معلوليتي است.

 

ايزدپور افزود: در استان سمنان 9 انجمن فعال و 9 اتاق هنر در پنج شهرستان استان سمنان براي افراد معلول فعاليت دارد.

 

 وی با تاکید بر اینکه تیم بهزیستی جدای از معلولان نیست، تصریح کرد: در فراهم آوردن بستر مناسب برای حضور معلولان در جامعه تمام تلاشمان را به کار گرفته ایم.

 

توانمندسازی معلولان در ابعاد مختلف امری ضروری است

ایزدپور توانمندسازی معلولان در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... را ضروری برشمرد و گفت: ما در بهزیستی به عنوان اصلی ترین متولی پیگیری امور معلولان زمانی به موفقیت دست پیدا می کنیم که تمام دستگاه های اجرایی و مسئولان ذیربط، دست در دست هم، با اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، زمینه های حضور فعال آنان را در جامعه فراهم آورند.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به لزوم اجرای قانون استخدام سه درصد معلولان در بخش دیگری از صحبتهایش افزود: ایجاد پارک و سالن ورزشی ویژه معلولان کاری پسندیده است اما این وظیفه ما است که تمام اماکن تفریحی، ورزشی، خیابانها، ادارات و سازمانها را برای سهولت رفت و آمد معلولان مناسب سازی کرده و در راستای ادغام جامعه معلولان در کنار دیگر آحاد جامعه گام برداریم.

 

وی با اشاره به اجرای طرح مناسب سازی برای معلولان دراستان سمنان اظهارداشت: مناسب سازی اماکن ومعابر عمومی و همچنین استاندارد سازی عبور و مرور معلولان و جانبازان به ادارات و سازمان های دولتی بسیار مهم است.

 

ایزدپور يادآور شد: سال 94، استان سمنان در مناسب سازي فضاي دستگاه‌هاي اجرايي با 49 درصد مناسب سازي، در رده يازدهم کشوري قرار گرفته بود و استان يزد با 59 درصد در رده اول قرار دارد.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان خواستار توجه ويژه به قشر معلولين و سالمندان شد و افزود: بايد مبلمان شهري در تمام نقاط شهر براي حضور معلولان در جامعه مناسب سازي شده باشد و تمام بوستان‌ها، استخرها، مدارس و دانشگاه‌ها براي حضور اين افراد تجهيز شده باشند.

 

وي اظهار کرد: در ابتدا معلولان براي ورود به جامعه از نظر زيستي، جسمي، اجتماعي و رواني با آموزش‌هاي توان‌بخشي آماده ورود مي‌شوند، و جامعه نيز بايد توان‌بخشي شود و آماده حضور معلولان باشد.

 

فرهنگ سازي نگهداري سالمندان در درون خانواده‌ها  از سياست‌هاي اصلي بهزيستي است

ایزدپور با تاکید بر اینکه باید در سایه تعامل با دستگاههای اجرایی این طرح در استان اجرا شود، اظهار کرد: مناسب‌سازی امری تخصصی و دارای شاخص‌ها و استانداردهای خاص خودش است و تمام سازمان‌ها و افراد باید در ساخت اماکن اداری و مسکونی به آن توجه کنند.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان فرهنگ سازي در زمينه نگهداري سالمندان در درون خانواده‌ها  رايکي از سياست‌هاي اصلي بهزيستي عنوان کرد و افزود: سالمندان بهتر است در کنار خانواده‌هاي خود باشند و در مواقع بسيار ضروري به خانه سالمندان ارجاع شوند.

 

وي تصريح کرد: براي مراقبت از سالمندان در صورت نياز، کمک هزينه به خانواده‌ها داده مي‌شود و مراکز روزانه نگهداري از سالمندان نيز پذيراي سالمنداني است که فرزندان آنها در طول روز مشغله کاري دارند.

 

ایزدپور با بیان اینکه مراکز شبانه روزي سالمندان، آخرين راهبرد براي نگهداري از سالمندان از نگاه بهزيستي است ادامه داد:  در سمنان، گرمسار و شاهرود هر کدام يک مرکز و در دامغان دو مرکز شبانه روزي سالمندان وجود دارد.

 

مديرکل بهزيستي استان سمنان با بيان اينکه يارانه پرداختي براي نگهداري افراد معلول و سالمند در مرکز شبانه روزي کم است، تصريح کرد: اين يارانه از سه ميليون ريال تا سقف هفت ميليون ريال است که جواب گوي نيازهاي اين افراد نيست.

 

وي تصريح کرد: علاوه بر اين مبلغي در حدود سه ميليون ريال از خانواده براي مراقبت و نگهداري اين افراد درخواست مي‌شود اما خانواده‌ها در اين زمينه مشارکتي ندارند.

 

وي افزود: اگر مبلغ يارانه پرداختي به 12 ميليون ريال افزايش پيدا کند بسياري از مشکلات حل خواهد شد.

 

ایزدپور همچنین از فعالیت خط تلفن 123 وخدمات سیار اورژانس اجتماعی خبردادو افزود: یک هزارو855 مورد تماس و733 مورد خدمات سیار توسط این اورژانس ارائه داده شده است.

 

مديرکل بهزيستي استان سمنان با بیان اینکه در مرکز مداخله بحران 196 مورد پذیرش و695 نفر خدمت گرفته اند افزود:این مرکز درخصوص ساماندهی افراد آسیب دیده ودر معرض آسیب خدمات ارائه می دهد.

 

 

کد خبر 557602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha