به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از فوربیس ایران دومین دارنده منابع گازی جهان و چهارمین دارنده منابع نفتی جهان به شمار می رود به همین جهت فعالیت در عرصه انرژی این کشور می تواند برای بسیاری کمپانی های بین المللی سود آور باشد. در حالی که تحریم های بین المللی اقتصاد ایران را با مشکلات جدی رو به رو کرده بود اکنون و در فضای پسا تحریم امیدهای وجود دارد تا جمهوری اسلامی بتواند با جذب سرمایه های خارجی جایگاه خود را ارتقا داده و حتی در میان کشورهای عضو اوپک نیز موقعیت بهتری برای خود دست و پا کند.
اکنون ایران قصد دارد بعد از عربستان سعودی به دومین تولید کننده بزرگ انرژی منطقه مبدل شود مساله که تنها با جذب سرمایه های خارجی 100 میلیارد دلاری امکان پذیر است تا این کشور بتواند سامانه های انرژی خود را نوسازی و به روز رسانی کند.
قرار داد های انرژی یکی از مهم ترین بخش های اقتصاد انرژی ایران محسوب می شوند به طوری که باید توجه داشت قرار دادهای بیع متقابل که از سال 1990 تا 2000 در صنایع انرژی ایران جا افتاده بود اکنون برای طرف های خارجی جذاب نبوده و آنها حاضر نیستند بر این اساس با ایران کارکنند.
باید توجه داشت که در سال 2011 و 2012 عملا تمامی حاضران در بازار انرژی ایران موقعیت خود را رها کردند و در این بازار نماندند ولی اکنون با توجه به رفع تحریم ها فرصت مناسبی برای بازگشت آنها به بازار ایران محیا شده است که این کشور باید بتواند با قرارداد های جدید سرمایه گذاران را برای حضور در این بازار متقاعد کند.
قراردادهای که 20 تا 25 سال عمر آنها خواهد بود و ثبات سیاسی یکی از لازمه های حضور شرکت های خارجی است. فضای بین المللی هم در خصوص خاورمیانه چندان با ثبات نیست به همین جهت شاید باید به دنبال قراردادهای کوتاه مدت تر بود.
نظر شما