خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران، در صدد خرید 80 فروند جت مسافربری میتسوبیشی، توافق هسته ای و احتیاط تهران در آبراهه خلیج فارس، برقراری خط پروازی جدید بین ایران و هند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
مقام آمریکایی اظهارات عراقچی درباره خرید آب سنگین از ایران را تأیید کرد
یک سخنگوی وزارت انرژی آمریکا بامداد سهشنبه تکمیل معامله خریداری 32 تن آب سنگین ایران به ارزش 8.6 میلیون دلار بین تهران و واشنگتن را تأیید کرد.
سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، دوشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفت که آمریکا هزینه مربوط به خریداری 32 تن آب سنگین از ایران را پرداخت کرده است.
یک سخنگوی وزارت انرژی آمریکا بامداد سهشنبه به رسانه واشنگتن فریبیکن گفت: «من میتوانم گزارشها مبنی بر تکمیل خریداری 32 تن آب سنگین از ایران توسط برنامه ایزوتوپ وزارت انرژی را تأیید کنم.»
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال اردیبهشتماه سال جاری گزارش داد که دولت اوباما در راستای تضمین اجرای توافق هستهای با ایران (برجام)، قصد دارد 32 تن آب سنگین از ایران خریداری کند.
این اقدام برای کمک به کاهش ذخایر آب سنگین ایران مطابق تعهدات این کشور تحت برجام صورت گرفت.
بر اساس توافق هستهای ایران و 1+5، ایران متعهد شده است که ذخایر آب سنگین خود را طی سالهای اولیه در سطح کمتر از 130 تن نگهداری کند و در سالهای بعد نیز اجازه ندهد این ذخایر به بیش از 90 تن برسد.
مقامات آمریکایی میگویند که ایران برای یافتن مشتری جهت فروش ذخایر آب سنگینش دچار مشکل شده و این خطر وجود دارد که ذخایر آب سنگین این کشور به بیش از سطح تعیین شده در توافق افزایش یابد.
آمریکا امیدوار است که خرید این ذخایر از ایران به دیگر کشورها برای خرید آب سنگین از ایران اطمینان بخشد.
سه طرح ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا به رأی گذاشته میشود
قانونگذاران آمریکایی در آستانه فرا رسیدن سالروز امضای توافق هستهای ایران و گروه 1+5 سه طرح ضدایرانی را در روزهای آینده در مجلس نمایندگان به رأی خواهد گذاشت.
«کوین مککارتی»، رهبر جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا گفته که این سه طرح را قبل از 14 جولای، به صمن علنی برای رأیگیری خواهد آورد.
روزنامه واشنگتنپست نوشته انتظار میرود این طرحها، با حمایت جمهوریخواهان، تصویب شوند.
طرح اصلی، خواستار وضع تحریمهای جدید علیه ایران به بهانههای آزمایش موشکی، حقوق بشر و تروریسم است.
طرح دوم که اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان حامی اصلی ان است خواستار قطع دسترسی ایران به دلارهای آمریکا در مبادلات خارجی و نظام مالی این کشور است.
سومین طرح نیز شرکتهای دولتی آمریکا را از انجام هر گونه معامله برای خرید آب سنگین ایران منع میکند.
نامه بیش از 75 سیاستمدار و دیپلمات به اوباما برای بهبود روابط با ایران
گروهی از سیاستمداران، دیپلماتها، مقامات نظامی و دانشگاهی در نامهای به باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا خواستار روابط نزدیکتر با جمهوری اسلامی ایران شدهاند.
پایگاه خبری «پالیتیکو»، بامداد سهشنبه گزارش داد بیش از 75 شخصیت نفر در آستانه فرا رسیدن سالگرد توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5، این نامه را امضا کردهاند.
کارل لوین، برنت جانستون و نانسی کاسبام، سناتورهای اسبق آمریکایی و لی هامیلیتون، عضو اسبق مجلس نمایندگان جزء امضاکنندگان هستند.
«مریل مکپیک»، رئیس اسبق ستاد مشترک نیروی هوایی ارتش آمریکا و «لئون کوپر» و «بارتون ریچر»، هم آن را امضا کردهاند.
در بخشی از نامه آمده است: «آمریکا بایستی سیاستهایی اتخاذ کند که ضمن افزایش شانس همکاری با ایران، درگیریها و تأثیر اقدامات ایران در منطقه را کاهش دهد.»
امضاکنندگان همچنین تصریح کردهاند: «اذعان داریم که فرصتها برای آزمودن تمایل ایران برای همکاری مستقیم با آمریکا به دلیل ابهامهای سیاسی موجود در هر دو کشور در سال آینده، محدود خواهد بود، اما هدف بلندمدت دولت آمریکا بایستی تعامل باشد.»
نگارندگان به علاوه طرحی سه مادهای مشخص کردهاند که به اعتقاد آنها «ساختاری نهادینهشده» برای ارتباط مستمر بین آمریکا و ایران فراهم آورد.
ایجاد ظرفیت ارتباط اضطراری بین دولتهای دو کشور برای جلوگیری از سوءتفاهمات و تشدید تنشها و ایجاد یک کانال دو جانبه بین وزارت خزانهداری آمریکا و بانک مرکزی ایران، جزء پیشنهادات مطرحشده هستند.
در این نامه، درخواست از سر گیری روابط دیپلماتیک مطرح نشده اما از اوباما خواسته شده با ایجاد یک کانال دیپلماتیک در سطح معاونت، زمینههای اعمال نفوذ بر ایران بدون نیاز به ارتباط شخصی وزرای شخصی دو کشور فراهم شود.
رویترز: قایقهای سپاه کشتی حامل ژنرال ارشد آمریکایی را رصد کردند
خبرگزاری رویترز بامداد سهشنبه مدعی شده پنج قایق نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یک فروند ناو جنگی آمریکا را در تنگه هرمز رصد کردهاند.
طبق این گزارش، پنج قایق سپاه در فاصله 500 متری این کشتی جنگی که حامل یک ژنرال ارشد آمریکایی بود حضور یافتند.
«ژوزف ووتل»، ژنرال ارتش آمریکا که مسئولیت نظارت بر تمامی نیروهای آمریکا در خاورمیانه را بر عهده دارد، اقدام قایقهای سپاه را امن دانسته اما گفته این حادثه از آن جهت که مستلزم تصمیمگیری در زمان اندکی درباره احتمال خطرآفرین بودن قایقهای سپاه است، منشأ نگرانی است.
قایقهای ایرانی به ادعای رویترز، شامل چهار قایق تندرو و یک کشتی گشتی با موشک هدایتشونده بودهاند.
«ووتل»، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، روی عرشه کشتی «یواساس نیواورلئان» گفت: «همانطور که در اینجا در فضایی نسبتاً فشرده دیدهاید، احتمال زیادی برای خطاهای محاسباتی وجود داد.»
به نوشته رویترز، بعد از نزدیک شدن یکی از چهار قایق تندرو به «نیواورلئان»، یک فروند کشتی «یواساس استوت» آمریکایی موتورش را خاموش کرد و عبور کشتیهای جنگی آمریکایی را دنبال کرد.
مقامهای آمریکایی تأکید کردهاند که رخدادهای اینچنینی جزء موارد تعاملات حرفهای دستهبندی میشوند که در 90 درصد از حدود 250 مورد عبور و مرور سالانه کشتیهای نیروی دریایی آمریکا از تنگه هرمز به وقوع میپیوندند. نیروی دریایی آمریکا ادعا کرده که حدود 10 درصد از این مراودات نیز «غیرامن»، «نامعمول» و «غیرحرفهای» قلمداد میشوند.
«ووتل»در بخش دیگری از سخنانش درباره ایران ادعاها را تکرار کرد و گفت: «توافق هستهای یکی از تهدیدهای مهم را حل کرده اما فعالیتهای دیگر آنها تغییر نکرده است.
واشنگتن: سیامک نمازی باید فوراً آزاد شود
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب به صدور کیفرخواست «سیامک نمازی» تبعه ایرانی-آمریکایی بازداشت شده در ایران، واکنش نشان داد.
کربی گفت: «کماکان اعتقاد داریم که وی ناعادلانه بازداشت شده و کیفرخواستی نامشخص علیه وی تنظیم شده؛ وی و دیگر آمریکاییها بازداشت شده در ایران باید فوراً آزاد شوند.»
سیامک نمازی به دلیل ارتباط با عوامل ضدامنیتی داخلی در ایران بازداشت شد و آنگونه که دادستان عمومی تهران امروز اعلام کرد، پروندهاش از دادسرای تهران برای بررسی و صدور رأی نهایی به دادگاه رفته است.
محور دیگر گفتههای امشب سخنگو، برنامه سفر جان کری بود.
جان کربی گفت که «جان کری» در یکی از مقاصد 5گانه سفر اروپایی خود، با «فدریکا موگرینی» دیدار و گفتوگو میکند.
جان کری است بناست به پاریس، مسکو، لوکزامبورگ، لندن و بروکسل سفر کند.
ایران، در صدد خرید 80 فروند جت مسافربری میتسوبیشی
ایران در صدد خرید جتهای مسافربری ساخت شرکت «میتسوبیشی» برآمده است.
به نوشته وبگاه خبری ژاپنی «نیکی» شرکت هواپیماسازی میتسوبیشی ژاپن در گفتوگو با ایران جهت تجهیز این کشور با جتهای مسافربری تحت توسعه خود است.
بر اساس این گزارش، شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی بررسی بازار ایران را سپتامبر گذشته و چهار ماه قبل از رفع تحریمهای آمریکا از ایران آغاز کرد. این شرکت ژاپنی تماس با شرکتهای «ایران ایر» و «آسمان» و نیز مقامهای بخش هوایی این کشور را آغاز کرده است..
شرکت میتسوبیشی و ناوگان هوایی ایران در حال رایزنی پیرامون خرید هواپیماهای مسافربری ساخت این شرکت با سفارش در نمایشگاه هوایی «فارن بورو» که دوشنبه در حومه لندن شروع به کار کرده است، هستند. شرکت هوایی ایران ایر در پی ارزیابی جهت خرید 80 فروند از جتهای هفتاد صندلی میتسوبیشی و استفاده از آنها برای مسیرهای داخلی است.
شرکتهای هواپیمایی «ابرائر» برزیل و «بمباردیه» کانادا نیز در حال بازاریابی برای فروش محصولات خود در ایران هستند. این در حالی است که شرکت هواپیمایی «ایرباس» فرانسه جهت فروش 118 هواپیمای مسافربری به ایران به توافق رسیده است.
شرکت «بوئینگ» آمریکا نیز با ایران به توافق رسیده است هرچند که کنگره آمریکا در مسیر اجرای این قرارداد کار شکنی مینماید.
مهر:
عادی سازی روابط ترکیه و اسرائیل ائتلافی ضمنی علیه ایران است
در روزهای اخیر شاهد عقب نشینی هایی در مواضع رهبران حزب حاکم ترکیه در قبال روسیه و رژیم اسرائیل بوده ایم بطوریکه کوتاه آمدن آنکارا از شروط قبلی خود برای عادی سازی روابط منجر به امضای توافق عادی سازی روابط با مسکو و تل آویو شد.
در خصوص میزان جدی بودن این توافقات با وجود اختلاف دیدگاه های طرفین و تاثیرات احتمالی این توافقات بر تحولات منطقه به ویژه سوریه نظرات مختلفی از سوی کارشناسان ارائه می شود.
دکتر «نورای مرت» استاد علوم سیاسی دانشگاه استانبول ترکیه در خصوص تاثیر این توافق بر تحولات منطقه و سیاست خارجی ترکیه به خبرنگار مهر گفت: به نظر می رسد که ترکیه طی توافقات جدیدی با تل آویو و مسکو در سیاست خارجی خود تغییر به وجود آورده است، اما اگر بخواهیم بگویم که این تغییرات نشانه هایی از اعتدال در سیاست حزب عدالت و توسعه خواهد بود دچار اشتباه خواهیم شد.
نورای مرت در بیان اینکه چرا توافقات اخیر منجر به اتخاذ سیاست میانه روی از سوی ترکیه در منطقه نخواهد شد تصریح کرد: اولا این توافق ها بین طرف های میانه رو، صلح طلب و دموکراتیک صورت نگرفته است و در حال حاضر برخی از این طرف های توافق دارای حکومت های اقتدارگرا هستند که به ندرت همدیگر را برای اتخاذ سیاست های میانه روانه تشویق می کنند. علاوه بر این نمی توان گفت که این توافقات حتی از منظر اقتصادی و پراگماتیسم سیاسی هم قابل توجیه باشند که نهایتا منجر به میانه روی شوند.
استاد دانشگاه استانبول درباره دورنمای توافق آنکارا با تل آویو گفت: توافق بین اسرائیل و ترکیه بر اساس محاسبات مبهمی صورت گرفته است که از آن به عنوان ائتلافی علیه ایران نام برده می شود. عربستان و اسرائیل که منافعشان بعد از توافق هسته ای آمریکا با ایران با هم گره خورده است مدتی است که به گفته برخی کارشناسان مثل «دشمنان عزیز» با هم رفتار می کنند.
وی با رد احتمال تاثیرگذاری مثبت توافق اخیر بین تل آویو و انکارا بر روی صلح و ثبات منطقه گفت: به نظر می رسد که کشورهای حاشیه خلیج فارس، عربستان، ترکیه و اسرائیل درباره سیاست «دشمن عزیز» به نوعی توافق رسیده اند به همین دلیل هم از چنین ائتلافی نمی توان انتظار صلح برای منطقه را داشت و بر عکس این توافق ممکن است حتی موجب تشدید سیاست های طایفه گرایانه در منطقه شود.
مرت همچنین درباره تاثیر مثبت توافق اخیر بر روابط ترکیه و رژیم اسرائیل گفت: همچنین توافق اسرائیل و ترکیه کمکی به نرم تر شدن تعصبات دو طرف نخواهد کرد زیرا که طرف ترک این توافق را ناشی از «ضرورت» می داند و هیچگونه نشانه ای از تغییر در دیدگاه های آنها در قبال اسرائیل دیده نمی شود و حتی برخی در ترکیه درباره توافق با یهودیان هشدار داده اند. لذا این توافق حتی بدتر از یک ازدواج اجباری مصلحتی است زیرا نه تنها در این میان عشقی وجود ندارد بلکه به جای آن تنفر هم وجود دارد.
تحلیلگر مسائل منطقه درباره توافق آنکارا و مسکو نیز تصریح کرد: در خصوص توافق با روسیه هم باید بگویم که هنوز جزئیات شرایط این توافق مبهم و نامشخص است. دو کشور در خصوص بسیاری از موضوعات از جمله در مورد سوریه اختلاف نظر دارند. روسیه از روز اول تحولات سوریه در کنار دولت سوریه ایستاده در حالیکه ترکیه به هر طریق ممکنی از مخالفان دولت سوریه حمایت کرده است و هنوز نشانه ای از تغییر استراتژی ترکیه در سوریه و پذیرش شکست سیاست هایش در سوریه دیده نشده است.
وی در ادامه افزود: همچنین ترکیه همواره از جنبش های اسلامگرای افراطی در داخل روسیه که تهدید عمده داخلی برای مسکو محسوب می شوند حمایت کرده است بطوریکه روسیه علت مداخله نظامی خود در سوریه را تامین امنیت خود اعلام کرد زیرا بسیاری از شهروندان این کشور در سوریه به گروه های افراطی پیوسته اند.
مرت در پایان یادآوز شد: من نمی دانم که آیا حاکمان ترکیه تصمیم گرفته اند که سیاست هایشان در قبال نظام سوریه و بطور کلی در قبال سوریه را تغییر دهند یا خیر. علاوه بر این برای ترکیه بسیار سخت است تا حمایت های خود از گروه های افراطی جهادی در روسیه از قبیل چچن ها در سوریه و دیگر جاها را متوقف کند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
رویترز: اعزام قایق های تندرو سپاه برای نظارت بر ناو جنگی آمریکا/ توافق هسته ای و احتیاط تهران در آبراهه خلیج فارس
روز دوشنبه سپاه پاسداران ایران 5 قایق را برای نظارت بر ناو جنگی امریکا عازم تنگه هرمز کرد. قایقهای سپاه پاسداران در فاصله 450 متری این ناو جنگی اقدام به گشت زنی کردند.
بر این اساس، این ناو جنگی حامل یکی از ژنرالهای ارشد آمریکا بوده است. از 5 قایق اعزامی سپاه، 4 قایق تندرو بود. همچنین 3 قایق مجهز به تسلیحات نظامی به همراه یک کشتی گشتی مجهز به موشکهای رهگیر در این عملیات حضور داشتند.
ژوزف ووتل، فرمانده نظارت بر نیروهای آمریکا در خاورمیانه در این باره اعلام کرد: نزدیک شدن قایقهای ایرانی بدون مخاطره و امن بود اما این امر یادآور این نکته است که نیروهای آمریکایی چقدر زمان کمی برای تصمیم گیری در برابر خطرات ممکن قایق های سپاه پاسداران دارند.
مقامهای آمریکایی تأکید کردهاند رخدادهای اینچنینی جزو موارد تعاملات حرفهای دستهبندی میشوند که در 90 درصد از حدود 250 مورد عبور و مرور سالانه کشتیهای نیروی دریایی آمریکا از تنگه هرمز به وقوع میپیوندند. با این وجود، نیروی دریایی آمریکا ادعا کرده که حدود 10 درصد از این مراودات نیز «غیرامن»، «نامعمول» و «غیرحرفهای» قلمداد میشوند.
«ووتل»در بخش دیگری از سخنان خود ادعاهای واهی درباره ایران مطرح کرد و گفت: «توافق هستهای ایران با غرب یکی از تهدیدهای مهم را حل کرد اما فعالیتهای دیگر تهران تغییر نکرد.
کریم سجاد پور، تحلیلگر کارنج اندومنت برای صلح جهانی در این باره به رویترز گفت: پس از توافق هسته ای، هیچ نشانه ای از تغییر در دیدگاه سپاه پاسداران درباره تهدید بودن آمریکا مشاهده نمی شود.
با این وجود، نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد از سال 2012 به بیش از 11 شناور حامل پرچم ایران در خلیج فارس کمک کرده است.
واشینگتن پست: اگر ترامپ توافق هسته ای را پاره کند چه می شود؟
واشینگتن پست در شماره امروز خود می نویسد «دونالد ترامپ،» نامزد تندور حزب جمهور خواهان آمریکا با «فاجعه بار» خواندن توافق هسته ای با ایران ادعا کرده که توافق کنونی را پاره خواهد کرد و در مذاکراتی سخت گیرانه تر، از ایران امتیازات بیشتری خواهد گرفت.
این سخنان به گوش ایران هم رسیده و آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در وب سایت رسمی خود نوشت اگر آمریکا «این توافق را پاره کند، ایران هم آن را به آتش خواهد کشید.»
اما آیا ترامپ راست می گوید؟ آیا کسی می تواند به میل خود از میز مذاکره کنار بکشد و ایران را مجبور کند مفاد مورد نظر آمریکا را بپذیرد؟ نکند ترامپ ایران را تشویق می کند مخفیانه بمب اتمی بسازد و ایران فکر نمی کند هیچ کدام از دولت های آمریکایی بتواند در خصوص مفاد قرارداد، چانه زنی کند-و به این ترتیب هیچ قرارداد جدیدی امکان انعقاد نداشته باشد؟
کشورهایی مانند ایران توافق می کنند که برنامه هسته ای خود را معلق یا متوقف کنند به شرطی که مخالفانی مانند آمریکا، از خصومت خود کم کنند، مشوق هایی ارائه کنند و هر دو طرف دعوا، عملا برنده هستند.
در ازای توافق هسته ای، تحریم های هسته ای علیه تهران لغو شد. از بابت کاهش خصومت آمریکا، امنیت بیشتر شد و احتمال حمله به تاسیسات، از بین رفت و مبالغی که صرف هزینه های هسته ای می شد، خرج امور دیگر می شود.
در عین حال، آمریکا هم از تغییر در موازنه قدرت نظامی که ایران اتمی ایجاد می کرد، در امان است. توقف برنامه هسته ای ایران برای آمریکا خوب است: مخالفان کشورهای مسلح به سلاح اتمی، در بحران های نظامی بیشتری درگیر می شوند و ایران برای نیل به این هدف، زرادخانه اتمی بزرگی درست می کرد. در واقع، این توافق، با هزینه بسیار کمی برای واشینگتن منعقد شد: اولا کاهش تحریم ها و آزادسازی دارایی های ایرانیان.
به علاوه، کشورهایی مانند ایران در شرایط خاص، بیشتر موافقند با توافق های بلند مدت کنار بیایند. شاید کشورهای بالقوه هسته ای، در ابتدا وسوسه شوند که سود کوتاه مدت را دریافت کنند و در عین حال، مخفیانه به تولید سلاح هسته ای مشغول باشند. بعد هم که چرخه تولیدشان تمام شد، هم از مزایا استفاده کرده اند و هم باید به رسمیت شناخته شوند.
در واقع، اگر چنین توافقی مبنای درستی داشته باشد، هزینه های پایبندی به آن، از نقضش بسیار بیشتر است. زیرا ادامه برنامه قبلی، ارزش ریسک ندارد. اما این در صورتی درست خواهد بود که مشوق های آینده، برای کشور توافق کننده وجود داشته باشد. اگر قرار باشد توافق ها قطع شود، تحریم ها برگردد و به ضرر آن کشور تمام شود، صرفه ای هم در کار نخواهد بود.
به همین دلیل آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در نامه سرگشاده اکتبر 2015 به حسن روحانی، رئیس جمهوری پیام داد «تحریم های جدید به هر بهانه ای که باشد، در حکم نقض توافق خواهد بود» و ایران برنامه هسته ای خود را از سر خواهد گرفت.
برای همین است که تهدید ترامپ به پاره کردن توافق هسته ای و اجرای دوباره مذاکرات، شمشیر دولبه است. تصور کنید ایران به این نتیجه برسد که اکنون یا آینده ای دور و نزدیک، مجبور است دوباره سر میز مذاکره برگردد. آن وقت برای ساختن سلاح اتمی، دلیل بسیار خوبی خواهد داشت-تا بتواند در موقع لزوم، با دست پر به مذاکرات برود. آن وقت است که مزایای پایبندی به توافق، به ضررهایش نمی ارزد. و اگر ایران چنین کاری کند، همه از آن آسیب می بینند. تصور کنید ایران در آن صورت چه معادلاتی را در خاورمیانه بر هم خواهد ریخت. جالب این جاست که سیاستمداران آمریکا در اجرای هدف خود برای توقف ایران اتمی، دقیقا از همین جانب شکست خواهند خورد.
ایرنا:
برقراری خط پروازی جدید بین ایران و هند
شرکت هوایی 'گو ایر هند'اعلام کرد این شرکت برای نخستین بار پروازهای بین المللی را به مقصد 14 کشور ازجمله ایران راه اندازی می کند.
شرکت هوایی 'گو ایر هند' که چهارمین شرکت خصوصی بزرگ این کشور است برای راه اندازی پروازهای خارجی به کشور هایی مانند ایران، کویت، ازبکستان، قزاقستان، آذربایجان و ترکیه ،چین ،تایلند، مالدیو ،عربستان سعودی ،ویتنام ،عمان ،قطر و امارات از دولت درخواست مجوز کرده است .
این شرکت هوایی امیدوار است تا اوایل سال آینده پرواز های خود را به 14 کشور آغاز کند.
مجوز پرواز خارجی از سوی دولت هند دو بار در سال در فصل های تابستان و زمستان صادر می شود.
مدیر اجرایی این شرکت هوایی گفت: درخواست پرواز به کشور های خارجی برای فصل تابستان سال 2017 به وزارت حمل و نقل هوایی هند داده شده است .
شرکت هوایی 'گو ایر' امیدوار است وزارت حمل ونقل هند هرچه زودتر برای برنامه ریزی برای انجام این سفرها و تخصیص بودجه مورد نظر به این شرکت پاسخ مثبت دهد.
شرکت های اسپایس جت، ایندیگو، گو ایر و ایر آسیا ایندیا از جمله شرکت های هندی که به ارائه پروازهای ارزان معروف هستند.
از بین این شرکت ها فقط 'اسپایس جت' و 'ایندیگو ' پروازهای بین المللی به مقصد کشورهای حوزه خلیج فارس، جنوب شرق آسیا و کشور های سارک انجام می دهند.
شرکت هوایی 'گو ایر' 8.1 درصد از بازار هوایی هند را در اختیار دارد. این شرکت در سال 2005 پرواز های داخلی خود را آغاز کرده است.
نظر شما