به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، بهاره رحمانی ظهر امروز(23 تیر) در دومین نشست ستاد فرهنگی اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی که در سالن جلسات اداره کل بهزیستی قزوین برگزار شد، با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی بیان کرد: برجسته ترین ویژگی این اورژانس، تخصصی بودن، به موقع و در دسترس بودن ارائه خدمات به جامعه هدف و آسیب دیدگان اجتماعی است.
وی افزود: با توجه به اینکه رسیدگی به آسیب های اجتماعی باید در اسرع وقت و به صورت تخصصی انجام شود از این رو اورژانس اجتماعی با هدف کنترل و کاهش آسیب ها وارد عمل می شود.
معاون اجتماعی بهزیستی استان قزوین خاطر نشان کرد: گروه های هدفی که می توانند از خدمات اورژانس اجتماعی استفاده کنند شامل کودکان آزار دیده، زنان آزار دیده، دختران و پسران فراری از منزل، افرادی که اقدام به خودکشی کرده اند و یا قصد خودکشی دارند، زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی، سالمندان و معلولان آزار دیده، زوجین متقاضی طلاق و کودکان کار و خیابان هستند.
وی تصریح کرد: برنامه اوژانس اجتماعی 4 فعالیت مرکز مداخلات در بحران فردی خانوادگی، خط تلفن اورژانس، تیم سیار و پایگاه خدمات اجتماعی را پوشش می دهد.
رحمانی با اشاره به زمان آغاز به کار این مرکز در قزوین گفت: مرکز اورژانس اجتماعی شهر قزوین سال 87 همزمان با سراسر کشور با 25 کارشناس و در شهرستان بوئین زهرا و تاکستان در سال 89 در مجموع با 10 کارشناس متخصص و چهار خودرور سیار شروع به فعالیت کرد.
وی ادامه داد: مرکز مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی به مراکزی اطلاق می شود که با هدف ارائه خدمات تخصصی و فوری لازم به افراد در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده به منظور جلوگیری از انحراف یا انحراف مجدد آنها فعالیت می کند.
این مسئول عنوان کرد: سال گذشته تعداد پذیرش زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده در مراکز مداخله در بحران، 417 نفر بوده است و تعداد تماس های مرتبط با خط تلفن اورژانس اجتماعی 123 نیز یک هزار و 307 مورد بوده که بیشتر آنها نیازمند مشاوره و راهنمایی بودند و پس از آن، موارد کودک آزاری بوده است.
وی تصریح کرد: کودک آزاری انواع مختلفی دارد که شامل آزار جسمی، جسمی، روانی و غفلت است که در این موارد پس از انجام بررسی های لازم با توجه به شرایط خانواده فرد آزار دیده، مشاوره های لازم برای رفع مشکل انجام می شود و در نهایت حتی ممکن است این کودکان وارد مراکز شبانه روزی بهزیستی شوند.
رحمانی خاطر نشان کرد: بیشتر آزارهای کودکان توسط پدران صورت گرفته و مهم ترین علل کودک آزاری در 56 مورد از کودک آزاری حادی که سال گذشته گزارش شد، مربوط به موضوع اعتیاد والدین بود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در موارد حاد کودک آزاری ردپای اعتیاد و استفاده از مواد مخدر وجود دارد از این رو انجام اقدامات پیشگیرانه در این زمینه و به ویژه اعتیاد به مواد شیمیایی و روان گردان ها ضروت دارد.
نظر شما