اکران‌های مردمی عمار همراه با رشد کیفی آثار ارزشمند است

خبرگزاری شبستان: جمعی از دست‌اندرکاران و اعضای دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار با روح الله کاظم‌زاده، نویسنده و کارگردان مستند «بانو» که مدتی پیش به علت بیماری بستری شده بود، دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جشنواره عمار، جمعی از دست‌اندرکاران و اعضای دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار با روح الله کاظم‌زاده، نویسنده و کارگردان مستند «بانو» که مدتی پیش به علت بیماری بستری شده بود،  دیدار و گفت‌وگو کردند.

کاظم‌زاده در این دیدار با تشکر از حضور اعضای دبیرخانه عمار گفت: من برعکس بیشتر افرادی که در زمینه فیلمسازی مشغول هستند، مسیری متفاوت را رفتم و در کنار فعالیتهای هنری، با حضور در بخشهای مختلف، بیش از 10 سال سابقه مدیریتی دارم.

کاظم‌زاده که مشاور فرهنگی- هنری مدیرعامل مرکز همایش‌های برج میلاد است، ادامه داد: در کنار فعالیتهای مدیریتی به علائق خود هم پرداخته‌ام به طوری که در دوره‌ای در حوزه شعر فعال بودم ولی به دلیل شرایطم بخصوص بیماری، نتوانستم زیاد ادامه بدهم.

وی افزود: علاقه من به فیلمسازی در ابتدا بیشتر جنبه یادگیری داشت و در این سالها فعالیت در بخشهای مختلف فیلمسازی را تجربه کردم تا بفهمم در چه قسمتی می‌توانم موفق باشم.

کاظم‌زاده خاطرنشان کرد: من به اشتباه برای تحصیل، علوم سیاسی را انتخاب کردم چراکه نویسندگی و کارگردانی علاقه اصلی من در فیلمسازی است و مستند «بانو» هم اولین تجربه من در این حوزه بود.

وی درباره چگونگی ساخت این مستند گفت: حدود دو سال پیش وقتی در برنامه «ماه عسل»، حسن خوش‌نظر را به عنوان جانباز همراه با همسرش دعوت کرده بودند، بخاطر بزرگی شخصیت همسر این جانباز، همان زمان، نیت کردم که برای این «بانو» کاری کنم چون جانباز با وجود همه کوتاهی‌هایی که می‌شود دیده می‌شد ولی همسر جانباز که برخی از آنها 30 سال پرستاری می‌کنند، دیده نمی‌شوند.

کاظم‌زاده با اشاره به فیلم سینمایی «دلبری» که درباره همسران جانباز است، اظهار داشت: همسران جانباز، بانوان سروقامتی هستند که تا بحال کسی نتوانسته بزرگی آنها را نشان دهد و گرچه دغدغه اصلی‌ام برای ادای دِینم، اثر سینمایی بود ولی به علت سختی ساخت اثر درباره چنین شخصیتی، ین مستند را ساختم.

وی با اشاره به شناختش از بانو مجتهده اصفهانی گفت: می‌دانستم که واژه «بانو» به خانم‌هایی می‌گویند که شخصیت بزرگی دارند، به همین دلیل هم اسم مستند را «بانو» گذاشتیم، دختری که از 13 سالگی در حالی که حتی او را دادگاه می‌برند با اختیار خودش همسر یک فرد موجی می‌شود و الان بیش از 30 سال است که پرستاری وی(عمو حسن) را می‌کند.

این فیلمساز با اشاره به پخش این اثر در شهرهای مختلف کشور تصریح کرد: معتقدم جوانان بویژه دختران، حتما باید این مستند را ببیند تا زندگی عاشقانه واقعی را از این «بانو» و همسر جانباز یاد بگیرند.

وی درباره اتفاقاتی که حین تولید این اثر افتاده است، گفت: در صحنه‌های بسیاری از اثر، خودم و عوامل کار، تحت تاثیر قرار گرفته بودیم به خصوص در سکانس آخر که همه عوامل به هم ریخته بودند که به نظر خودم بهترین بخش مستند است و حتی یکی از منتقدان هم به من گفت که تحت تاثیر اثر گریه کرده است.

کاظم زاده ادامه داد: بعد از تولید این مستند ارتباط ما با خانواده این «بانو» ادامه پیدا کرد و به غیر از آن در خیریه‌ای این همسر جانباز برای حمایت از خانواده‌های نیازمند تشکیل داده است، همکاری می‌کنیم.

کاظم‌زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر، چهار مستند را در دستور کار دارم که از شهریور ماه سال جاری تولید دو مستند را آغاز می‌کنم و علاوه بر آن، ترجمه کودکانه حدیث کساء را هم به عنوان اولویت اصلی‌ام در حال اجرا دارم.

این فیلمساز درباره اذان معروفی که گفته و به نام‌های مختلفی هم منتشر شده است، گفت: همانند اتفاقات و تاثیری که مستند داشته است، این اذان هم تاثیرات خوبی داشته است و حتی توانسته است افرادی را جذب کند که در ظاهر شباهتی به افراد مذهبی ندارند.

وی ادامه داد: چند بار از صدا و سیما برای گفتن این اذان دعوت شدم، ولی بعد از سه- چهار باری که رفتم گفتم اگر اذان را پخش رسمی می‌کنید حضور داشته باشم، البته می‌دانم که چنین اتفاقی نمی‌افتد و این اذان بیشتر در فضای مجازی دیده شده است.

کاظم زاده با اشاره به برخی تقلیدهایی که از این اذان می‌شود، افزود: به برکت این اذاندعاهای بسیاری برای من می‌کنند و معتقدم اینها باعث بهبود بیماری‌ام شده است چراکه این اذان را هدیه‌ای از طرف خدا می‌دانم که خودش هم حمایت می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برادر شهیدش که که قائم مقام اطلاعات- عملیات لشگر ثارالله کرمان بود، اظهار داشت: به خاطر اینکه در زمان شهادتش، بچه بودم خاطرات زیادی از وی ندارم ولی ظاهرا به تازگی مستندی درباره ایشان تولید شده است که هنوز پخش نشده است.

کاظم زاده با بیان اینکه برادر شهیدم در طول زندگی، پشتیبانم بوده است، ادامه داد: خودم قصد دارم مستندی متفاوت درباره برادرم تولید کنم که در صورت فراهم بودن شرایط، تولید آن را از شهریور شروع می‌کنم.

این فیلمساز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فداکاری‌های مدافعان حرم گفت: مدافعان حرم و شهدایی که در گوشه گوشه شهرهای مختلف دفن هستند، مأمن آرامش ما هستند ولی برای پرداختن درست به دلاوری‌های این افراد، حتما باید مایه‌های دراماتیک وجود داشته باشد تا فیلمی که به زبان تصویر گفته ‌می‌شود، بتواند اثر گذار باشد.

وی در بخش‌های پایانی سخنانش درباره جشنواره عمار بیان کرد: عمار باید همراه با گسترش اکران‌های مردمی خودش که ارزشمند هستند، به سمتی پیش رود که تولیدات و آثاری که ارائه می‌شوند، باکیفیت‌تر و قوی‌تر باشند.

کاظم‌زاده در همین باره ادامه داد: مسئولان جشنواره عمار باید کمک کنند تا افرادی مثل هادی محمدیان و محسن اسلام زاده که از افتخارات عمار هستند، بهتر و بیشتر دیده شوند و رشد کنند.

این فیلمساز در پایان درباره وضعیت بیماری خودش گفت: از دو سال پیش درگیر این بیماری شدم اما از اسفند سال گذشته متوجه این موضوع شدم ولی در حال حاضر وضعیت خوبی دارم.

کد خبر 558295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha