به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمد بیدشکی، معاون فرهنگی ستادبازسازی عتبات عالیات استان، امروز(27 تیر)در حاشیه حضور دانش آموز فرمانده واحد پیشگام دوره دوم دبیرستان از شهرستان های مختلف استان در محل کارگاه ساخت گنبد جدید امام حسین علیه السلام با اشاره به اقداماتی که در دوره های مختلف از جمله خلفای سفاک هارون الرشید، متوکل، وهابیون و صدام برای تخریب مضجع نورانی امام حسین علیه السلام شده است؛ افزود: هدف دشمنان اهل بیت علیهم السلام از این اقدامات، محو کردن نام و نشان حضرت بوده است که هیچگاه هم موفق نشدند.
وی با بیان اینکه ستادبازسازسازی عتبات عالیات استان، سه پروژه مهم «ترفیع گنبد، کاهش حجم و لاغر سازی ستون های اطراف ضریح و بافت قالی کرمان برای صحن حضرت زهراءسلام الله علیها در نجف» را در دست اقدام دارد؛ تصریح کرد: بیش از سه سال مطالعات لازم را مشاورین و مجریان طرح برای گنبد انجام دادند.
بیدشکی اظهار کرد: از دلایلی که باعث ساخت گنبد شد اینکه از آخرین بار که گنبد طلاکاری شده 164 سال می گذرد و در طول این مدت طلاهای گنبد کیفیت خود را از دست داده و حوادث طبیعی هم باعث خسارت هایی شده که تولیت آستان مقدس حسینی علیه السلام پس از صدام به این نتیجه رسید گنبد مجدد ساخته شود.
وی با اشاره به اینکه کشورهای زیادی برای این امر مطرح شدند، افزود: در نهایت این توفیق کم نظیر نصیب مردم ایران به ویژه مردم کرمان شد و چون زمینه ساخت گنبد در کربلا فراهم نبود، قرار شد کار ساخت هم در کرمان انجام شود و در کرمان نیز چندین مکان برای این امر پیشنهاد شد تا اینکه محل کنونی که بعدها فهمیدیم معراج شهدای کرمان است، انتخاب شد.
این مسئول یکی دیگری از دلایل ساخت گنبد را مورد اشاره قرار داد و گفت: به دلیل ساخت و سازهای اطراف حرم مطهر، گنبد پایین تر قرار گرفته و حتی در بین الحرمین هم به خوبی دیده نمی شود و چون گنبد نشانه ای از خداست زیرا انسان با دیدن آن به یاد امام حسین علیه السلام و خدا می افتد، قرار شد 7 و نیم متر به ارتفاع گنبد فعلی افزوده شود تا از هر نقطه از کربلا به راحتی دیده شود.
وی با بیان اینکه قطر این گنبد نسبت به گنبد فعلی یک و نیم برابر است؛ ادامه داد: سازه ای سبک، محکم، مقاوم و با پیش بینی عمر 400 تا 500 سال به صورت پیچ و مهره و در 96 قطعه در استان کرمان در حال ساخت است که ابتدا فریم، سپس بتن، ورق مس و در نهایت خشت طلا بر آن قرار می گیرد و داخل جعبه های مخصوص به کربلا منتقل می شود.
بیدشکی پیش بینی اتمام این مراحل را حداقل دو سال ذکر کرد و بیان داشت: مراحل طلاکاری نیز با کارگاه خشت طلا که با علم و تجهیزات روز و از محل نذورات مردمی راه اندازی شده در کرمان انجام می شود و یک شماره سریال مشترک روی خشت نصب شده بر گنبد و سند آن{به نام هر شخص یا خانواده یا...که باشد} نوشته می شود و گنبدی هم که اکنون در کربلا است همچنان به عنوان یک گنج و میراث معنوی باقی می ماند و مقاوم سازی می شود و این گنبد در حال ساخت روی آن قرار می گیرد.
وی در خصوص دومین پروژه ستادبازسازی عتبات عالیات استان تصریح کرد: ابعاد هر یک از ستون های اطراف ضریح امام حسین علیه السلام 25 متر معادل یک قصب زمین است که زیارت را برای زائرین به ویژه در ایام خاص دشوار می کند؛ لذا تصمیم بر لاغرسازی این ستون ها گرفته شد و هر یک حدود 50 درصد لاغر می شوند که کار نخستین ستون 10 ماه به طول انجامیده و با آن 4 متر به فضای اطراف ضریح اضافه شده است.
این مسئول همچنین به بافت قالی کرمان برای صحن حضرت زهراءسلام الله علیها در نجف اشرف اشاره و تصریح کرد: کارگاه های فرش در استان فعال است و به بافندگان دستمزد نیز پرداخت می شود که خود کمک به اقتصادمقاومتی است.
گفتنی است، این مراسم با قرائت زیارت پرفیض عاشورا همراه بود.
نظر شما