خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بر اساس سیاستهای دولت و وزارت نیرو در تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر بر آن است که پنج هزار مگاوات انرژی از این دست در برنامه ششم توسعه به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شود که بخش خصوصی نیز سهم عمدهای در ساخت آن خواهد داشت. همچنین تبصره خاصی در بودجه سال 1395 درباره حمایت از استفاده از انرژی های تجدیدپذیر پیش بینی شده که مطابق این تبصره حداقل هفت هزار میلیارد ریال منابع و اعتبارات از محل عوارض متداول کشور برای انرژی های نو اختصاص خواهد یافت.
بنابراین گزارش، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و نو بدنبال حضور ایران در همایش بین المللی زیست محیطی پاریس فرانسه مشهور به «کاب ٢١» که از 30 نوامبر تا 11 دسامبر سال 2015 (9 تا 20 آذرماه 94) در پاریس برگزار شد، قوت گرفت. ایران برنامه گستردهای بهصورت داوطلبانه برای این موضوع اعلام کرده که از جمله میتوان به بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر، افزایش بازده نیروگاههای حرارتی، کاهش تلفات شبکههای انتقال و توزیع نیروی برق، تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی و تکیه بر تولید نیروگاههای تولید پراکنده اشاره کرد و در این زمینه همکاری هایی با کشورهای خارجی داشته است و به تازگی یک شرکت سرمایه گذار اسپانیایی- آلمانی، برای سرمایه گذاری 50 مگاواتی نیروگاه خورشیدی در حوزه برق باختر اعلام آمادگی کرد.
این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از علیرضا شیخی، مجری طرح تولید پراکنده برق باختر در این باره نوشته است: "شرکت برق منطقه ای باختر با توجه به گسترش فزاینده نیاز به انرژی برق، محدودیت منابع فسیلی، آلودگی زیست محیطی، رفع مشکل افت ولتاژ و حرکت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی ، تولید برق از انرژی خورشیدی در محدوده سه استان مرکزی، همدان و لرستان را با ظرفیت بیش از 300 مگاوات با جذب سرمایه گذاری خارجی در دستور کار دارد. با توجه به استعدادهای بالقوه منطقه از نظر داشتن 300 روز آفتابی در سال و وجود میانگین انرژی تابشی خورشید بر سطح منطقه (حدود 4.5 کیلوولت ساعت بر مترمربع) که بالاتر از معیارهای بینالمللی است، زمینه مناسبی برای ساخت نیروگاه خورشیدی در منطقه وجود دارد.
براساس مذاکره های انجام شده با یک شرکت سرمایه گذار اسپانیایی- آلمانی، این شرکت برای سرمایه گذاری 50 مگاواتی نیروگاه خورشیدی در حوزه برق باختر اعلام آمادگی کرده و حتی تمایل خود را به سرمایه گذاری بیشتر در فازهای جدید و همچنین همکاریهای بیشتر ابراز داشته است. برای تسریع در انجام اقدامهای مربوط به ساخت نیروگاههای خورشیدی، سرمایه گذار خارجی برای اخذ زمین مورد نیاز به مرکز خدمات سرمایهگذاری و منابع طبیعی استانهای مربوطه معرفی شده و همچنین پستهای برق مستعد نصب نیروگاههای خورشیدی نیز به سرمایه گذاران پیشنهاد شده است."
یادآور می شود: وزارت نیرو بهدنبال گسترش وسیع شبکههای تولید، انتقال و توزیع برق در سراسر کشور از جمله منطقه مرکزی و تبدیل آن به یکی از نقاط مهم ارتباطی شبکههای برق صنعتی کشور، لایحه پیشنهاد ایجاد شرکت برق منطقهای باختر، متشکل از استانهای لرستان، مرکزی و همدان، به مرکزیت اراک را در 29 اردیبهشت 63 تقدیم مجلس شورای اسلامی ایران نمود و پس از تصویب اساسنامه و تائید آن بوسیله شورای نگهبان در 12 دی ماه 63، این شرکت عملاً از اول مهرماه 65 فعالیت رسمی خود شروع نمود.
شرکت برق منطقهای باختر یکی از شرکتهای زیرمجوعه شرکت توانیر است. شرکت برق منطقهای باختر مسئولیت تأمین برق مشترکین حوزهای با وسعت ۷۶۷۸۹ کیلومتر مربع با طول جغرافیایی ۶۶۰ کیلومتر (شرق به غرب) و عرض ۴۵۰ کیلومتر (شمال به جنوب) را عهده دار است.این شرکت از شمال به برق منطقهای زنجان، از غرب به برق منطقهای غرب، از جنوب به شرکت برق منطقهای خوزستان، از جنوب شرقی به برق منطقهای اصفهان و از شرق و شمال شرقی به برق منطقهای تهران محدود میشود.حوزه تحت پوشش این شرکت براساس آخرین آمار دارای جمعیتی بالغ بر ۴٫۸ میلیون نفر میباشد. در محدوده برق منطقهای باختر سه شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان، مرکزی و همدان مسئولیت توزیع و دو شرکت مدیریت تولید شهید مفتح و شازند تولید انرژی برق را عهدهدار میباشند.
نظر شما