به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، بعضی رسانهها عادت دارند از کمبودها، بی مهریها، ضعفها و نقصها بنویسند، اگر انصاف و اعتدال باشد، اما میتوان گاهی هم از نیمه پر لیوان سخن گفت. میتوانیم هر از گاه در رسانه مکتوب یا مجازی از برخی فعالیتهای خوب یاد کنیم که در حد و اندازه همین شهر و استان به اجرا در میآید. چندی پیش مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان به دایر بودن بیش از ۲۰۰ کلاس مهارتی در کانونهای فرهنگی مساجد استان برای آموزش کودکان و نوجوانان در عرصههای گوناگون گفته است.
به گفتۀ حجتالاسلام سعید روحانی، قرار است در سالهای آتی مهارت آموزی به نسل جدید در کانونهای مساجد با برنامۀ بهتری تداوم یابد. اجرای چنین طرحهایی با محور مساجد که نهاد امن و مورد وثوق خانوادهها و عموم شهروندان جامعه اسلامی است، باعث خواهد شد که نسل جدید تا حدی با مهارتهای زندگی از یک سو و مهارتهای کسب و کار در آینده، بیشتر و بهتر آشنا شوند و بتواند تجربه کنند و در این آزمون و خطا، بر دامنه و میزان مهارتهای خود برای بهتر زیستن در آینده بیفزایند.
از سویی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در کنار پایگاههای بسیج از ظرفیتهای مطلوب برای آموزش به نسل جدید است و این اقدام میتواند به تحقق بخشی اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کند. از ایرادهایی که به نسل جدید گرفته میشود ، این است که جدای از مباحث تئوریک و دانش افزایی صرف که در مدارس فرا میگیرد در عرصه عمل و مهارت چندان آموزش نمیبیند.
اگر به رفع این نقیصه در اوقات فراغت تابستانی بچهها توجه شود، بخشی از این نقیصه در نظام آموزشی کشور رفع میشود. ضرورت دارد که در طرح ریزی و اجرای چنین برنامههایی در نهادها و مراکز پردامنهای چون کانونهای مساجد و پایگاههای مقاومت بسیج نقاط ضعف احتمالی و کمبودها را نیز مورد توجه قرار داد و آنها را با برنامه ریزی و حمایت بهتر به نقاط قوت تبدیل کرد. یکی از این نقاط ضعف میتواند نبود استمرار در اجرای چنین برنامهها و ضعف در آموزش و سطحی نگری در این عرصه باشد که با رفع نگرانیها و دغدغهها در این باره و تداوم با کیفیت آن، میتوان شاهد تحقق برکات و ثمرات بسیاری در استان بود. به ویژه آن که نسل جدیدی که شیفتۀ فضای مجازی و شاید به زعم عدهای راحتی و آسانی باشد، در صورت فراهم بودن شرایط میتواند قوه نبوغ و خلاقیت خود را در مسیر خدمت به جامعه فعال کند و از پس سختیها و کمبودها با تلاش و ممارست برآید.
نکته مهم دیگر این که در اجرای هرچه بهتر طرح مهارت آموزی کودکان و نوجوانان و حتی جوانان قمی باید علاوه بر نهادهایی چون کانونهای مساجد، پایگاههای بسیج، نهادهایی چون اداره کل فنی و حرفهای استان، اداره کل آموزش و پرورش، شهرداری و استانداری و حتی نهادهای دینی و حوزوی مثل ادارۀ کل اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه به میدان بیایند و در یک فرایند هم افزایانه به قوت و توسعه این قبیل فعالیتهای مفید کمک کنند.
در انبوه اخبار بد و ناامیدکننده این روزهای فضای رسانهای کشور، باید به این اخبار و فعالیتهای ارزشمند در فضای رسانهای توجه کرد تا پژواک آن، هم مایه امید و نشاط شهروندان و خانوادهها باشد و هم به تدریج به الگویی برای کار و فعالیت مضاعف در عرصههای فرهنگی و اجتماعی مبدل شود.
سید محمد مهدی موسوی
نظر شما