به گزارش خبرگزاری شبستان، امسال خشکسالی بی سابقه ای در سومالی حاکم شده است که جان کودکان، زنان و مردان را در این کشور به خطر انداخته است.
سازمان ملل متحد در گزارش خود اعلام کرد که خشکسالی در شرق آفریقا به قدری زیاد است که روز به روز به آمار قربانیان افزوده می شود و آینده نسلهای آینده در خطر است، هر 6 دقیقه یک کودک در سومالی جان می بازد و زندگی کوتاهش خاتمه می یابد.
والری آموس، هماهنگ کننده کمک های اضطراری و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور انسان دوستانه درباره خشکسالی در شاخ آفریقا گفت: بیش از 12 میلیون نفر در سومالی، کنیا، اتیوپی و جیبوتی نیاز به کمکهای فوری داند و هر روز این نیار بیشتر احساس می شود.
وی افزود: گسترش بحران در سومالی باعث شده است که این حادثه به بزرگترین حادثه خشکسالی در جهان تبدیل شود.
آموس اظهار داشت: دهها هزار نفر به دلیل خشکسالی جان خود را تاکنون از دست داده اند و جان صدها هزار نفر در خطر است.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد: با وجود کمک رسانی از طریق زمینی و هوایی، کمکهای غذایی و آشامیدنی باید به سرعت به مردم برسد، در حالی که برخی از مکانها غیر قابل دسترس است.
آموس از تمامی گروهها از جمله جنبش الشباب خواست تا با همکاری خود، زمینه های لازم را برای ارسال کمک های غذایی فراهم کنند.
وی تاکید کرد: با وجود آنکه کشورهای عضو سازمان ملل متحد تاکنون یک میلیارد دلار کمکهای فوری خود را ارساال کرده اند، ولی همچنان نیاز به کمکهای میلیاردی وجود دارد.
در همین راستا، نخستین گردهمایی سازمان همکاری اسلامی با مشارکت 15 سازمان امداد رسان اسلامی پنج شنبه گذشته در شهر استانبول ترکیه برگزار شد و سازمانهای اسلامی با هدف ارسال کمکهای منسجم خود ائتلاف تشکیل دادند.
تاکنون کویت، مبلغ ده میلیون دلار، عربستان یک میلیون دلار کمکهای فوری به سومالی ارسال کرده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی بروز فاجعه انسانی در کشور سومالی دویست میلیون ریال به قحطی زدگان این کشور کمک کردند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، این مبلغ به حساب 99999 جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی نزد بانک ملی ایران واریز شد.
اکمل ابدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی نیز تاکید کرد: کمکهای غذایی از سوی این سازمان برای 40 هزار نفر در افغوی نزدیک موگادیشو طبق برنامه جهانی غذا توزیع شد.
بنابر گزارش الاسلام الیوم، این خشکسالی به حدود 10 میلیون سکنه آسیب زده است.ده ها هزار نفر از مردم تاکنون از این کشور گریخته و به کشورهای همسایه کنیا و اتیوپی رفته اند. شرایط کنونی باعث شده روزانه 4 نفر از هر ده هزار کودک بمیرند. در حالی که سازمان های بشردوستانه به ندرت منطقه ای را قحطی زده اعلام می کنند، از سال 1992 برای نخستین بار است که سومالی قحطی زده اعلام می شود.
هر گونه تاخیر در ارسال کمک، باعث افزایش مرگ و میر در این کشور می شود.3/7میلیون نفر، یعنی چیزی حدود نیمی از ساکنان سومالی از بحران قحطی زدگی رنج می برند و سازمان ملل دو منطقه باکول(جنوب غرب) و شبیل(جنوب شرق) را قحطی زده اعلام کرده است.
پایان پیام/
نظر شما