چگونه می توان منتظر واقعی بود؟

خبرگزاری شبستان:هرکدام از ما در طول شبانه روز بارها و بارها از انتظار می شنویم و از انتظار سخن می گوییم.اما آیا تا به حال شده از خود بپرسیم که آیا تو هم از منتظران حضرت مهدی(عج) هستی؟

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، هرکدام از ما در طول شبانه روز بارها و بارها از انتظار می شنویم و از انتظار سخن می گوییم.اما آیا تا به حال شده از خود بپرسیم  که آیا تو هم از منتظران حضرت مهدی(عج) هستی یا نه؟ شاید اول خیلی ساده به نظر برسد اما وقتی بیشتر بهش فکر میکنیم،میبینیم که جواب دادن به این سوال سخت است!اما چرا؟ مگر نه اینکه هرسال انتظار نیمه شعبان را میکشیم تا در و دیوار رو آذین ببندیم و همه جا رو چراغانی کنیم ؟بهتر است ساده تر بپرسم من در طول یک شبانه روز کدام یک از اعمال و رفتارم در راستای ویژگی های یه منتظر واقعی است؟؟!!

برای کمک به خودم هم که شده از خیلی ها این سوال را پرسیدم...

 

سید حجت حسینی خیلی ساده و روشن جواب میدهد: بله،با آماده کردن ونزدیک کردن خودم به شیعه واقعی.

این دانشجوی 21ساله ادامه می دهد:با انجام اعمال عبادی همچون نماز واذکار،فعالیت در کارهای فرهنگی اسلامی و جذب افراد به این کارها و کلاس ها.

 

راضیه هم می گوید:بله سعی میکنم با عمل به وظیفه و سعی در شناخت آن حضرت یک منتظر باشم.

 

احسان جوان دیگری است که در ابتدا می گوید:بله من زندگی ام را با ایشان عجین کرده ام.

 

این جوان 21 ساله پس از کمی تامل می گوید:هرچه فکر می کنم میبینم که کارهای من باعث سرافکندگی است و ارزش زیادی ندارد اما همین که ناراحت هستم فکر می کنم قدمی باشد به سوی انتظار.عصرهای جمعه هم وقتی دلم می گیرد گوشه ای می نشینم و با خودم فکر میکنم که یک هفته دیگر هم گذشت و من هنوز آماده ظهور حضرت نشده ام.

 

مصطفی جوان 29 ساله ای که تحصیلاتش را در رشته کتابداری و اطلاع رسانی به پایان برده هم جوابش مثبت است.مصطفی میگوید:با تمام وجود برای ظهور آقا دعا می کنم و از خدا میخواهم که مرا هم یکی از یارانش قرار دهد و سعی میکنم به دستورات آن بزرگواران که عمل کنم که یکی از آنها پیروی از ولایت فقیه و مقام معظم رهبری است.

 

عسگر زال که 45 بهار از زندگی خود را پشت سر گذاشته است با جواب مثبت ادامه می دهد:برای سلامتی و ظهور آقا دعا میکنم و در طول شبانه روز سعی میکنم که به دستورات اسلام عمل کرده و پیرو ائمه(ع) باشم.

 

جوان دیگری که خود را گمنام معرفی می کند بدون اینکه پاسخ مثبت یا منفی بدهد فقط می گوید اعمال ما می تواند در راستای انتظار باشد.عصر جمعه سعی میکنم ببارم!

تیمورزاده هم جواب مثبت می دهد و می گوید با تلاش برای تبلیغ مهدویت و انجام کارهای فرهنگی و انجام واجبات سعی میکنم منتظر حضرت باشم.

 

وی ادامه میدهد عصر روز های جمعه با خواندن دعای فرج و یا رفتن به جمکران و گلزار شهدا آرام میگیرم.

 

حمید که به نظر جوانی اهل درس و بحثی به نظر می رسد میگوید:بله با تلاش زیاد در درس خواندن و کمک کردن به دیگران و دعوت از آنها برای ادامه تحصیل سعی میکنم از منتظران حضرت باشم.

محسن که دانش آموزی 17ساله است هم با صراحت میگوید بله چو دانی و پرسی سوالت خطاست.

البته این هم حرفیست!!!

محسن حرف هایش را تکمیل می کند و می گوید:من در طول شبانه روز با نماز خواندن،پوشاندن چشم از نامحرمان، خوش اخلاقی با دیگران و عمل کردن به دستورات نایب برحقش سعی میکنم از منتظران آقا باشم و عصرهای جمعه با رفتن به حرم و گره زدن دلم با ضریح حضرت معصومه خود را آرام میکنم.

 

مریم هم که جوانی تحصیلکرده و با هوش است میگوید:بله .مسلما.فکر میکنم می توانم با اعمال و رفتارم منتظر واقعی باشم نه اینکه با گناه باعث ناراحتی مولایم شوم.

وی ادامه می دهد:ما متاسفانه بسیار دچار روزمرگی شده ایم و گاها از این امرغافلیم که امام زمان ناظر بر اعمال ماست .اما با خواندن دعای عهد،دعای فرج و صلوات بر ایشان و تلاش در احیای امر به معروف و نهی از منکر می توانیم زمینه ظهور را فراهم سازیم.

 

حجت الاسلام مقدم نیز که عصرهای جمعه را با رفتن به جمکران و درد و دل کردن با آقا می گذارند، می گویند: ان شاء... که از منتظران آقا باشم. وی که 4 سال سن دارد، انجام واجبات و مستحبات و ترک محرمات و مکروهات را نشانه یک منتظر می داند.

 

مبینا که نوجوانی 15 ساله است نیز جواب جالبی می دهد و می گوید: از پاسخ دادن شرمنده ام، وی ادامه می دهد در طول شبانه روز کاری می کنم که امام زمان (عج) از من راضی باشد.

 

آقای چهل اخترانی هم می گوید، سعی می کنم که باشم و تلاش می کنم در مسجد که پایگاه اصلی قیام امام است، بیشتر حضور یابم. وی با این تک بیت تمام می کند که "آنقدر ندارم که خریدار تو باشم، بهتر که خریدار خریدار تو باشم".

 

حسن هم می گوید: به سختی می توانم بگویم که منتظر هستم، اما تلاش می کنم با غیبت نکردن و ترک گناه یک منتظر باشم.

 

و عبدالله حسینی تنها کسی است که می گوید: خیر. این جوان 29 ساله می گوید: خیر، زیرا انتظار باید در اعمال و رفتارمان تاثیر بگذارند در حالی که اینگونه نیست...

 

در همین خصوص با  حجت‌الاسلام والمسلمین علی صدوقی یکی از اساتید حوزه و دانشگاه گفتگویی انجام داده ایم که در پی می آید:

 

وی می گوید : فرد منتظر باید به جایگاهی برسد که سطح بینشش ارتقا یافته و قادر به تحلیل درست و دقیق از وضعیت‌های مختلف باشد.

 

وی ادامه می دهد: فرد منتظر باید دارای قدرت تحلیل بوده تا بتواند تصمیم درست را در موقعیت‌های اجتماعی و سیاسی و فردی اتخاذ کند.

 

وی با تاکید بر اینکه فرد منتظر باید ارزش انتظار را بشناسد، می افزاید: اینگونه افراد باید توانایی پاسخ صحیح به آسیب‌های اجتماعی را داشته باشد و زمینه ارتقای جامعه را فراهم کند.

 

حجت‌الاسلام صدوقی در بخش دیگری از سخنان خود به انتظار سالم و مولفه‌های شخصیت اخلاقی یک فرد منتظر اشاره کرده و با تاکید بر اینکه انتظار باید هویت علمی و عملی داشته باشد، می گوید: شخصیت سالم فرد منتظر دارای چهار مولفه اصلی است که باید بیشتر مورد توجه عاشقان به حضرت قرار گیرد.

 

وی استقلال شخصیتی را یکی از این مولفه‌ها عنوان کرد و می افزاید: اگر فردی دارای این ویژگی نباشد، تصمیمات و شخصیت او متناسب با بافت هر صحنه تغییر می‌کند و فردی منفعل است و چنین افرادی دارای شخصیت سالم نیستند.

 

وی تصریح می کند: استقلال شخصیتی، فرد منتظر را وا می‌دارد که با تفکر، تعقل و تدبیر تصمیمات صحیح را اتخاذ کند و این امر یکی از مهمترین ویژگی برای شخصیت سالم فرد در دوران انتظار است.

 

این محقق مهدوی در ادامه حریت و آزادمنشی را یکی دیگر از ویژگی‌های فرد منتظر ذکر می کند که این خصوصیت فرد را خداسالار کرده و از خودپرستی و دیگرپرستی و هرگونه وابستگی می‌رهاند و خود را در پناه خدا تعریف می‌کند.

 

حجت‌الاسلام صدوقی اثر این صفت اخلاقی را انتقادپذیری و حق‌جویی ذکر کرده و می گوید: فرد با پذیرش انتقادات در مسیر ارتقای اخلاقی و نزدیک ‌شدن به خداوند گام برمی‌دارد و در چالش‌های زندگی فرو نمی‌رود.

 

وی می افزاید: قدرت تفکر، تعقل و تحلیل مسائل زندگی از دیگر ویژگی‌های رفتاری فرد منتظر است و چنین فردی اهل مطالعه، دقت، تفکر، خلاقیت و تعقل به جاست.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه می دهد: اگر این چهار مولفه را مبنا قرار دهیم می‌توانیم برآیند آن را در عمل مشاهده کنیم و این فرد بستر و مفهوم انتظار را معنا می‌بخشد.

کد خبر 560098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha