قرآن در تمام اعصار جوابگوی نیازهای معنوی بشر است

خبرگزاری شبستان:نماینده ولی فقیه در لرستان، قرآن را کتاب هدایت بشر خواند و گفت: قرآن کریم در همه اعصار جوابگوی نیازهای معنوی بشر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد،‌حجت الاسلام سی احمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد در جلسه تفسیر قرآن مسجد امیرالمومنین(علیه السلام)، در تفسیر آیه ۳۷ سوره مبارکه رعد «وَكَذَلِكَ أَنزَلْنَاهُ حُكْمًا عَرَبِيًّا وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعْدَ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ وَاقٍ» گفت: آیه ۳۷ سوره رعد دو  قسمت دارد که  قسمت اول آن به بیان ویژگی‌های قرآن کریم می‌پردازد.

 

وی افزود: قسمت دوم این آیه  هم بیان می کند، ای پیامبر اکنون که قرآن را بر تو نازل کردیم مبادا از هوای نفس پیروی یا به دلخواه دیگران رفتار کنی.

 

حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت برای بشر است، افزود: قرآن، کتابی برای هدایت همه انسان‌ها و برای همه زمان‌هاست و در تمام اعصار جواب‌گوی نیازهای معنوی بشر خواهد بود.

 

وی دیگر ویژگی قرآن را جامع بودن آن دانست و ادامه داد: قرآن کریم از نظر معرفتی جوابگوی نیازمندی‌های معرفتی بشر است.

 

فصلاحت، بلاغت و جامعیت از ویژگی های قرآن است

این مفسر قرآن با اشاره به اینکه قرآن از نظر فصاحت و بلاغت از سطح بالایی برخوردار است، ابراز کرد: قرآن معجزه ای است که دیگران نمی‌توانند مانند آن‌را بیاورند و تمام سخنوران و تمام دانشمندان در برابر عظمت قرآن ابراز عجز و ناتوانی می‌کنند.

 

حجت الاسلام میرعمادی، ابراز کرد: جامعیت و جاودانه بودن قرآن از ویژگی دیگر این کتاب آسمانی است.

 

وی با بیان اینکه کسی‌که با قرآن باشد هم دنیا را دارد و هم آخرت، افزود: قرآن هرگز کهنه نمی شود و برای همه اعصار جوابگوی نیاز های معنوی بشر است.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان با اذعان به اینکه  قرآن حکم است، بیان کرد: لغت حکم از دیدگاه  مفسران سه معنا دارد، حکم به‌معنای احکام قوانین و مقررات است، حکم  به‌معنای حکمت است یعنی سخن حکیمانه‌ای که از روی منطق و استدلال است و باطل در آن راه ندارد این در حالی‌است که معنای سوم و تفسیری حکم به‌معنای حاکم است به‌ معنای داوری و قضاوت کردن و جدا کننده بین حق و باطل است یعنی حق به حقدار دادن و باطل را کنار زدن.


وی با اشاره به اینکه در این آیه آمده است «حُكْمًا عَرَبِيًّا»، افزود: قرآن به زبان عربی نازل شده است زیرا هر پیامبری که رسالت خود را انجام داده به زبان خودش رسالتش را بیان می کرده است،اما پیام آن برای عموم بشریت است.


حجت الاسلام میرعمادی، افزود: معنای دیگر عربی در این آیه به معنای فصاحت و بلاغت است عربی به‌معنای روشن و واضح است و «حُكْمًا عَرَبِيًّ » به‌معنای حکم روشن و آشکار است این در حالی‌است که زبان عربی ویژگی‌های منحصر به فردی است که باید مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.


وی در خصوص تفسیر کلمه «کذلک» در این آیه ابراز داشت: کذلک که به‌معنای همان‌طور است یعنی پیامبر همان‌طور که بر پیامبران گذشته وحی فرستادیم همان‌طور بر تو نازل کردیم که در این وحی باطل راه ندارد.


نماینده ولی‌فقیه در لرستان هوا و هوس را آفت وحی خواند و ابراز کرد:  قرآن به حق است و وقتی قرآن به حق است نباید مطابق هوا و هوس حرف بزنیم .


حجت الاسلام میرعمادی، اذعان داشت: خداوند،  علمای یهود را سرزنش کرد که چرا شما مطابق با هوا و هوس خود حرف می‌زنید؟ وقتی نسبت به چیزی علم پیدا کردید باید مطابق حق عمل کنید و مطابق دلخواه دیگران حرف نزنید زیرا یکی از رذایل اخلاقی پشت سر یک حرف بزنیم و در روبه‌رو یک حرف دیگر را بیان کنیم.

 

کد خبر 560137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha