خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری گینه دارای مواد معدنی فراوانی است. حدود یک سوم ذخایر قطعی بوکسیت (ماده اولیه آلومینیم) دنیا، بیش از ۸/۱ میلیارد متریک تن سنگ آهن با عیار بالا، میزان قابل توجهی از ذخایر طلا و الماس در این کشور وجود دارد. وجود زمین مناسب برای کشاورزی و آب فراوان و وضعیت آب و هوایی، شرایط مناسبی را برای کشاورزی مکانیزه در مقیاس صنعتی فراهم آوردهاست. صادرات قهوه نیز یکی از منابع ورود ارز به این کشور است.
سرزمین گینه دارای منابع عظیم بوکسیت، الماس، طلا و آهن میباشد به گونهای که در خاک و زمین نقاط مختلف شهر کوناکری و بسیاری از مناطق این کشور، ذرات آهن مشاهده میگردد. محصول عمده این کشور، غلات، برنج، موز، قهوه، ارزن و بادام زمینی است و صادرات آن قهوه، عسل، موز، آهن خام و آلومینیوم خام میباشد. گینه از نظر کانیها ازجمله بوکسیت، الماس و طلا بسیار غنی است. این کشور دومین تولیدکننده بزرگ بوکسیت در جهان است.
این گزارش می افزاید: با توجه به جایگاهی که این کشور در زمینه مواد معدنی دارد و بویژه قابلیت این کشور در تولید آلومینیوم؛ قرارداد خرید ۴ میلیون تن آلومینیوم از گینه با کشورمان به امضا رسیده است. مهر در این زمینه به نقل از مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت نوشته است: "قرارداد بهره برداری از معدن بوکسیت گینه با ایران به مدت ۲۵ سال تمدید شده است. این قرارداد زمینه شکوفایی صنعت آلومینوم ایران و توسعه همکاری های معدنی دو کشور را فراهم می سازد. ظرفیت حدود ۴۰۰ میلیون تنی تولید آلومینیوم در ایران وجود دارد. دو سوم از نیاز مواد اولیه تولید آلومینیوم در کشور ما از طریق واردات تامین می شود از همین رو باید به منابع قابل اتکا دسترسی داشته باشیم که همکاری با گینه، زمینه این مهم را تامین کرده است."
بنابراین گزارش، همکاری معدنی ایران و گینه طبق قراردادی است که دو طرف در ابتدای دهه ۹۰ میلادی امضا کرده اند اما آن همکاری در دو دهه اخیر عملی نشد و ایمیدرو برای بهره گیری از ظرفیت های معدنی گینه، سال گذشته قرارداد بهره برداری از معدن بوکسیت توبولاگه را برای ۲۵ سال دیگر تمدید کرد.
یادآور می شود: ایران در چشم انداز ۲۰ ساله، برنامه دستیابی به ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون تن شمش آلومینیوم را در برنامه دارد که تامین بوکسیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
نظر شما