حجت الاسلام علیرضا جنتیان، استاد دانشگاه و کارشناس مباحث خانواده در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، خصوص راهکارهای حفظ کیان خانواده گفت: اکثر خانواده هایی که در واقع یک زندگی عادی و متعارف دارند، 20 درصد از امور زندگی با یکدیگر توافق دارند و در 60 درصد از امور با هم تفاهم دارند.
به گفته این کارشناس خانواده، تفاهم به معنای تحمل تفاوت ها است، آنچنان که روانشناسان می گویند، برای رسیدن به یک زندگی خوب، زن و مرد باید به تفاهم برسند و این معنای سازش است، همانطور که مقام معظم رهبری در توصیه به زوجین عنوان می کنند،« بروید و باهم بسازید» .
این استاد دانشگاه توضیح داد: زن و مرد همچنین در 20 درصد امور با هم تضاد دارند، علت اصلی اختلاف ها این است، که این 20 درصد تضاد آن 80 درصد تفاهم را تحت الشعاع قرار می دهد و این امر علت اصلی تزلزل بنیان خانواده ها است.
وی افزود: باید تلاش کرد، این 20 درصد تضاد را بیاوریم در این گروه 80 درصد تفاهم و توافق قرار دهیم و این یکی از راهکارهای حفظ کیان خانواده است.
حجت الاسلام جنتیان ادامه داد: حال چگونه می توانیم، این 20 درصد تضاد را به سمت تفاهم بکشانیم؟ راهکار این است، که ما با قواعد و قوانین و مهارت های زندگی آشنا شویم و در مقام عمل به این قواعد احترام بگذاریم.
در مقوله مباحث خانواده، ما 2 نوع حقوق داریم، حقوق مختص و حقوق مشترک. این حقوق گاهی اوقات مختص زن است و گاهی مختص مرد. از جمله حقوق مختص زن، نفقه و مهریه و حقوق مختص مرد همچون اطاعت زن از شوهر که اگر زن در مقام عمل از این حقوق غفلت کند، منجر به ناراحتی و سلب آرامش از مرد می شود و او را به بیرون از کانون خانواده می کشاند.
این کارشناس خانواده با تامل بر این مهم که یکی از علت های افزایش طلاق، طبق آمار جهانی ناکامی زن و شوهر در ارتباطات جنسی است، گفت: خواسته ها و نیازهای جنسی یکی از مهمترین مسائلی است، که باید زن و شوهر نسبت به آن توجه لازم و ضروری داشته باشند.
وی ادامه داد: علت دیگر افزایش طلاق، نوع دیدگاه است، باید بدانیم که نگاه خداوند متعال و آموزه های دینی ما به مسائل جنسی در حریم خانواده چیست؟ نگاه دین به بحث روابط جنسی زن و شوهر یک نگاه فرا مادّی و معنوی است.
در این خصوص این کارشناس تصریح کرد: پیامبر اکرم می فرمایند: نشستن مرد کنار همسرش بهتر از یکسال اعتکاف در مسجد من (مسجد النبی) است. از این روایت می توان برداشت کرد که نگاه دین به مقوله ارتباطات عشقی و عاطفی در کانون گرم خانواده از چه اهمیتی برخوردار است.
به گفته این کارشناس، زن و شوهر با ازدواج، در کنار یکدیگر قرار می گیرند و این در کنار یکدیگر قرار گرفتن، یک کمال و رشد برای آنان محسوب می شود و ارزش آنها را بالاتر می برد، به همین خاطر می فرمایند دو رکعت نماز انسان متاهل بهتر از 70 رکعت نماز انسان عذب و مجرد است.
در پایان این استاد دانشگاه با در نظر گرفتن نگاه مادی غرب به زن بیان کرد: بله در دنیای غرب، نگاه به زن و ارتباطات جنسی یک نگاه شیطانی و حیوانی است، که در آن اصلا به کرامت انسانی توجه نشده است و زن را برای تمتعات شیطانی و غرائض حیوانی همچون فروش محصولات غذایی، دارویی و آرایشی استفاده می کنند و از آنها جهت فروش لباس در دکور مغازه ها و فروشگاه ها بهره کشی می شود. در حالی که نگاه دین به زن و ارتباطات جنسی در حریم خانواده یک نگاه به کرامت انسان است یعنی از دامن زن است، که مرد به معراج می رود.
نظر شما